Yrittäjä Johannes Laineen vinkit: ”Näin menestyt elämässä”

Yrittäjä Johannes Laine luotsaa kahdeksaa firmaa. Taloudellisesti pyyhkii niin hyvin, että hän suunnittelee jäävänsä vuoden sisään eläkkeelle. Lue Johanneksen vinkit, kuinka sinäkin voit menestyä.

Yrittäjä Johannes Laine, 29, on tällä hetkellä mukana kahdeksassa eri liiketoiminnassa eikä hän aio pysähtyä vielä tähän. Laine on saanut yritystoimintansa kuitenkin sen verran hyvään pisteeseen, että hän voisi periaatteessa jäädä eläkkeelle kolmekymppisenä. Nyt Laine kertoo, mihin asioihin jokaisen menestyksestä haaveilevan yrittäjän kannattaisi elämässään kiinnittää huomiota.

Lue myös: Eläkkeelle 30-vuotiaana – Näin yrittäjä Johannes Laine aikoo onnistua huimassa tavoitteessaan

Laineen vinkit yrittäjille

1. Hanki ihmisiä ympärillesi.

”Ole sellaisten ihmisten kanssa, jotka toteuttavat sinun juttuasi, mutta vielä enemmän sellaisten, joiden kanssa voit pallotella mitä tahansa ideoita. Minullakin on ollut jo pari vuotta mentorina eräs jo eläkkeellä oleva herra. Ihmiset jäävät liian helposti yksin ajatustensa ja ideoidensa kanssa, kun he pelkäävät, että joku varastaa ne. Jos joku sitten varastaa ideani, niin toivottavasti sitten myös tekee sen hyvin.”

2. Usko itseesi.

”Kunpa ihmiset tajuaisit, että he pystyvät paljon suurempaan, mitä he itsestään luulevat. Monissa on potentiaalia, mutta pitää uskaltaa erehtyä ja oppia niistä virheistä. Kokeilkaa ja korjatkaa sitten matkan varrella.”

3. Rakasta ja nauti elämästä.

”Vaikka yrittäjyys voi hetkellisesti olla se tärkein juttu, niin lopulta sinun firmasi ei ole tärkeintä. Sitä ovat ystävät, perhe ja rakkaus. Vitsi, kun jengi tajuaisi, että eivät ne työt tekemällä lopu. Aina voi jatkaa huomenna.”

Lue myös:

Yrittäjäksi ryhtynyt Anne Saarenoja: ”Olen kuullut paljon varoittelua”

Yksinäisyydestä kärsinyt Maija perusti Kaverikerhon: ”Yksinäisyys on tunne siitä, ettei kuulu joukkoon tai ei ole juuria”

Sattuma johdatti Pekan yrittäjäksi: ”Näin rähjäisen Viron mahdollisuudet”

Teksti
Kuva Ari Lahti

Toimitus suosittelee