kesän parhaat tuoksut

Meinasin toivotella tiistai-iltaa mutta hups, nythän onkin jo keskiviikko… vai onko?! Liekö syynä viime viikon loma ti-pe vaiko edellisviikon perjantain plussavapaa mutta olen aivan totaalisen sekaisin päivistä. Maanantai kyllä tuntui tällä viikolla maanantailta ihan liiankin kanssa – en muista milloin olisin ollut yhtä huonolla tuulella maanantaina. Kaiken kruunasi maahan (kolmatta kertaa pienen ajan sisällä!) tipahtanut puhelin, jonka lasi ei kestänyt enää kolmatta iskua vaan on nyt aikamoisilla säröillä. Puhelin, jonka olin itselleni alle vuosi sitten hankkinut. Olinko se minä, joka vielä hetki sitten väitin, etten ikinä tiputa puhelintani…

Vaan kyllä unohtuvat kaikki maalliset harmitukset (ainakin hetkeksi) kun kulkee tuolla täysillä kukkivan luonnon keskellä! Ei tarvitse kuin pysähtyä nuuhkimaan ihania tuoksuja niin sitä huomaa jo rentoutuvansa. Paitsi siinä vaiheessa kun tekisi mieli tallentaa muistot kuvina myös puhelimen muistiin… ja muistat hajonneen puhelimesi ;) Voi kunpa tuon huumaavan syreenien tuoksunkin saisi jotenkin tallennettua niin, että syksyn pimeydessä voisi palata tuoksun avulla takaisin kesäfiiliksiin ja -muistoihin… Vai menettäisikö tuo ihana tuoksu merkityksensä jos sitä saisi nuuhkia pidempään kuin pari viikkoa kesässä. Se tekee tästä keväästä ja alkukesästä myös jollainlailla haikeaa – kun niin tuomen kuin syreeninkin tuoksu ei kovin kauaa kestä, eivätkä omena- ja kirsikkapuut kuki sen pidempään.

Voinette kuvitella miten onnellinen siis olinkaan viime lauantaina reissusta kotiutuessamme kun tajusin ennättäväni vielä hakea kimpun syreenejä maljakkoon. Ja kuinka olenkaan syreeneja jaksanut nuuhkia. Ihan paras kesätuoksu, sen tuomen ohella. Kieltämättä tuntuu myös jokseenkin haikealta nyt kun kukinta alkaa jo pikkuhiljaa olla ohi… ihan kuin kesäkin olisi jo menossa ohi – vaikkei se kalenterin mukaan ole vielä edes alkanut! Toisaalta pitää olla kiitollinen siitä kuinka upea toukokuu meillä täällä Suomessa onkaan ollut – ihan huikea! Harvemmin sitä on yhtä päivettynyt tässä vaiheessa vuotta kuin mitä nyt. Tuosta miehestä puhumattakaan… golfkentällä kun väri tuntuu tarttuvan tuplaten ;)

Päätin tässä eräänä päivänä, että istutan pihaamme pari syreenipuskaa – nykyisten kirsikkapuiden tilalle. Kirsikkapuut kun ovat jostain syystä kovin kärsineet ja miltei pystyyn kuivuneet – entisestä kukkaloistostakin jäljellä vain minimaalinen kukkamäärä… Kun kerran syreeneja rakastan niin miksi en istuttaisi niitä omaankin pihaan! Eri asia pärjäisivätkö nekään meidän pihamaallamme missä tuntuu ettei mikään muu sammalen ja tuoksuvatukan ohella oikein menesty…

Nyt maistamaan pieni pala tänä iltana leipomaani raparperipiirakkaa. Mikäli leipomus onnistui, laitan ohjeen kiireesti jakoon :)

PS. kertokaahan hyvät ja huonot kokemukset iPhone 7 plussasta?! Mulla olisi mahdollisuus saada moinen luuri hyvään hintaan mutta onko se liian iso?! Minulla ei ole ikinä iPhonea ollut ja jossain vaiheessa päätin ettei ikinä tulekaan (koska en vain ymmärrä miksi puhelimesta kannattaisi maksaa monta sataa euroa!) mutta hitsit kun niillä tuntuu saavan hyviä kuvia… Sitäpaitsi ikänäön vaivatessa iso näyttö voisi tulla tarpeeseen ;D

 

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*