the times we had – päivä jouluisessa Tallinnassa

Muutama ehti jo kaipailla viime hetken vinkkejä jouluiseen Tallinnaan joten täältä pesee. Tai no, eipä minulla mitään vinkkejä ole kyllä antaa sillä keskityimme lähinnä fiilistelemään Tallinnan vanhan kaupungin jouluisia tunnelmia. Tai ainakin minä keskityin :) Ihastelin lähes jokaista valoin koristeltua kuusta, ja niitähän riitti – jokaisen kaupan kohdalla tai portaiden pielessä kun seisoi pieni kuusi. Niin tunnelmallista ja kaunista! Vaikka keli sattuikin olemaan se normaalin harmaa.

Kulutimme aamupäivän (tämän olin luvannut tyttärelle) uudehkossa Ülemisten ostoskeskuksessa, joka sijaitsee muutaman kilometrin päässä keskustasta. Suuntasimme sinne suoraan satamasta taksilla (hinta 10 euroa) sillä Ülemisteen menevä bussi (nro 2) oli juuri ehtinyt mennä sataman ohitse. Ostoskeskukseen pääsee kahdellakin eri bussissa, nrolla 2 suoraan satamasta (ostoskeskuksen pysäkki Lindakivi) tai Viru-keskuksesta bussilla nro 15 (menee aivan ostoskeskuksen vierestä). Ülemiste oli ihan jees, siellä tuntui olevan paljon vaateliikkeitä juurikin tuollaisia teineille.

Aamupäivän shoppailukierroksen (eikä edes ostettu juuri mitään!) jälkeen hyppäsimme bussiin ja suuntasimme vanhaan kaupunkiin. Tallinnan vanhakaupunki on kyllä kaunis aina, oli vuodenaika mikä tahansa. Mutta pakko myöntää, että näin joulun alla siellä oli aivan erityisen kaunista. Kuviin ei oikein edes saanut vangittua tuota tunnelmaa… turisteja kyllä sitten senkin edestä. Vanhakaupunki nimittäin kuhisi ihmisiä eikä ollut toivoakaan saada kuvia niin, ettei niissä näkyisi olleenkaan ihmisiä.

Tällä kertaa löysimme varsin mukavan ja kivasti sisustetun ravintolan niin jalkojen lepuutukseen kuin pieneen nälkäänkin. Clayhills-niminen ravintola sijaitsee lähellä keskusaukiota ja sieltä saa pikkunälkään sopivan kolmen minihampurilaisen setin. Niin hampurilaiset kuin paikan glögikin olivat todella hyviä. Ensi kerralla ei tarvitse siis miettiä minne poiketa syömään eikä arpoa eri paikkojen välillä. Clayhills it is.

Koska päiväreissumme aika ei riittänyt Telliskiven alueeseen tutustumiseen (damn!), päätimme kivuta Toombean mäellä sijaitsevalle Kohtuotsan (niin hassu tuo nimi!) näköalatasanteelle. Olin nähnyt niin monta kuvaa tuosta ihanasta vaaleanpunaisesta The times we had -seinästä, että olihan tuonne vihdoin päästävä itsekin. Ja kyllä kannatti! Niin hienot maisemat tasanteelta avautuivat. Telliskivi jäi harmillisesti seuraavaan kertaan mutta onpahan jotain mitä odottaa. Salaa haaveilenkin nyt seuraavasta Tallinna reissusta ensi keväänä, puiden alkaessa vihertää ja lintujen laulaessa…
….

 

 

 

 

Siinäpä lyhykäisyydessään meidän reissu. Näin jälkikäteen minua jäi harmittamaan etten räpsinyt paljon enemmän kuvia. Mutta olihan näitä kai jo tässäkin yhden päiväreissun osalta ihan riittävästi :)

Nyt jakso The Crownia mikäli pysyn hereillä. Huomenna pidän onneksi etäpäivän joten saan nukkua tunnin pidempään. Etäpäivien yksi monesta hyvästä seikasta :)

Ps. Miten ihmeessä voi olla jo jouluviikko?! Tuntui ihan hassulta toivotella tänään combatissa hyvät joulut. Eihän joulu nyt vielä voi olla!

 

 

 

 

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*