Elämä lapselle -kampanjan avulla apua pienten potilaiden kivunlievitykseen

Elämä lapselle –kampanja mahdollistaa elintärkeää tutkimustyötä ja innovaatiota lastenklinikoille ympäri vuoden.

Elämä lapselle –konsertti järjestettiin 13. syyskuuta Espoon Metro Areenalla. Vuodesta 1995 vuosittain järjestetty konsertti on joka vuosi kerännyt varoja yliopistollisille lastenklinikoille sekä lastentautien tutkimustyöhön. Konsertti on näkyvin osa koko vuoden kestävää Elämä lapselle – kampanjaa.

Uusia laitteita ja viihtyvyyttä tarvitaan nyt erityisen paljon. Tällä hetkellä kaikissa viidessä yliopistollisessa sairaalassa, joissa lastenklinikat sijaitsevat, on käynnissä remontti tai kokonaan uusien tilojen rakentaminen. Kummien toiminta ei olisi mahdollista ilman tiivistä yhteistyötä yritysten kanssa. Mukana talkoissa Lastenklinikoiden Kummit Ry:n rinnalla kulkee tämän vuoden Elämä lapselle –konsertin pääyhteistyökumppani Laakkonen autokonserni. Hyväntekeväisyyskohteena Lastenklinikoiden Kummit on ollut heille luonteva valinta.

– Suomalaisena perheyrityksenä meille on tärkeää, että hyväntekeväisyystyömme auttaa perheitä ja etenkin lapsia. Haluamme kantaa kortemme kekoon ja huolehtia lapsista, sillä heissä on tulevaisuus. Yhteistyömme Kummien kanssa jatkuu jo kuudetta vuotta. Olemme yhteistyövuosien aikana tukeneet Lastenklinikoiden Kummien toimintaa sadoillatuhansilla euroilla, Laakkosen markkinointijohtaja Tea Koivisto.

elämä lapselle
Lastenklinikoiden kummi Robin Elämä lapselle 2017 -konsertissa. Kuva: Joni Winsten / Safelight Productions

Artistit hyvällä asialla

Tämän vuoden konsertissa hyvän asian puolesta esiintyi jälleen suuri määrä huippuartisteja ja huipputanssijoita. Erillisiä palkkioita Elämä lapselle –konsertissa esiintyville artisteille ei makseta, vaan kaikki esiintyjät antavat tukensa Kummien toiminnalle korvauksetta.

Tämän vuoden konsertissa esiintyi muun muassa Profeetat, Mikael Gabriel, Antti Tuisku, Jenni Vartiainen, JVG, Isac Elliot, Ellinoora, Arttu Lindeman sekä monta muuta artistitaivaat tämän hetken kirkkainta tähteä.

Esiintyjänä konsertissa vuodesta 2012 mukana ollut Robin lähtee vuosi toisensa perään mielellään mukaan tapahtumaan.

– Suurin syy lähteä mukaan on tietenkin tämä Kummien työ hyvän asian puolesta, mutta tämä on myös kiva päivä. Bäkkärillä näkee kollegoja, joihin ei välttämättä muuten niin usein törmää ja kaikilla on hyvä mieli. Vietämme aikaa yhdessä ja fiilistelemme Kummien tekemää hyvää työtä, Robin sanoo.

elämä lapselle
Kummit Ry:n toiminnanjohtaja Anne Knaster. Kuva: Pentti Hokkanen

Elämä lapselle -kampanja saa aikaan konkreettisia tuloksia

Elämä lapselle -konsertti on Laakkosen ja Kummien yhteistyön näkyvin ulostulo. Laakkosen lahjoittamin varoin on tuettu jo monia erilaisia hankkeita. Sydänläppä-hanke on konkreettisin esimerkki siitä, mitä vuosien yhteistyöllä on saatu aikaan. Hanke on mullistanut lasten synnynnäisten sydänvikojen hoidon.

– Laakkonen on tukenut lasten syöpätautien tutkimusta, lastenklinikoiden yleistä viihtyvyyttä ja laitehankintoja. Viime vuoden lahjoituksella tehtiin historiaa, sillä Laakkonen mahdollisti lasten sydänleikkauksissa käytettävien läppien valmistuksen Suomessa, Lastenklinikoiden Kummien toiminnanjohtaja Anne Knaster.

Aiemmin elinluovuttajien sydänläpät ovat olleet kestoltaan 15-20 vuotta, joka johti elinikäiseen leikkauskierteeseen. Laakkosen tuella Kummit hankkivat lastenklinikoille laitteiston, jonka avulla sydänläpät voidaan käsitellä soluttomiksi. Näin käsitelty sydänläppä sulautuu osaksi lapsen elimistöä, ja uusintaleikkausten tarve vähenee tai jopa poistuu kokonaan.

Mullistavia innovaatioita

Laakkosen tulevat lahjoitukset liittyvät lisäksi uuteen virtuaaliteknologiaan. Sen avulla on mahdollista saada kaivattua apua muun muassa kivunlievitykseen pienten lasten hoidossa

– Uudenlaisen virtuaalitodellisuuslaitteen avulla lapsen huomio saadaan pois ikävästä tai kivuliaasta toimenpiteestä. Tällä voidaan helpottaa lapsen oloa esimerkiksi kivuliaiden sidevaihtojen ja tutkimusten aikana, Laakkosen Tea Koivisto kertoo.

 

Laakkonen tulee Lastenklinikoiden Kummien arvokasta työtä Suomessa vähintään 50.000 eurolla vuodessa. Kun huollatat autosi Laakkosella, olet mukana tekemässä hyvää ja auttamassa pieniä potilaita.

 

Katso videolta, mitä Laakkosen ja Kummit Ry:n yhteistyöllä saadaan käytännössä aikaan.

 

Varaa autosi huolto Laakkoselle tästä.

Tutustu Kummien toimintaan täällä.

Toimitus suosittelee