grilled feta

Tiistai-iltaa, melko viileää sellaista. Vielä yhdeksän maissa iltalenkillä tuntui suht lämpimältä mutta kotiutuessani tuntia myöhemmin jo palelsi. Loppuviikon hellettä siis ilolla odottaen… Eilisen ensimmäisen, viileässä toimistossa vietetyn työpäivän jälkeen teki mieli jotain lämmintä ruokaa / iltapalaa joten päädyimme herkuttelemaan uunissa paahdettua fetajuustoa lisukkeineen – niin hyvää ettei tosikaan!

Muistan ensimmäisen kerran maistaneeni tätä herkkua jokunen vuosi sitten Kreetalla, Plataniaksessa – eräässä pienessä rantaravintolassa. Ehkä yksi parhaista ulkomaanreissujen ruokamuistoistani. Tuon kerran jälkeen olen yrittänyt löytää samaa herkkua muualtakin Kreikasta, siinä kuitenkin usein onnistumatta. Mutta onneksi samaa grilled fetaa voi tehdä myös kotona. Välillä tuo herkku painuu unohduksiin pitkäksikin aikaa, välillä muistuu onneksi mieleen. Niin hyvää tuo on ihan yhtälailla kesäisin kuin talvi-iltoina, punaviinin ja patongin / tuoreen leivän / paahtoleivän kera.

Perheen kokin uusimpaan versioon tulee uunivuoan pohjalle pilkottua paprikaa sekä puolitettuja kirsikkatomaatteja. Näiden päälle ripotellaan yrttimausteseosta (meillä nyt tätä ja loraus oliiviöljyä. Kasvisten päälle siivutetaan fetajuustoa (meillä Patros fetaa) ja juustosiivujen päälle jälleen yrttimausteseosta ja oliiviöljyä sekä 1 paloiteltu chili. Vuoka peitetään foliolla ja paistetaan 225-asteisessa uunissa 10 minuuttia. Sitten folio pois ja paistetaan vielä toiset 10 minuuttia (kiertoilmalla, jotta feta saa väriä). Sitten päälle tuoreita basilikan lehtiä (ne ainoat mitä jäljellä oli, heh) ja ruoka on valmis!

Tässä siis yksi hyvä ruokavinkki viileneviin elokuun iltoihin – kun tekee jo mieli sytyttää pari kynttilää ja avata pullo punaviiniä… Mitä lisukkeisiin tulee, vain taivas on rajana. Joskus olemme laittaneet vuokaan tomaatin ohella myös esim. punasipulia.

Mutta nyt jälleen hetkeksi The Handmaid´s Talen pariin – toisessa tuotantokaudessa jo menossa vaikka en ole katsellut sarjaa kuin vasta pari iltaa, o-ou. Ensimmäinen kausi oli kiehtovan kamala, mielenkiinnolla siis odotan mitä toinen kausi tuo tullessaan.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*