paholaisen kakkua & syntinen makeanhimo

Pahuksen terveellisempi elämä. Voi miksi makeanhimosta ja sokerikoukusta onkaan niin vaikeaa päästä eroon? Ja miten helposti herkkuihin koukuttuukaan. Itselläni pahin kaikista on suklaa… sitä on saatava päivittäin – edes muutama pala. Mieluummin koko levy… Ja mitä enemmän on kiirettä, stressiä tms. sitä enemmän niitä herkkuja tekee mieli. Tuttua, eikö?

Pääsiäisenä koin kuitenkin tulleeni makealla tiellä tieni päähän (tai umpikujaan) olon ollessa jotenkin tosi nuutunut, turvonnut, väsynyt – kertakaikkisen huono. Ja silti menin vielä eilen, toisena pääsiäispäivänäkin leipomaan. Koska olin suunnitellut leipovani tämän Paholaisen kakun jo ties kuinka kauan – ja koska halusin leipoa jotain viemisiä kahvireissulle mummivaarilaan. Ja olihan tuo kakku niin hyvää (juuri sellaista kuin muistinkin)… mutta onneksi päätin kuitenkin jättää kakun sille tielleen mummilaan.

Vaan arvannette kuinka olenkaan tänään haaveillut edes yhdestä palasta tuota kakkua – kuinka se pala olisikaan maistunut hyvältä kahvikupillisen kera näin etäpäivänä… Ja kuinka se olisikaan (muka) piristänyt kiireen keskellä. Tai kuinka olenkaan haaveillut koko päivän (ja illan) edes yhdestä suklaan palasta. On tämä makeanhimo ihan hirveää!

Olen pitkään ollut sitä mieltä, että tässäkin asiassa olisi järkevintä kulkea sitä kultaista keskitietä. Kuunnella kroppaansa ja sallia sille myös ne herkkuhetket jos siltä tuntuu. Mutta entäs kun herkkuhetkiä on ihan liikaa, päivittäin? Entäs kun jokaikisenä etäpäivän aamuna on pakko saada suklaapatukka sen vastakeitetyn, tuoreen kahvin kera? Entäs kun iltaisin tekee mieli lisää suklaata – tai litraa jäätelöä? Ja entäs kun kaikki vaatteet kiristävät ja lähestyvä kesävaatekausi miltei ahdistaa? Silloin on syytä yrittää oikeasti vieroittautua herkuista – ainakin siitä sokerista. Toki voisi yrittää löytää sen kultaisen keskitienkin uudelleen… tai opetella nauttimaan terveellisemmistä herkuista. Katsotaan mihin päädyn, tästä päivästä selvittiin herkuttomalla linjalla.

Postauksen kuvitukseksi sopisivat siis parhaiten hedelmät, terveyssmoothiet, rahkat.. mutta mennään nyt näillä kakkukuvilla kun näitä kerran tuli napsittua…

 

Ps. arvannette mitä tekeekään mieleni juuri nyt… Väinön pyytäessä vieressä ulos. Kolmatta kertaa tunnin sisään. Liekö syönyt taas lenkkipolun varrelta jotain ei-sallittua ja vatsassa kiertää. Ja mun väsynyt kroppa ja sielu huutaa suklaata!