kävelylenkillä

Kaupallisessa yhteistyössä: Prisma

Aurinkoista sunnuntaiaamua – ja terveiset varhaiselta aamulenkiltä koiran kanssa, ennen lähtöä Helsinkiin tanssikisoihin. Lenkeistä puheenollen olen viime aikoina huomannut juoksemisen muuttuneen entistä työläämmäksi. Välillä suorastaan ihmettelen miten olen kyennyt juoksemaan muutaman maratonin ja miten ihmeessä normilenkkini oli vielä muutama vuosi sitten reilut 10, jopa 15 kilometriä. Lapsuudessa ja nuoruudessa inhosin juoksemista – minua pisti jo 100 metrin matkalla… Kunnes 2000-luvun alkupuolella menin uhoamaan aikovani juosta maratonin vuonna 2010 – ja sen myös juoksin. Samalla huomasin hurahtaneeni juoksemiseen ja sen helppouteen.

Mutta mikä sitten on muuttunut viime aikoina? Rakastanhan edelleen tuota kuuluisaa runner´s high -fiilistä ja juoksemisen helppoutta liikuntamuotona. Sitä kuinka kunnon reenin pystyy tekemään missä vain kunhan mukana on lenkkarit ja juoksemiseen sopiva vaatetus. Muistan myös kuinka mahtava fiilis itsensä voittaminen maratoneilla on! Minulle maratonit ovat kuitenkin olleet myös aikamoinen rääkki sillä olen juossut pitkälti tahdonvoimalla, potien samalla huonoa oloa. Silti haaveilen vielä joskus maratonille lähteväni. Kunhan vain löytäisi uudelleen sen motivaation ja jaksaisi treenata :)

Nykyäänkin kyllä juoksen, muutaman kerran viikossa. Mutta lenkkini ovat entiseen verrattuna reilusti lyhyempiä. Huomaan myös olevani itselleni entistä armollisempi. Jos lenkki ei millään meinaa kulkea eikä jalka nousta, en yritä pakolla vaan vaihdan kävelyyn. Sopivan rivakasti jotta lenkistä kuitenkin tulisi se kaipaamani hyvä olo. Pakko tosin myöntää, että tuon hyväksymisessä on mennyt pitkään – sen, että kävelykin on sallittua vaikka olet lähtenyt juoksulenkille. Ja joskus on ihan ok lähteä heti alkuunsa juoksulenkin sijaan kävelylle – oma fiilis kyllä yleensä kertoo jo kotona millainen päivä on ja kulkeeko juoksu.

Väinön myötä kävelemisestä on muutenkin tullut osa päivittäistä elämää. Aiemmin haaveilin myös juoksemisesta koiran kanssa mutta ainakaan vielä en moista ole kokeillut. Väinöllä kun on paha tapa tehdä äkkipysähdyksiä ja singahtaa mielenkiintoisten hajujen perässä yllättäviin suuntiin… että yritä siinä sitten juosta. Tulisi toki hyvää intervallitreeniä samalla :D

Sain yhteistyön merkeissä valita Prisman valikoimissa olevista Skechers-jalkineista itselleni mieluisimmat ulkoilujalkineet. Koska minulla jo on uudehkot juoksulenkkarit, päädyin tällä kertaa valitsemaan kengät juurikin kävelylenkkejä ajatellen. Valitsin vieläpä nopeasti jalkaan menevän mallin, ilman nauhojen solmimiseen menevää aikaa. Kätevää koiralenkille lähtiessä kun toisella on jo valtava kiire ulos… tai kun pitää äkkiä singahtaa lähi-Saleen.

Olen aiemminkin törmännyt tämän amerikkalaisen kenkäjätin jalkineisiin (lähinnä tanssityttöjen jaloissa) mutta en tiennyt, että Skecherseja saa nykyään myös Suomesta, saati Prismasta. Toistaiseksi Prisman valikoima kattaa naisten ja miesten juoksuun sekä vapaa-aikakäyttöön soveltuvat jalkineet.

Olen nyt kävellyt kuvien kengillä muutamat lenkit ollen kenkiin varsin tyytyväinen – ovathan kengät helppo pukea, kevyet kuin mitkä ja kaiken lisäksi myös omaan värimaailmaani sopivat. Mustaa, harmaata, pinkkiä ja valkoista – siinä liikuntavaatteidenikin sävyt :) Mallissa on pehmustettu Memory Foam -pohjallinen mikä ainakin tähän asti on tuntuvat varsin mukavalta. Samoin kuin hengittävä, lähes saumaton kangas. Sitäpaitsi Skecherseilla liikkuminen sopii myös nykyiseen ajatusmaailmaani siitä ettei aina tarvitse olla samanlainen kuin muut – miksi tarvitsisi ostaa uudet adidakset tai niket vain sen kengissä olevan merkin vuoksi? Juoksukengissä minun tosin on oltava varsin tarkkana kenkämallin suhteen, kiitos ylipronatoivan askellukseni.

Onko kyseinen kenkämerkki tuttu teille muille? Millaisilla jalkineilla käytte kävelemässä?