Vältä pandaefekti – näin teet smokey eye -silmämeikin helposti!

Smokey eye -silmämeikin tekeminen on helppoa, kun välineet ovat oikeat ja tekniikka hallussa. Tärkeintä on häivyttää luomiväri maltillisesti.

Smokey eye -meikin tärkein vaihe on huolellinen häivytys puhtailla siveltimillä. Näin vältät epäsiistiin, pandakarhumaisen efektin.

Perinteisesti smokey eye -meikkiin käytetään mustia ja ruskeita luomivärejä. Jos tummat sävyt tuntuvat liian voimakkailta, kokeile myös violettia, sinistä ja harmaata.

Pidä huulimeikki melko neutraalin sävyisenä, niin kokonaisuus pysyy tyylikkäänä ja tasapainoisena.

Lue myös: Näin saat muhkeammat huulet!

Tarvitset silmämeikkiä varten ainakin yhden tumman mattaluomivärin, vaalean mattaluomivärin, rajauskynän sekä ripsivärin

Lisäksi tarvitset luomivärin levitystä varten litteän ja napakan siveltimen tai vaahtomuovisen aplikaattorin. Häivytystä varten tarvitset pehmeän, hieman pulleahkon siveltimen.

Aloita suoraan silmämeikistä. Poskille varissut tumma luomiväri on helppo putsata puhtaalta iholta.

Tee silmämeikin eri vaiheet kummallekin luomelle samanaikaisesti. Näin varmistat, että silmistä tulee mahdollisimman samanlaiset.

Lue myös: Vahva meikki – näin onnistut

Tee näin

1. Pohjusta luomet. Levitä häivytyssiveltimellä vaaleaa mattaväriä luomivakoon ja häivytä sen yläpuolelle. Tämä helpottaa tumman sävyn häivytystä.

2. Ota valitsemaasi siveltimeen pieni määrä tummaa luomiväriä. Painele väriä koko liikkuvalle luomelle, aina luomivakoon asti.

Jos haluat silmämeikistä erittäin kestävän ja intensiivisen sävyisen, väritä koko liikkuva luomi ensin tummalla kajalkynällä ennen luomivärin levitystä.

3. Häivytä luomiväriä pullealla siveltimellä hieman luomivaon yli kohti kulmaluuta. Tarkoituksena on saada raja häipymään pehmeäksi niin, että tummasta sävystä ei jää selkeää rajaa.

Oikea tekniikka on kuljettaa sivellintä edestakaisin luomivaon suuntaisesti tai pyöritellä kevyesti luomivaon yli ja kohti silmän ulkonurkkaa.

4. Tarvittaessa lisää tummaa sävyä liikkuvalle luomelle ja häivytä uudelleen luomivaon yli.

Jos raja tuntuu näkyvän selkeästi, ota häivytyssiveltimeen pieni määrä vaalea luomiväriä ja pehmennä rajaa sillä.

5. Lisää tummaa luomiväriä aivan alaripsien tyveen pienellä siveltimellä. Aloita silmän ulkonurkasta ja levitä väriä ainakin iiriksen reunaan asti.

Jos haluat dramaattisemman lopputuloksen, levitä alarajaus aina silmän sisänurkkaan asti.

Häivytä väri utuiseksi. Älä levitä luomiväriä liian alas alaluomelle. Se saa katseen näyttämään väsähtäneeltä.

6. Tehosta smokey eye -meikkiä tekemällä ohut rajaus yläripsien tyveen. Valitse mieltymyksesi mukaan pehmeä rajauskynä tai nestemäinen rajausväri.

Jos haluat erittäin intensiivisen katseen, rajaa silmän ala- ja yläluomen sisäpuoli tummalla kajalkynällä. Muista, että sisärajaus pienentää silmiä.

Lue myös: Näin teet täydellisen silmänrajauksen

7. Taivuta ripset ja harjaa niihin runsaasti ripsiväriä. Putsaa poskille varissut luomiväri iholta ja tee pohjameikki.

Tuotteet:

Real Techniquesin Starter Set –silmämeikkisivellinsetti 25,90 e kulkee kätevässä säilytyskotelossa ja sisältää kaikki perussiveltimet silmämeikkien tekoon.

Max Factorin Eyefinity Smoky Eye Pencil –silmänrajauskynän sävy 01 Black Onyx – Diamond Glitz 12 e/1g tummalla päällä rajat silmät ja vaalealla kirkastat katseen.

Clarinsin 4-Colour Eyeshadow Palette –luomiväripaletin 52,50 e/6,9 g sävyt sopivat etenkin harmaille ja sinertäville silmille. Luomivärejä voi käyttää sekä kuivana että kosteana.

Lue myös:

Hoikentava meikki haussa? Näillä 5 + 1 vinkillä onnistut!

10 vinkkiä, joilla vältät tyypilliset meikkimokat

Näin teet kestävän ja kuulaan meikkipohjan

Nämä tuotteet tekevät paluun – katso top 5

teksti emine von boehm
kuvat all over press, valmistajat

Toimitus suosittelee

Pin It on Pinterest