asuntomessut maallikon silmin

Heinäkuista lauantaipäivää! Piti tekemäni tämä postaus jo heti torstai-iltana asuntomessujen pressipäivästä kotiutuessani – mutta nukahdin kesken (tuhannen) kuvan läpikäymisen… Sitten piti tehdä tämä eilisiltana mutta saatuani työpäivän päätökseen, laitettuani työmailiin out of officen seuraavan neljän viikon ajaksi ja käytyäni combatissa tilttasin aivan täysin. Aikeenani oli avata kuoharipullo kesäloman kunniaksi ja istahtaa koneelle tekemään postaus – mutta toisin kävi. Istahdin kyllä työpöytäni äärelle mutta siinä vaiheessa kroppani muistutteli ikävällä tavalla levon tärkeydestä. Eräs ikävä stressin aiheuttama vaiva siis palasi, juuri kesäloman alkaessa. Katsotaan mitä lomasta siis tulee, maanantaiksi on varattava lääkäri ja hoidettava itsensä ensin kuntoon. Mutta se siitä aiheesta, nyt iloisempiin aiheisiin eli asuntomessuihin.

Pääsin tänä vuonna vierailemaan asuntomessuilla virallisia avajaisia edeltäneenä pressipäivänä – ihan paras päivä tutustua messutaloihin kaikessa rauhassa. Olimme ystäväni kanssa tuumineet, ettei messuilla menisi kuin muutama tunti – ilman jonoja kun saisi kierrellä. Mutta toisin kävi… aikaa kului lopulta liki kuusi tuntia ja loput taloista suorastaan juoksimme läpi. Jokaikinen asuintalo tuli kuitenkin kierrettyä ja hyvä niin sillä joukosta löytyi monta helmeä. Olin Deko-lehden asuntomessunumeroa selatessani muodostanut käsityksen ei-niin-houkuttelevista messutaloista, kenties jopa hieman tylsistä taloista sisustuksineen. Lehden perusteella halusin tutustua vain muutamaan taloon – mutta onneksi kiersimme jokaisen sillä yllätyin erittäin positiivisesta messutarjonnasta! Mitä tästä opimme… ei kannata muodostaa ennakkokäsitystä vain muutaman kuvan perusteella – eikä niiden perusteella jättää kohteita ainakaan väliin.

En ajatellut tänäkään vuonna tehdä mitään kaikenkattavaa postaussarjaa vaan lähinnä kertoilla messuista maallikon silmin. Kuvatkin ovat sieltä täältä – kaikesta minun silmääni miellyttäneestä. Tämän vuotiset messutalot ovat järjellisen kokoisia sekä suht järkevän hintaisia – siinäkin mielessä mukavaa kierrettävää. Lähes kaikkia messutaloja yhdistävä tekijä tuntuu tänä vuonna olevan isot, lattiaan asti ulottuvat ikkunat – se oma unelmani siis! Ja voi kuinka ihanat nuo isot ikkunat olivatkaan erityisesti joen rannan taloissa… Monessa talossa toistui melko samanlainen pohjaratkaisu – iso avoin tila missä samassa tilassa ovat keittiö, saareke, ruokailutila ja olohuone takkoineen. Siinä jälleen yksi oma unelmani. Sisustuspuolella mentiin tänä vuonna mielestäni melko hillityin materiaalein ja sävyin, keittiökalusteiden ollessa monessa talossa mustat. Olin yllättynyt oikeastaan vain yhdestä asiasta – ainoastaan parista talosta löytyi se tämän hetken juttu – lasiset väliseinät. Kuten huomaatte, ne miellyttivät omaa silmääni aikalailla :) Asuntomessuilta löytyy tänä vuonna niin rouheaa loft-tyyliä, kuin sekä modernia että klassisempaa sisustusta. On mustaa metallia ja luonnonmateriaaleja – ja kaikkea siltä väliltä.

Antaa kuvien puhua puolestaan, tässä siis ensimmäinen yleiskattaus kamerani muistikortille tallentuneista otoksista… lisää (yleiskuvia) luvassa myöhemmin :)

Kaikenkaikkiaan Porin asuntomessut jättivät hyvän fiiliksen – hieman jäi jopa tunne, että kun messut kerrankin sijaitsevat varsin lähellä, voisi sinne tehdä toisenkin reissun…

Mutta nyt suunta hierojalle – mikäpä sen parempi tapa aloittaa neljän viikon (pitkään odotettu ja tarpeeseen tuleva) kesäloma! Josko tämänkertaiset stressioireetkin tästä helpottaisivat loman lähtiessä kunnolla käyntiin. Kautta aikain kroppani on jollain tapaa reagoinut loman alkamiseen. Kouluikäisenä olin aina lomalla kipeänä (koulusta lähes nolla poissaoloa), ja sama on toistunut myös työikäisenä – usein loman alussa iskee jokin vaiva. Ehkä onni onnettomuudessa, että tulevan viikon alkuun suunnittelemamme Tukholman reissu peruuntui – vaikka se olisikin ollut se ainoa kesän ulkomaan reissumme… Mutta sen olen päättänyt, että ainakin minun on päästävä reissaamaan ympäri Suomea – auton nokka sinne missä milloinkin näyttää aurinkoiselta :)