sisustushaaveita vuodelle 2018

Tartunpa minäkin tähän monessa blogissa kiertäneeseen tammikuun sisustushaasteeseen. Haasteen heitti ilmoille upean Coffee Table Diary -blogin Giselda.

”Haaveillaanko hetki? Uusi vuosi saa useimmilla meistä sisustushaaveet nousemaan pintaan. Haaveissa voi olla sisustaa uusi koti, parempi järjestys säilyratkaisujen päivityksellä, pintojen raikastus, tai vaikka tuoda uutta väriä sisustukseen. Toki myös ihanilla uusilla kalusteilla, valaisimilla, tekstiileillä ja sisustusesineillä – tai olemassa olevien kierrättämisellä, saa kodin ilmettä tehokkaasti päivitettyä. Mikä parasta, haaveilla voi isostikin, vaikka itse toteutus etenisi omalla tahdillaan! Millaisia sisustushaaveita sinulla on vuodelle 2018?”

On pakko todeta heti tähän alkuun, että onneksi haaveileminen on ilmaista :D Ja onneksi Pinterest on ilmainen väylä kaikelle tälle haaveilulle. Pinterest-tauluni ovat täynnä toinen toistaan upeampia koteja, sisustuksia, sisustuksen yksityiskohtia… miltei ähkyyn asti. Siksi nyökyttelinkin lukiessani No home without you -blogin Kaisan ajatuksia samaisen haasteen ympäriltä. Sitä aina helposti sortuu haaveilemaan ties mistä – haluaisinhan minäkin mieluummin sen uuden avaran, vaalean kodin isoilla ikkunaseinillä ja kollaasissakin näkyvillä, nyt niin trendikkäillä lasisilla väliseinillä kuin hankkia nykyiseen kotiin vain uuden tyynyn tai maton. Mutta kun haaveensa asettaa realistisiin mittapuihin, on se uusi matto todennäköisempi vaihtoehto vuodelle 2018 :)

Nämä haaveet eivät oikeastaan olekaan kohdallani vuoden 2018 haaveita vaan unelmia jo pidemmältä ajalta – ja mitä todennäköisemmin unelmiksi edelleen jäävätkin. Moni blogiani pidempään seurannut tietää kuinka olen jo vuosikaudet haaveillut esimerkiksi Harri Koskisen K-tuolista* tai Arne Jacobsenin Seiska-tuoleista… Sittemmin muurahais-tuolit ovat tosin kiilanneet seiskojen ohitse. Haaveilen myös wieniläistuoleista… ja olohuoneeseen uudesta sohvasta – se voisi olla joko Gervasonin Ghost tai Le Grand Air*. Mutta todellisuudessa päätyisimme varmastikin Ikean Söderhamniin. Niinikään haaveilen kollaasissakin näkyvistä Flosin valaisimista. Kattomallista* sinne ihanaan, lasiseinäiseen ruokailutilaan ja seinämallin Flos* olohuoneeseen uuden sohvan päälle…

Miltei ärsyttää huomata haaveilevansa samoista kalusteista tai sisustuselementeistä kuin moni muukin – mutta niinhän se menee kun silmä tottuu johonkin. Itseasiassa tämä kollaasi voisikin toimia sisustuksen aarrekarttanani. Ehkä joku toiveista vielä joskus toteutuu… tuskin kuluvana vuonna mutta ehkä vielä joskus. Sillä jos nyt juuri pitäisi valita, sijoittaisin rahani tänä vuonna mieluummin matkailuun tai hyvinvointiin kuin sisustamiseen. Ja jos jotain hankkisin, olisi se personal trainer sparraamaan minut parempaan kuntoon.

Photos via Pinterest, Stylizimo, The Design Chaser, Bo LKV, Pasific Compagnie, NeumanHaynerArchitects, Diana Condesso

* sisältää mainoslinkkejä / contains ad-links

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*