Voiko videopelien pelaaminen olla laatuaikaa perheen kanssa?

Tietokone- ja konsolipelaaminen mielletään usein vain teinipoikien jutuksi.

peli-uusi

Tietokonepelejä on pelattu jo useita vuosikymmeniä ja tänä päivänä Xbox, PlayStation, Nintendo tai muu pelikonsoli löytyy suurimmalta osalta suomalaisista kotitalouksista. Pelaaminen mielletään usein teini-ikäisten ajanvietteeksi, johon liittyy paljon negatiivisia asioita, kuten esimerkiksi peleihin koukuttuminen, eristäytyminen ja väkivalta.

Pelaaminen koko perheen voimin voi kuitenkin olla yhdistävä kokemus – hetki, jolloin kaikki pysähtyvät nauttimaan yhdessäolosta kiireisten aikataulujen keskellä.

Vanhempien asenteella on väliä

Vanhempien asenne, kokemus ja mielikuvat pelaamisesta ovat ratkaisevassa asemassa muotoutuuko videopeleistä koko perheen harrastus ja ajanviete. Jos vanhemmat eivät ole pelanneet nuoruudessaan, saattaa pelaamiseen liittyä ennekkoluuloja ja asenne videopeleihin voi olla suorastaan negatiivinen. Tällöin perheessä tuskin järjestetään peli-iltoja.

Jos kuitenkin vanhemmat ovat tottuneita pelaajia tai avoimia idealle yhteisistä pelihetkistä, on hyvinkin mahdollista, että perhe asettuu yhdessä olohuoneen sohvalle pelaamaan videopelejä.

videopeli-pelaaminen-autopeli

Koko perheen pelit

Olipa perheessä käytettävissä mikä tahansa pelikonsoli, on pelivalikoima koko perheen peleille valtava. Peligenrejä on laidasta laitaan, pulmapeleistä ajopeleihin. Jos perheestä löytyy innokkaita laulajia tai tanssijoita, sopivat Just Dance tai SingStar -tyylisten pelisarjojen pelit heille. Tunnettuihin perhepeleihin lukeutuvat myös Super Mario -pelit, Marvelin LEGO-pelit, Guitar Hero, Yoshi’s Woolly World ja Minecraft.

videopeli-ruoka

Pientä purtavaa peli-iltaan

Pelaamisen tiimellyksessä aika kuluu ja nälkä voi helposti yllättää. Koko perheen peli-illan kruunaa varta vasten loihditut herkkusnäcksit. Pelimuonan ei välttämättä tarvitse olla epäterveellistä vaan tarjolle voi laittaa vaikkapa kermaviilikastikkeessa dipattavia vihannestikkuja. Illan järjestäminen ei siis vaadi tuntien valmistelua. Helpot ja nopeat suupalatkin maistuvat paremmilta yhdessä.

Toimitus suosittelee

Pin It on Pinterest