Vesi on kauneustuotteiden ykkönen – näin parannat ihoasi sen avulla

Oikein käytettynä vesi on hyväksi ihollesi. Elimistö rakentuu ja toimii solujen avulla, jotka on pidettävä kunnolla nesteytettynä.

Moni vannoo veden lipittelyn nimeen. Onko vedellä tosiaan kauneusvaikutuksia? Kyllä vain. Kehosi kuluttaa päivittäin runsaasti vettä, vaikka et tekisi mitään, hengittelisit vain. Tarvitset vuorokaudessa vettä 8–10 lasillista. Urheillessa tai kuumassa tai kuivassa ilmastossa oleilu lisää vedentarvetta.

Elimistö, siis myös iho, rakentuu ja toimii solujen avulla, jotka on pidettävä kunnolla nesteytettynä, jos haluaa pysyä terveenä, virkeänä ja hyvähipiäisenä. Kehon solut ovat yhtä terveitä ja hyvinvoivia kuin nesteet, joissa ne kylpevät. Juomasi veden mukana ravintoaineet kulkeutuvat verenkiertoon ja ihoon. Veden puute voi näkyä iholla näppylöinä, epäpuhtauksina, punoituksena, karheina läiskinä jopa hilseilynä. Älä kuitenkaan juo vettä liikaa eli litratolkulla: vesimyrkytys on hengenvaarallinen tila.

Lue myös: 5 syytä juoda enemmän vettä

Vesi on hyväksi koko keholle

– Juo aamu- ja päiväpainotteisesti. Vauhditat kehon puhdistumista ja tehostat jaksamista.

– Elimistö ei pysty imeyttämään suurta vesimäärää yhdellä kertaa. Muutama kulaus tai lasillinen kerrallaan on sopiva määrä.

– Huoneenlämpöinen vesi on suolistolle hellävaraisempaa kuin jääkylmä hanavesi.

– Nauti vetesi puhtaasta lasista tai pullosta.

Lue myös: Ihon kosteutus on nyt megatrendi – 10 askelta kauniiseen ihoon

Kiristääkö kroppaa?

Jotta kosteus sitoutuisi ihon pinnalle, ovat pikku kikat tarpeen. Kuuma vesi poistaa ihon rasvoja tehokkaammin kuin viileä, mutta se myös kuivattaa ihoa. Jos ihosi kiristelee suihkun jälkeen, suihkuttele viileämmässä. Suosi öljyjä sisältäviä puhdistustuotteita. Ne korvaavat ihon menettämää talia jo pesun aikana. Painele ihosi pyyhkeellä kuivaksi hankaamisen sijaan. Neutraloi veden kuivattavaa vaikutusta alkoholittomalla kasvovedellä ja kosteussuihkeilla. Levitä kosteusvoide iholle heti suihkun jälkeen hieman kosteaan ihoon.

Asiantuntija: Tarja Tuuli-Dammert, Dipl.ravintoneuvoja/ TTplus Oy

Lue myös: 

8 vinkkiä, joiden avulla tasapainotat ja taltutat rasvoittuvan ihon kiillon

Näillä vinkeillä pääset pintakuivasta ihosta lopullisesti eroon!

11 syytä miksi paino ei tipu

 

Teksti
Kuva Fotolia
Artikkeli on julkaistu aiemmin Miss Mixissä 2/2013

Tilaa Idealistan uutiskirje!

Saat sähköpostiisi suoraan monipuoliset treeni-, kauneus- ja hyvinvointijutut.

Toimitus suosittelee