erilainen maanantai

Maanantai-iltaa! Takana muuten ihan perusmaanantai mutta työpäivän jälkeen suuntasin normaalireiteistäni (koti tai kuntosali) poiketen Arboretumille pienimuotoiselle kuvauskeikalle. Sarjassamme juttuja, joita ensin vastustelin ”koska enhän mä osaa yhtään kuvata ihmisiä” mutta sitten loppupeleissä en kuitenkaan osannut sanoa ei :) Ja hyvä niin sillä mukava kuvausreissuhan tuosta muodostui! Ja missä mahtavassa syyssäässä! Lämmintä +18 ja täysin pilvetön taivas…

Aurinko toki asetti omat haasteensa kuvaukselle. Niin ihanaa kuin aurinko, valo ja kirkkaus onkin, on valon ja varjon leikki kuvissa varsin haastava kombinaatio. Varsinkin tällaiselle ei-koulujakäyneelle, täysin itseoppineelle harrastelijakuvaajalle. Siksi ohjailinkin tyttöjä aina suosista varjoon :) Se olikin ainoa ohjaus, mitä itse osasin tehdä – olen nimittäin ehkä maailman huonoin ohjailemaan ihmisiä kuvassa. Vaikka minulla olisi ennen kuvausta saattanutkin olla joku visio paikoista ja asennoista niin kas, kuvaushetkellä en muista ideoista ensimmäistäkään. Lienee jännityksen syytä. Siksi olinkin tällä kertaa ilmoittanut, että minä kyllä kuvaan, kunhan joku muu keksii paikat ja asennot :D

Vaan täytyy myöntää, että olen vallan tyytyväinen moneenkin kuvaan! Eri asia sopivatko siihen tarkoitukseen mihin niitä otettiin. Elleivät sovi niin otetaan sitten lisää.
..

 

Arboretumista, aurinkoisesta kelistä, syksyn lehdistä ja kuvauksesta innostuneena, taidamme suunnata huomennakin samaan paikkaan – jos vain saan omatkin tyttäret innostumaan asiasta… Väinö saattaisi kyllä olla helpommin suostuteltavissa – muutaman namin voima on uskomaton. Tyttöjä ei pahus ole ollenkaan yhtä helppoa lahjoa kuviin (eikä kuvaamaan). Let´s see.

Nyt parantelemaan taas tätä pääressua (pahuksen päänsärky, mistä tämä nyt taas on tullut jäädäkseen!) hetkeksi iltapalan ja television ääreen. Niin huippua kun tanskalaisesta Dicte-sarjastakin alkoi jälleen uusi tuotantokausi! Suosittelen – jos olet pitänyt aiemmin tanskalaisista sarjoista, pidät varmasti tästäkin.