voihan nutellapullat

Se tunne kun olet kuvitellut ottaneesi täydellisiä kuvia… olet räpsinyt kuvia ehkä sata… ja kun näet kuvat isolta näytöltä ei yksikään niistä olekaan hyvä. Kuvat ovat kummallisen sävyisiä, epätarkkoja tai muuten vaan vinksahtaneita…

Muistan varsin hyvin tuon saman tunteen ajalta ennen digikameroita. Ajalta, jolloin veit lomareissulla täyteen räpsityn 24 kuvan filmirullan valokuvausliikkeeseen kehitettäväksi (hih, tuli melkein ikävä noita aikoja!) ja suurella innolla odotit päivää, jolloin kuvien oli määrä olla valmiina noudettaviksi. Maksoit kehityksestä maltaita koska halusit kuvat tietysti parempilaatuisina, ja avasit kuvakotelon kädet innosta täristen… vain todetaksesi kuinka jokainen kuva oli jotenkin epäonnistunut. Epätarkka, vinossa, tai pahimmassa tapauksessa ihmisiltä puuttuivat kuvista päät. Silloin se oli katastrofi – nykyään rajaan itseltäni mielelläni pään pois kuvista :D

Onneksi nykyään lopputulosta ei tarvitse jännittää yhtä kauan… yleensä näet jo kameran ruudulta onko kuva aivan epäonnistunut. Vaan eipä tuolta pieneltä ruudulta kyllä kaikkea näe. Teimme viime sunnuntaina tyttöjen kanssa tämän vuoden ensimmäiset laskiaispullat – nutellalla ja kermavaahdolla (nam!). Ja pakkohan minun oli käyttää tilaisuus hyväkseni ja hieman myös kuvata pullia. Niin nätiltä ne muka näyttivät. Kuten kuvatkin. Kunnes näin ne koneelle siirrettyinä, isolta näytöltä. Lähes jokainen about sadasta kuvasta oli heilahtanut, aivan vinossa tai ylivalottunut… ja pullatkin kuvissa aivan lässähtäneitä, kermavaahto sulanut ja nutellaakin missä sattuu… Vaikka kuvien kehitys ei nykyään mitään maksakaan, ottavat epäonnistuneet kuvat päähän ja lujaa! Varsinkin kun olet kuvitellut onnistuneesi ihan suht hyvin. Varsinkin kun kaikki pakastimen pullat on jo paistettu ja syöty…

Onneksi nämä sentään maistuivat törkeän hyviltä! Itse pidän ehkä kuitenkin vieläkin enemmän perinteisemmästä hilloversiosta – mutta nutella tuo kivaa vaihtelua sekä pullan ulkonäköön että toki myös makuun.

Pitänee vihdoinkin viedä kamera huoltoon, ja opetella sinä aikana käyttämään joululahjaksi saamaani varakameraa – vaan näin Canonin järkkäreihin vuosikaudet tottuneena, tuntuu tuo Olympus Pen aivan oudolta! En osaa käyttää sitä vielä ollenkaan… Enkä kyllä ole enää varma osaanko käyttää Canoniakaan :D

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*