töölön kaduilla

Sunnuntaita! Tämä päivä taitaa onneksi olla hieman eilistä valoisampi, sisälläkin näkee sentään ilman valoja. Kiitos lumen mikä ei ennättänyt eilisessä vesisateessa sulaa. Kunpa tuo nyt pysyisi vielä maassa edes jonkin aikaa! Eilen vesisateessa muistelimme tyttären kanssa edellisviikonlopun Hesan reissua – niitä kauniita aurinkoisia päiviä kirpeässä syyssäässä. Suunnitellen jo uutta reissua jollekin tulevalle viikonlopulle… viimeistään joulukuussa olisi kiva päästä fiilistelemään Helsingin joulutunnelmia.

Nämä kuvat ovat siis viikon takaa, Töölön kaduilta. Jotenkin tuntui ihan hassulta, että niin kovin lähellä Helsingin keskustaa pystyi seisomaan vaikka keskellä katua ja kuvaamaan kaikessa rauhassa. Kun ainoat liikkujat kulkivat jalan, ja heitäkin oli jopa perjantaina viiden maissa iltapäivällä kovin vähän. Jopa minä kehtasin seistä hetken kuvattavana keskellä katua, ja se on paljon se. Tampereella kun en ikinä kehtaa – voi vaikka tutut (tai ihan kuva vaan) nähdä :D

Näissä kuvissa kuitenkin tyttären päivän asua. Yhtenä päivänä olimme kuin kaksi marjaa – molemmilla mustat farkut, musta nahkatakki, harmaa neule ja harmaa huivi. Miten niin meillä taitaa olla sama maku… Kun tyttärelle vielä ostettiin mustat nahkanilkkurit niin meitä ei erottanut toisistaan kuin kolmekymmentä ikävuotta… ;)

 

Vaikka nämä kuvat eivät laadullisesti sitä terävintä huippua olekaan, pidän kovasti kuvien tunnelmasta. Niistä aistii (tai ainakin aistin itse) sen tietyn ihanan fiiliksen mikä Töölön kaduilla vallitsi… sekä sen mukavan kirpeän syyssään mikä sai posket punoittamaan ja meidät kietoutumaan kaulahuiveihimme entistä tiukemmin…

Vitsit miten tulikaan ikävä takaisin noihin maisemiin! Taidan tosiaankin olla sydämeltäni kaupunkilainen – vaikka lapsuuden ystäväkirjoissa haaveilinkin maatalon emännäksi ryhtymisestä :)

Nyt takaisin tähän hetkeen, vaatetta niskaan ja kävelylenkille ennen uunissa kypsyvää (ja ihan mielettömän hyvältä tuoksuvaa!) Moskovan pataa. Meidän perheen uusi sunnuntaipäivien lempiruoka – varmastikin ihan parasta kylminä pakkaspäivinä! Lupaan laittaa reseptin tännekin jossain vaiheessa. Leppoisaa sunnuntaipäivää kaikille ღ

 

 

 • Hanna

  Kovin oli erilainen sää nyt viikonloppuna. Räntää ja vettä kadut täynnä. Mies itseasiassa totesi saman mitä te huomasitte, Töölön kadut on tosi hiljaisia. Meillä oli huone ihan siellä Töölöntorin kulmalla ja kadulta ei kyllä kuulunut yhtään ääniä.

  Joulukuulle mekin suunniteltiin uutta reissua. Lapset rakastaa Stockan joulutunnelmaa ja tykkäävät kierrellä ja katsella muutenkin. Mies taidetaan jättää kotiin 😉 Koskas ne veropalautukset tulikaan?

  Ja noista vaatteista. Viime kesänä huomasin tekeväni neidistä toista painosta itsestäni 🙈 monta samantyylistä vaatetta meillä onkin ja nyt 134 cm koossa alkaa hänenkin makunsa olla jo vähän isompien tyttöjen juttuihin. Tosin on mies ja poikakin monesti samantyylisissä vaatteissa. Mun makuuni puettuja, kuinkas muutenkaan. Lapsille löydettiin nyt Zarasta monta kivaa juttua ja itselleni ostin ne meidän biker jeansit harmaina.

  • marja

   No niin taisi olla… täälläkin satoi vaan vettä nyt. Meillä kävi kyllä harvinaisen hyvä säkä sään suhteen – kerrankin :) Jospa sitten joulukuulle osuisi ne seuraavat aurinkoiset (ja toivottavasti talviset!) kelit!

   Heh, meillä tuolla tanssitytöllä tuntuu olevan monessa vaatteessa ja jutussa sama maku kuin minulla :) Ihan hauskaa kyllä. Me ei pahus löydetty Zarasta viimeksi mitään… lastenosastolta löytyisi kaikkea ihanaa mutta ei enää kelpaa tytöille. Ne farkut meinasin ostaa kans mutta ei löytynyt oikeaa kokoa :D

 • Marita

  Onpa tyttärestäsi tullut ”iso” ja tyyylikäs! Kivoja kuvia Töölöstä. Laitapa vaan Moskovan padan resepti – niitä aina kaipailen. Mukavaa alkavaa työviikkoa!

  • marja

   No eikös! Tytöt on molemmat tuollaisia ihan teinejä jo ღ Isoja seiskaluokkalaisia ღ

   Reseptiä tulossa varmaankin huomenissa… ellei kuunvaihdekiireet vie mennessään aivan kokonaan…

 • Veera

  En kestä, kuvia rakkaalta kotikadultani. Asun väliaikaisesti vielä vuoden ajan pikkukaupungissa Itä-Suomessa ja ikävä omaan kotiin Helsinkiin on kamala..! :)

  • marja

   Oi mikä noista on sun kotikatu? Nuo Töölön kadut ovat kyllä kaikki niin ihania ღ Olen ihan menettänyt sydämeni…

   Terkkuja sinne Itä-Suomeen, meillä mummiukkila siellä Vehmersalmella ღ

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*

Toimitus suosittelee