what to wear – pikkujouluedition

Sunnuntai-iltaa! Mihinkäs tämä päivä mennä vilahti… miltei huomaamatta vaikka en tehnyt koko päivänä yhtikäs mitään (järkevää), paitsi pitkän lenkin Väinön kanssa. Varsin kuraisissa tunnelmissa… se niistä ihanista pakkaskeleistä ja lumesta. Tervetuloa takaisin pimeys ja märkyys. Plääh.
::

All photos via Pinterest.

Ei oikeastaan mikään ihme, että näin pikkujoulukauden lähestyessä vaatekaupat täyttyvät mustan ohella kaikesta kimaltelevasta ja blingblingista – tuohan kaikki tuo kimalle hieman piristystä pimeyden keskelle. Kuten ne pikkujoulutkin.

Itse kun en mikään bilehile ole, päätin jo aikoja sitten jättää firman pikkujoulut väliin. Kun en vaan yksinkertaisesti jaksa stressata vaatteista, hiuksista tai meikistä. Kuinka paljon helpompaa onkaan suunnata combatin kautta kotisohvalle muiden suunnatessa juhlimaan. Tylsää toki myös – tosin tylsä taitaa olla toinen nimeni :)

Mutta sittemmin jäin kuitenkin pohtimaan josko osallistuisi edes ns. viralliseen osuuteen ja kävisi syömässä. Kuitenkin sillä edellytyksellä, että pikkujoulujen pukukoodiin sopiva asu löytyisi omasta vaatehuoneesta. Ja sieltähän löytyy lukuisa määrä mustia mekkoja. Mutta… entäs kun yksikään niistä ei mahdu tällä hetkellä päälleni, enkä enää millään ehdi laihduttaa sitä kuuluisaa viittä kiloa ennen pikkujouluja. Tässä vaiheessa ei juuri muuta voi kuin harmitella sitä, miksi olenkaan syksyn mittaan jättänyt juoksulenkit vähemmälle ja keskittynyt lähinnä suklaan syöntiin… Toki voisin ryhtyä tiukalle ananaskuurille kolmeksi seuraavaksi viikoksi mutta kun… ei vaan jaksa!

Niinpä päätin uudemman kerran jättää pikkujoulut väliin. Kunnes olen viime päivinä löytänyt itseni surffailemasta eri nettiputiikkien sivustoilla, mustia pitsimekkoja etsien. Mutta miksi ihmeessä kutakuinkin kaikki kauniit pitsimekot ovat ihonmyötäisiä ja suorastaan nuolevat mallien kroppaa?! Itse en voisi mitään tyköistuvaa kuvitellakaan laittavani ylleni – tai en ainakaan moisessa tällä hetkellä viihtyisi. Jäljelle ei siis paljon vaihtoehtoja jää kun mihinkään kaapuunkaan en pukeutua haluaisi. Pari vuotta sitten mahduin miehen valmistujaisissa tähän ihan ehdottomaan lempimekkooni – mutta nyt tuo ei mahdu päälle sitten millään. Damn! Tuon kun piti olla koko loppuelämäni The little black dress… Tähän toiseen viime kesäisissä rippijuhlissa käyttämääni mekkoon saattaisin jopa mahtua mutta jotenkin tuo mekko ei nyt nappaa yhtään. Sillä haluaa pitsiä!

Nähtäväksi siis jää päädynkö pikkujouluihin vai combatiin. Ananaskuurille vai joulusuklaakonvehtien pauloihin. Tiedän, tässä olisi nyt hyvä sauma ottaa itseään niskasta kiinni. Tai tyytyä siihen, ettei enää mahdu vanhoihin vaatteisiinsa. Katsotaan miten käy. Pari päivää herkkulakkoa sentään jo takana – tosin pakastimessa nimeäni huutelee (tai suorastaan karjuu) lempijäätelöni Ben&Jerry´sin Topped Salted Caramel Brownie… Elämä on valintoja :)