mikrosementtiä ja valumarmoria

wc-esan-levykaluste-ja-sbl8

Lauantai-iltaa! Täällä selviydytty eilisistä firman pikkujouluista (tai uuden vuoden juhlathan nuo olivat) suht kunnialla. Kiitos tämän puhdistuskuurin oli pakko himmailla niin juomisen kuin syömisenkin suhteen. Mutta pakko tunnustaa sortuneeni niin kuoharilasilliseen kuin ruokaankin. Ja voi jessus miten hyvältä graavilohi jogurttikastikkeella sekä uunilohi maistuivatkaan… Eli se kuurin orjallisesta noudattamisesta. Kyllä harmitti kotiin ajellessa – vaikka toisaalta, ruoka oli niin hyvää että no can do. Harmillisesti olin unohtanut koko juhlat puhdistuskuurin ajankohtaa miettiessäni. Onneksi ystäväni osti kuurin edullisesti – muuten harmittaisi reilusti enemmän. Morkkiksen jälkeen palattu takaisin ruotuun – viides päivä menossa, tämän jälkeen vielä neljä jäljellä. Arki menee helposti mutta kieltämättä tänään harmitti muiden syödessä aamupalaksi uunissa paistettua patonkia…

Mutta se kuureista ja suunnataan vielä kerran meidän rempattuun vessaan sillä lupailin aiemmassa postauksessa palata lisäkuvien kera. Tässä niitä nyt vihdoinkin olisi. Edelleen olen tähän tilaan (onneksi ;) ) kovin tyytyväinen eli ihan hyvät valinnat taisi tulla tehtyä. Lattialle meinasin hankkia jo uuden maton mutta tyttäret totesivat, että miksi ihmeessä kun tuo mikrosementtilattia on niin kiva ja tuntuu jalan allakin mukavalta. Joten mitäpä sitä sitten mattoakaan ostamaan :) Ainoastaan valumarmoriallas tasoineen (niin hurjan helppohoitoinen kuin onkin) aiheuttaa hieman harmaita hiuksia sillä huomaan siivoani niitä koko ajan. Jotenkin tuntuu kuin tuo materiaali imisi puoleensa kaikki hiukset ja pölyhiukkaset? Tai että ne näkyisivät hohtavan valkeasta pinnasta vaan niin hyvin? Mene ja tiedä. Onneksi olen tottunutkin puunaamaan vessaa päivittäin niin eipä tuo niin haitanne :)

wc-esan-levykaluste-ja-sbl5

wc-esan-levykaluste-ja-sbl2

Muutama teistä kyselikin lisätietoja lattiasta. Kyseessä on siis mikrosementti, jota viimeisimpien vuosien aikana ei ole voinut välttyä näkemästä asuntomessujen kosteissa tiloissa tai sisustuslehtien kuvissa. Itse päädyimme hankkimaan materiaalit lattiaan Suomen Betonileimasimelta* – yrityksen myymälä kun sattui löytymään Tampereelta. Päädyimme myös tekemään lattian itse ja yllättävän hyvin tuo onnistui. Ohjeet kannattaa lukea huolellisesti sillä homma ei ollut ehkä se maailman yksinkertaisin – ainakaan lukematta niitä ohjeita… ;) Kerroksia lattiaan tulee suht monta eli ihan suitsaitsukkelaan mikrosementtilattia ei ole valmis – kerroksien kun pitää antaa aina kuivua ennen seuraavaa käsittelyä. Lopputulos riippuu tekijän kädenjäljestä. Itse halusin mahdollisimman elävän ja betonimaisen pinnan. Sävynä meillä Plata eli tuollainen vaaleanharmaa.

Miksosementtilattia on osoittautunut äärimmäisen helppohoitoiseksi – kuten sen oletinkin olevan. Niin ihanaa kun ei ole saumoja jynssättäväksi!

wc-esan-levykaluste-ja-sbl4

Wc:n kaapistot, altaan sekä peilin valoineen tilasimme Esan Levykalusteesta – samasta yrityksestä kuin keittiökalusteemmekin aikoinaan. Kiersimme niin Ikean, Puustellin kuin monet muutkin vaihtoehdot mutta taisimme molemmat miehen kanssa arvata jo etukäteen mihin kuitenkin lopulta päätyisimme. Sen verran tyytyväisiä olemme nykyiseen keittiöömme olleet. Emme ikimaailmassa olisi edes tienneet kyseisestä yrityksestä, ellei työkaverini olisi juuri sattunut tilaamaan uuden kotinsa keittiökalusteet samasta paikasta. Muistan kuinka tuolloin ajoimme Niinisalon tehtaanmyymälään tutustumaan keittiövalikoimaan. Nyt ei tarvinnut ajella Tamperetta kauemmaksi sillä nykyään yrityksellä on myymälä myös Lielahdessa.

Meidät sai nytkin suuntaamaan Esan Levykalusteeseen tieto siitä, että saisimme tilattua tasan sellaiset kalusteet kuin haluaisimme, mittatilaustyönä. Ikeassakin olisi ollut loistavia kaapistoja – mutta tasan yhtä kokoa ja mallia. Myös muualla törmäsimme samaan – tiettyjä kaapistoja sai vain tietynkokoisina eikä variaatioita juuri ollut tarjolla. Niinpä olin kohtalaisen innoissani kun Esan Levykalusteesta sain niin leveän allalaatikoston kuin halusin. Väriä ja materiaaleja vatvoin järjettömän pitkään… olinhan varsin pitkään haaveillut mustista kaapeista. Mutta loppupeleissä päätös valita valkaistut tammiviiluovet on osoittautunut varsin hyväksi – ajatonta ja sopivalla tavalla eleetöntä. Täysin erilaista kuin mitä olin alunperin haaveillut mutta silti juuri se oikea valinta näin jälkikäteen ajateltuna.

wc-esan-levykaluste-ja-sbl7

wc-esan-levykaluste-ja-sbl9

wc-esan-levykaluste-ja-sbl

..wc-esan-levykaluste-ja-sbl6

wc-esan-levykaluste-ja-sbl10

wc-esan-levykaluste-ja-sbl3

wc-esan-levykaluste-ja-sbl11

Jokohan tuossa tuli kaikki oleellinen? Kysykää jos kysyttävää :) Wc-istuimeksi olisin halunnut seinäkiinnitteisen mallin mutta siihen remonttivaramme eivät riittäneet joten päädyimme IDOn perinteiseen lattiamalliin. Hana on Moran mallistoa, sitäkin vatvoin pienen iäisyyden sillä olin haaveillut vesiputoushanoista…

Nyt Unelmien poikamiehen pariin… mustikoiden kera. Yleensähän mulla olisi tässä vaiheessa iltaa iso pussillinen irtokarkkeja odottamassa mutta ei tänään.

* tuotteesta saatu alennusta bloginäkyvyyttä vastaan