kun myöhäisherännäinen Guccin osti

Tiistai-iltaa! Minun on pitänyt jo aikapäiviä sitten kirjoitella tästä uusimmasta laukustani – mutta parempi myöhään… Moni on nimittäin ennättänytkin jo kysellä mistä löysin tämän ihanuuden käytettynä, ja vieläpä hyvään hintaan.

Kyseessähän on siis Guccin Soho (leather) disco bag – tuo laukku mitä lienee nähty jo kyllästymiseen asti eri blogeissa ja instakuvissa… Itse en alkuun lämmennyt kyseiselle pikkulaukulle ollenkaan. Mutta niin se mieli muuttuu kun jotain tarpeeksi kauan katselee. Yhtäkkiä huomasin etsiväni laukkua second handina niin torista kuin muiltakin sivustoilta. Pitkään mietin mustan ja tämän beigen (rose beige) välillä, päätyen kerrankin johonkin muuhun kuin mustaan. Vaikka pakko myöntää.. nyt haluaisin saman laukun myös mustana :)

Mistä laukun sitten lopulta löysin? Metsästin tätä puolisen vuotta – pääasiassa Vestiaren sivuilta. Sinne kun kyseistä mallia tuntuu tulevan myyntiin monta viikottain – vaan kaikki järkevän hintaiset kyllä menevät kaupaksikin hetimmiten. Itse en ollut valmis maksamaan tästä (aiemmin uutena 790 euroa, nykyään 890 (!) euroa maksavasta) laukusta puolta hintaa enempää, ja siksi jouduinkin metsästämään omaani varsin pitkään. Kunnes kävi säkä, ihan kotimaisessa Torissa! Löysin laukun sieltä reilusti alle puoleen hintaan. Siinä vaiheessa en tohtinut enää juurikaan jahkailla. Tosin sen verran kyllä jahkailin, että halusin varmistua laukun aitoudesta ja myyjän luotettavuudesta. Kummastakaan ei loppupeleissä jäänyt epäilystäkään ja muutenkin kaupat sujuivat todella mallikkaasti. Myyjä määritteli laukun kunnoksi 7/10 kun taas omasta mielestäni laukku on todella hyvässä kunnossa. Ainoastaan nuo reunat hieman tummuneet / kuluneet mutta itseäni tuo ei haittaa tippaakaan.

Vaikka minulla on Torista pääsääntöisesti hyviä kokemuksia, on myös yksi tosi surkea. Ostin nimittäin taannoin tyttärille Adidas-huppari… tai oletin ostavani. Kyseistä hupparia en nimittäin ikinä saanut vaikka sen maksoinkin. Sittemmin sain kyllä rahat lähes kokonaan takaisin, osissa maksettuna. Noista ”kaupoista” viisastuneena ihan aloittelijan vinkki teille muillekin – tarkistakaa saman myyjän kaikki kohteet, niiden kuvat ja tekstit! Mikäli teksti on vain muutaman sanan mittainen eikä itse tuotetta juurikaan siinä kuvailla ja mikäli jokaisen myytävän kohteen kuva on otettu erilaisessa ympäristössä (aivan erilaisilla lattioilla jne.) kannattaa ehkä jättää kaupat tekemättä… tai ainakin pyytää lisäkuvia ja tietoa!


 

 

Mitä taas tulee tuohon Vestiaireen, olen kuullut siitäkin sekä hyvää että huonoa. Vestiaire Collective on ranskalainen nettiputiikki, joka on erikoistunut second hand -tuotteiden (vintagea, merkkilaukkuja, asusteita) myyntiin. Palvelu on käytössä yli 50 maassa ja sillä on miljoonia käyttäjiä. Sivusto vaatii rekisteröitymisen minkä jälkeen pääsee selaamaan tuotteita, asettamaan hälytyksiä, tekemään tarjouksia, myymään ja ostamaan…

Vestiaireen voi kuka tahansa laittaa tuotteitaan myyntiin, mutta tuotteiden aitous ja laatu tarkistetaan aina yrityksen pääkonttorissa Pariisissa ennen tuotteen postittamista ostajalle. Kun kaupat siis on tehty, lähettää myyjä tuotteen Vestiairelle. Tämä tokin hieman hidastaa tuotteen liikkumista myyjältä ostajalle mutta toisaalta – olen valmis odottamaan muutaman lisäpäivän jos joku oikeasti tsekkaa ostamani tuotteen kunnon! Ja nimenomaan tästä vaiheesta olen kuullut myös huonoa palautetta eli tuotteiden kunto on läpäissyt tarkistuksen vaikka ei olekaan vastannut kuvausta. Itse olen ostanut Vestiairelta tasan yhden Marc by Marc Jacobsin laukun (tämän) ja olen ollut ostokseeni harvinaisen tyytyväinen.

Olenko ollut hankintaani tyytyväinen? No olen! Laukku on ensinnäkin aivan ihanan sävyinen – vaikka en beigeistä laukuista muuten ihan hirveästi välitä. Laukku on myös yllättävän tilava – en olisi uskonut saavani tuonne mahtumaan niin lompakon kuin hiuslakankin, monen muun tavaran ohella. Ainoa miinuspuoli on itselleni hieman liian lyhyt hihna. Haluaisin laukun roikkuvan hieman alempana kun sitä crossbodyna kannan. Mutta tuon seikan kestän kyllä :) Samoin kun sen tosiseikan, että veikkaan kyseisen laukun hypetyksen olevan jo takanapäin. Juuri kun minä oman laukkuni löysin :D Mutta niin tämä menee monessa muussakin asiassa – sitä kun on myöhäisherännäinen niin on.

 

 

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*