Lillan Hotel – Tampereen ensimmäinen boutiquehotelli

En muista mistä sain viime kesänä ensimmäistä kertaa kuulla Tampereen Viinikkaan, lähelle synnyinkotiani remontoitavasta boutiquehotellista. Tuolloin kesällä Lillanissa ei vielä ollut hotellia, oli ainoastaan kahvila ja sen yhteydessä pieni putiikki täynnä ihastuttavia piensisustustuotteita sekä kukkaruukkuja. Lillanista kirjoitettiin kesällä myös Aamulehdessä enkä ollut ainoa, joka paikkaa ylisti blogissaan tai instagramissa. Sittemmin olen poikennut kahvilassa monta kertaa joko kahvilla tai lounaalla – samalla uteliaana hotellin valmistumista odotellen.

Menneenä lauantaina ennätimme vihdoinkin ystäväni (sen samaisen, jonka kanssa nautimme viime kesänä ensimmäisen lounaamme Lillanin puutarhassa) kanssa Lillanin brunssille. Odotukset olivat suht korkealla, emmekä joutuneet pettymään – sen verran hyvältä mm. porojuusto-omeletit, lämminsavulohi saaristolaisleivällä, jogurtti granolalla, lähitilan juustot ja mutakakku mascarponevaahdolla maistuivat.

Olimme sattumalta valinneet brunssitreffiemme ajankohdaksi viikonlopun, jolloin Lillan Hotel avasi ovensa ensimmäistä kertaa ja ensimmäiset koenukkujat olivat juuri viettäneet yönsä hotellihuoneissa. Meitä onnisti ja pääsimme kurkkaamaan upouusiin huoneisiin. Arvannette kuinka kiittelin mielessäni viime hetkellä kotoa mukaan nappaamaani kameraa! Kuvat eivät tosin anna oikeutta kauniille huoneille – en meinannut pystyä keskittymään kuvaamiseen kaiken ihasteluni ohella. Hotelliin tulee yhteensä 11 huonetta, joista tällä hetkellä valmiina ovat alakerroksen huoneet. Jokainen huone on uniikki, erilainen mutta kuitenkin samaa tyyliä noudattaen. Huoneisiin on jätetty näkyville vanhaa hirsiseinää (tuossa yhteydessä jopa minä pidän hirsiseinistä :D ), ja vanhaan on yhdistetty hienolla tavalla uutta. Osa hotellihuoneista on rakennettu kekseliäästi niin, että iso lasiseinä sälekaihtimineen erottaa kylpyhuoneen muusta tilasta – tästä pidin aivan erityisesti!

Kahvilan puolella usein istuneena, juuri jotain tällaista hotellilta odotinkin – juuri sitä samaa tyylikkyyttä ja persoonallista otetta. Moderneja ratkaisuja, vanhan puutalon idylliä unohtamatta ja kunnioittaen. Arvannette mistä aloimme ystäväni kanssa heti haaveilla… valoisasta kesäillasta Lillanin puutarhassa kuohuviinilasillisten kera istuen ja sen jälkeen hirsiseinäiseen hotellihuoneeseen nukahtamisesta :) Olkoonkin, että hotelli sijaitsee kilometrin päässä mummivaarilasta.
….

Mitäs tuumitte? Mielestäni tällainen pieni boutiquehotelli kahviloineen ja puutarhoineen on varsin loistava lisä Tampereen hotellitarjontaan. Enkä edelleenkään voi kuin hattua nostaa Lillanin yrittäjäpariskunnalle, joka uskalsi ottaa riskin ja toteuttaa oman unelmansa – vaikka tuon unelman toteuttaminen ei olekaan ollut pelkkää ruusuilla tanssimista. Lillanin tarinaa seuratessani en ole voinut olla samalla harmittelematta omaa turvallisuushakuisuuttani – miksi ihmeessä en itse ole ikinä uskaltanut tai keksinyt mitään vastaavaa. En, vaikka olen opiskellut matkailualaa, markkinointia, yrityksen hallintoa ja kieliä. En, vaikka minussa kytee intohimo sisustukseen ja rakkaus kahviloihin. Mutta onneksi joku uskaltaa – siitä todisteena yhtälailla Lillan kuin moni muukin ihailemani yritys ja yrittäjä. Tätä postausta ei siis ole toteutettu yhteistyössä minkään tahon kanssa – minusta on vain niin hienoa tuoda esille tällaisia yrittäjiä ja tarinoita.

Onnea paitsi Lillanille myös Suomen tuoreelle, (uudelleen)valitulle presidentille! Siinä mies paikoillaan, hyvä Sauli!

 

 

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*