kaupunkielämää & töölöfiilistelyä

Sunnuntai-iltaa! Takana viimeiset kesälomapäivät ja ihanan pitkä viikonloppu. Näemmä kahdenkin päivän loma saa loppuviikon tuntumaan mukavan pitkältä. Miten täydellinen onkaan se tunne, kun jo keskiviikkoiltana tuntuu perjantailta, torstaina ja perjantaina lauantailta – ja lauantaina onkin sitten jo täysin päivissä sekaisin :) Ja kun tuohon vielä lisää täydellisen maisemanvaihdoksen, on helppoa unohtaa niin työasiat kuin kaikki muukin.

Juuri tuollainen loppuviikko minulla oli – ihan täydellinen nollaus työasioista ja ihana irtiotto arjesta! Ja kun tähän lisätään vielä upeat aurinkoiset ilmat niin Hesan reissun voisi määritellä kohtalaisen onnistuneeksi. Unohtamatta tätä meidän ihanaa ”airbnb-yksiötä” johon olen aivan täysin rakastunut ღ Kyseessä ei siis ole airbnb:n kautta vuokrattavissa oleva asunto vaan ystäväni vanhempien kaupunkikoti. Yhdessä tanssitytön kanssa kulutimmekin monta hetkeä haaveillen kuinka ihanaa olisikaan asua vastaavassa asunnossa, vastaavalla sijainnilla etu-Töölössä… Josko jompikumpi tyttäristä saisi tulevaisuudessa opiskelupaikan Helsingistä (ja allekirjoittanut lottovoiton) niin ehkä sitten… ;) Saisivat tosin kaupanpäälle tämän äidin suht usein kyläilemään :D

Vaikka hotellissa onkin kiva silloin tällöin yöpyä, on tällaisessa oikeassa asunnossa majoittumisessa aivan oma hohtonsa! Ymmärrän siis entistäkin paremmin miksi Airbnb on saavuttanut suuren suosion maailmalla. Sitä kokee ihan erilailla kuuluvansa paikallisten joukkoon ja pääsee hetkeksi kuvittelemaan, miltä tuntuisi asua vaikkapa juuri Töölössä (tai Pariisissa, you name it). Ihan huippukivaa! Niin kivaa, ettemme malttaneet käydä sen enempää aamupalalla kuin iltaisinkaan syömässä missään muualla kuin ”omassa” yksiössämme. Päivisin sentään maltoimme kulkea ympäri Töölöä ja kävellä muutamankin kerran keskustaan. Perjantaipäivästä osa kului tyttären toiveesta messukeskuksessa I love me -messuilla. Yllätyin siitä, kuinka kivat nuo messut olivat – siitäkin huolimatta, että erityisesti meikkiosastoilla tunsin oloni ikälopuksi. Ehkä siksi päädyinkin testaamaan messuilla jäsenkorjaajaa… :D Aika tehokkaasti avasi muutaman lukon selästäni! Pakko päästä moisen korjaajan käsittelyyn toistekin.

Pakko päästä vielä joskus toistekin leikkimään töölöläistä (tai vaikkapa punavuorelaista, kaikki käy!), emme nimittäin tällä reissulla saaneet vielä toteutettua esim. kävelylenkkiä lenkkarit jalassa ja ulkoiluvaatteet päällä. Sen verran paljon tuli kuljettua jo päiväsaikaan, ettemme enää kaupungilta iltakahdeksan maissa kotiutuessamme jaksaneet ajatellekaan uutta lenkkiä… Seuraavalla kerralla sitten! Helsinki on mielestäni niin ihana kaupunki, etten edes kaipaa kaupunkilomailemaan sen pidemmälle. Toki haaveillahan aina saa, Pariisista, Köpiksestä, Lontoosta… Toteutettavissa oleva idea saattaisi olla pieni kaupunkiloma airbnb-hengessä Tallinnassa, vaikkapa ennen joulua. Olisi niin ihana päästä fiilistelemään joulumarkkinoille – ja majoittua jossain ihanassa asunnossa keskellä Tallinnan vanhaa kaupunkia :) No, tämä Töölökin kyllä kelpaisi enemmän kuin hyvin ღ

Vaan kaikki hyvä loppuu aikanaan, niin myös tämä pidennetty viikonloppu. Mitenkähän sitä saisi itsensä motivoitua heräämään huomenna riittävän aikaisin jotta olisi töissä jo ennen aamukahdeksaa… voipi tehdä tiukkaa. Nyt motivoin itseni ihan ensitöikseni pitkälle kävelylenkille tuonne ihanan kirpeään syyskeliin. Niin ihanaa kun tiet ovat kuivia ja pensaat kuurassa – tätä lisää kiitos!

Oikein mukavaa alkavaa viikkoa itsekullekin! Vielä ennätette käydä osallistumassa kalenteriarvontaankin tämän illan ajan!

,,,