kollaasein & kaatosateessa kevättalvea kohti

Torstaita! Tein tämän postauksen jo eilisiltana mutta nukahdin ennenkuin sain oikoluettua tekstin ja painettua julkaise-nappia… nyt on sekin tehty joten here we go. Eilisiltana vesisateen ropistessa ikkunaan tuntui varsin sopivalta haaveilla jo hieman kevyemmästä vaatetuksesta… tai no, ainakin aurinkolaseista, vaaleammista takeista ja valkoisista paitiksista. Lempiväriäni mustaa toki unohtamatta. Näissä kollaaseissa toistuu itseasiassa koko väriskaalani – black, white, grey, nude, repeat.

Aloitetaan keväisellä mustalla :D Ellen pukeudu mustiin housuihin ja johonkin paitikseen, päädyn usein mustaan mekkoon, mustiin sukkahousuihin ja mustiin kenkiin – varsinainen turvavaatetus. Tuo ylläoleva asu näyttää itseasiassa juuri eikä melkein täydelliseltä – riittävän löysä mekko ja riittävän peittävät sukkikset. Kevätfiilistä tuomaan aurinkolasit (nuo kollaasiin löytämäni olisivat btw tosi kivat?!) ja vaalea laukku. Vaikka minulla on muutama musta mekko, tuntuu ettei sitä täydellistä työmekkoa ole vieläkään löytynyt – riittävän pitkää näyttämättä tätimäiseltä, riittävän siistiä mutta silti rentoa… Sukkiksista suosikkimerkkeihini lukeutuvat mm. Falke* ja Kunert*.

1 Clark, Ganni* 2 Napa, Michael Kors* 3 Clark, Ganni* 4 Shaping Panty, Falke Woman*
5 Baby hold all, Decadent* 6 Colette, Samsoe&Samsoe*

Yksi turvavaatteistani on toki myös neulepusero – mieluiten harmaan tai beigen sävyssä, ja riittävän ohutta neulosta. Jälleen tuossa yläkuvassa on kutakuinkin täydellisen näköinen asu – mustat housut, avokkaat ja neule. Simppeliä ja siistiä. Mikäli neuleen pääntie on v-aukkoinen, käytän mielelläni neuleen alla jotain pitsitoppia. Vaikka yksinkertainen onkin kaunista, tuo pitsi asuun kivan lisän. Kollaasissa vilahtavat jälleen myös nuo samat mustat kengät kuin ennenkin – hyväksi havaitut ja ihanan pehmeää nahkaa. Ei tosin ihan tämän loskakelin kengät ;)

1 Sculptural Rib Roller, Filippa K* 2 Vipace Pants, Vila* 3 Medin, By Malene Birger*
4 Slipin top, Samsoe&Samsoe* 5 Pointy Loafer, Notabene* 6 Curved v-neck long, Davida Cashmere*

Sitten hieman kevyempää lookia. Haaveilen täydellisestä valkoisesta paitapuserosta… en vain oikein tiedä millainen se olisi. Perinteinen kauluspaita tai joku muu simppeli malli toimii toki aina ja on se varmin valinta mutta nykyään löytyy myös monia hieman erikoisempia malleja. Ylläolevassa kollaasissa tuo ensimmäinen paita kiinnostaisi minua kovasti – näyttää kivan erilaiselta kiitos kauluksen ja hihojen (ja on näemmä alessakin). Haaveilen valkoisesta puserosta mustan kynähameen kanssa mutta kiitos vartalomallini, kynähameet eivät todellakaan ole se minulle parhaiten sopiva malli. Ehkä tuo kuvan hame voisi toimia paremmin…

1 Basby Blouse, Gestuz* 2 Keri Blouse, Ida Sjöstedt* 3 Napa, Michael Kors* 4 Talaz, Tiger of Sweden*
5 Verti Blouse, Just Female* 6 Pumps, Billi Bi* 7 Borough, Tiger of Sweden*

Sitten vielä lopuksi sekalainen kollaasi kaikkea kivaa ja kallista :) Noiden puhelimen kuorien vuoksi haaveilen tasaisin väliajoin iPhonesta… ja tuon Marc Jacobsin laukun ostaisin ellei se maksaisi aivan liikaa :) Ja nahkainen kynähame… sitä käyttäisin jos osaisin! Vaikkapa tuollaisen ohuen pooloneuleen kera.

1 Long Tunic Dress, Filippa K* 2 Day Alka, Day Birger et Mikkelsen* 3 EW Tote, Marc Jacobs*
4 Downfall Jacket, Odd Molly* 5 Day LIP Stamped, Day Et* 6 Day IP Boss Crossing, Day Et*
7 Mock Neck Pullover, Filippa K* 8 Rain, Notabene* 9 Day Plongy, Day Birger et Mikkelsen*

Photos via Pinterest.

Huhheijaa, tulipa siinä kollaaseja kerrakseen :D Tällaisena perfektionistina noita voisi hioa ja hioa loputtomiin… mutta nyt saa riittää tällä kertaa. Osa kollaasin vaatteista uutuuksia, osa Booztin final salesta* poimittuja. Nellyn* ja Elloksen* alen loppurysäyksistäkin saattaisi löytää vielä vaikka mitä. Mutta minkäs teet kun mielessä siintävät jo kevyemmät kevätasut… Toki, jos olisi vallan viisas, osaisi aleista hankkiakin juuri niitä perusvaatteita mitkä menevät miltei kaikkina vuodenaikoina.

Leppoisaa loppuviikkoa kaikille, perjantai lähestyy! Odotan lauantaita kuin kuuta nousevaa sillä olen sopinut meneväni testaamaan Lillanin brunssin yhdessä ystäväni kanssa ja sitten vielä kahville toisen ystävän kanssa :) Pitäneekin pukea joku mustista löysistä mekoista niin on kiva istua kahvittelemassa.


* sisältää mainoslinkkejä / contains ad-links