uusi järjestys & vähän liian valkoista

Maanantai-iltaa! Sateisen harmaa etäpäivä takana, samoin hikinen combat-tunti. Mitä te muut pidätte uudesta combatista? Itse en ole vielä osannut päättää pidänkö vai en… ainakaan tämä jäätynyt (ja sittemmin sulanut) olkapääni ei pidä yhtään kappaleesta, missä miltei pelkkää punnerrusta viisi minuuttia. Enkä ole ihan varma onko yhdistetty sivu- ja etupotkukaan enää meikäläisen juttu :D Välillä kaipaan vanhoja “kunnon” combateja monen vuoden takaa… niitä ihanan selkeitä koreografioita sekä tehokkaita iskuja ja potkuja. Niin ja hyvää musiikkia!

Parasta tässä harmaassa päivässä lieni silti tuo jumppatunti. Sekä tietenkin aamulla imuroitu koti ja sen jälkeen sytytetyt kynttilät. Tuore kahvi. Väinö nukkumassa sohvalla ღ Hyväntuuliset koululaiset ღ Monta mukavaa juttua, harmauden ja vesisateen vastapainoksi. Hyvä mieli jäi myös viikonlopusta ja eilisestä Mansen blogikirppiksestä. Ryysistä riitti varsinkin ensimmäisen puolentoista tunnin ajan – tavaraa meni kiitettävästi, eikä peruskirppikselle jäänyt juuri mitään myytävää. Positiivinen ongelma :) Lämpimät kiitokset vielä kaikille kävijöille ja kollegoille!

EDIT. Jäipäs sillä löysin juuri yläkerran vaatehuoneesta kolme isoa pahvilaatikkoa täynnä kirppikselle jonottavia vaatteita… josko ne ehtisi ensi viikonloppuna hinnoitella ja roudata perille.

Parasta jo muutaman päivän ajan on ollut meidän tv-nurkkauksen muutettu järjestys. Hassua, ettei mulle ollut ikinä aiemmin edes tullut mieleen pyöräyttää television ja nojatuolien paikkaa ympäri! Nyt televisio on hirsiseinää vasten ja nojatuolit valkealla seinällä. Lopputulos hieman liian valkoinen mutta muuten ihan ehdottoman paljon edeltäjäänsä parempi! Koko perheen mielestä. Itse olin alunperin ajatellut, etten halua tuijottaa television takana näkyvää hirsiseinää mutta eipä tuo haittaa. Varsinkaan kun nyt näkee samalla myös koko muun olohuoneen. Vielä kun jostain löytyisi noihin Kivikeihin Ikean harmaat päälliset vaan niitä ei tietenkään enää valmisteta. Bemzilta saisi toki tilattua jos jonkinlaisia (aivan ihania!) päällisiä mutta kun päällinen maksaisi lähes saman mitä tuoli niin… en taida viitsiä. Olen näet salaa suunnitellut näiden tuolien siirtyvän toisen tyttären huoneeseen ja tähän olkkariin tulisi tilalle Ikean Söderhamn-nojatuolit, vaaleanharmaina.

Yksi vaihtoehto olisi toki maalata tuo seinä harmaaksi… :) En vaan millään kehtaisi ryhtyä moiseen sillä muistan edelleen kuinka tuskaisen vaikeaa oli rempan yhteydessä löytää seinään juuri se oikean sävyinen valkea maali. Silloin halusin koko seinän valkoiseksi ajatellen, että se raikastaisi hirsiseiniä ja toisi paljon lisää valoa suht hämärään olohuoneeseemme. Ja sitä seinä toi tekeekin kyllä. Kutakuinkin tuossa kaapin kohdalla oli aiemmin btw väliseinä ja olohuoneen peränurkka oli siis oma huoneensa. Onneksi tajusimme purkaa väliseinän kokonaan pois! Niin paljon mukavampi koko alakerta on tällaisena avoimena tilana.

 

Taulut hakevat vielä hieman paikkaansa… Rempan jälkeen (eli liki kuuteen vuoteen!) en ole raaskinut lyödä seinään yhdenyhtä naulaa tauluja varten mutta nyt halusin tuon Guide to Manhattan -julisteen vihdoin seinälle. Hieman tuo meni korkealle ja kaipaa kaveria vierelleen mutta muuten ok :D Itseasiassa keksin juuri taululle ihan loistavan kaverin! Arvaatteko minkä?! Siitä lisää seuraavaksi :) Nyt ihan pikkiriikkinen lasillinen punaviiniä, hetki television äärellä ja unten maille. Huomenna pääsen ensimmäistä kertaa olisikohan viiteen vuoteen kosmetologille – ihanaa!!

 

 

 • Muuttuva kotini Päivi S

  Ihana raikasta siellä. Mulla oli makkarissa vähä sama fiilis kesällä, että on liian valkoista kaikki…olin jo maalaamassa kaikki seinät tummemmalla, mutta onneksi en mennyt. Päähänpisto onneksi meni äkkiä ohi.. Tummemmat tekstiilit ja matto, niin pelasti tilanteen :) Olen kerran käynyt uuden compact tunnin läpi, harmi kun vain pääsen joka toinen tiistai vain käymään ko on näitä kuskauksia harrastuksiin. Compact on parissa vuodessa muuttunut paljonki. Tykkäsin enmmän niistä perinteisemmistä. Burpeita, punnerruksia yms. saa tehdä ihan tarpeeksi muissa jumpissa. Sivu- eteen potku tuo kyllä haasteensa, kun pitää tasapainoilla. Tänään taas compactiin, tykkään kyllä siitä fiiliksestä kun on antanut kaikkensa ja hiki päässä sekä naama punaisena saa aina kyllä lähteä tunnilta. Ootko kokeillut puolen tunnin intervalli tunteja, ovat tosi tehokkaita ja olen huomannut lyhyen ajan sisällä että kunto kasvanut niitten myötä reilusti, suosittelen :)

  • marja

   Voi kyllä olla, että mäkin katuisin jos menisin maalaamaan seinän… siksi ne uudet nojatuolien päälliset olisivatkin varsin jes :) Tai uudet harmaat nojatuolit. Kuvissa tuo valkeus korostuu tosin vielä enemmän kuin livenä – livenä kun kuitenkin kaikki olohuoneen muut seinät ovat hirttä.

   Niin samaa mieltä combateista! Mäkin pidin paljon, paljon enemmän niistä vanhoista – missä oikeasti ehti potkia ja iskeä kunnolla eikä homma ollut yhtä hosumista kuten nykyohjelmissa monesti tuntuu olevan. Ensin kuvittelin, että vain minusta tuntuu siltä kun ikää tulee lisää mutta onneksi moni muu (ohjaajat mukaanlukien) ovat samaa mieltä :) Esimerkiksi nyt juurikin se sivupotku-etupotku. Saa olla todella huolellinen ettei jalka väänny huonoon asentoon… Mutta edelleen minä myös tykkään siitä tunnin jälkeisestä, kaikkensa antaneesta fiiliksestä! Kun ei tarvi poskipunaa lisäillä saman päivän aikana :D Ja onneksi mun lempitunnilla perjantaisin maikka vaihtelee usein kappaleita sitten kun uusinta ohjelmaa on höylätty riittävän pitkään!

   Intervallitunneilla en ole käynyt. Pelkään että niissä on kaikissa juurikin liikaa kaikkea sellaista mihin tämä mun olkapää ei taivu. Mutta taidanpa kokeilla!

 • Tanja

  Jos haluat säästellä seiniä niin tauluja varten ei tarvitse lyödä yhtään naulaa vaan kiinnitys sujuu kätevästi Command 3M -kiinnikkeillä, joita löytyy erilaisia ja saatavilla mm. Claes Ohlsonilta, Prismasta ja K-raudasta. Suosittelen! :)

  • marja

   Mä olen jotenkin karttanut kaikkia mahdollisia kiinnityssysteemejä sen jälkeen kun aikoinaan meiltä tippui seinältä taulun ohella myös iso pala seinää :D En kyllä muista mikä kiinnityssysteemi meillä silloin oli mutta joku muu kuin perinteinen naula se oli.. Mutta kiitos vinkistä, menenpä katsastamaan nuo!

 • Suvi - Kotonainen

  Et halua tuijottaa telkkarin takana olevaa hirsiseinää?? Mitä ihmettä?! Jos saisin kodin, jossa olisi edes yksi hirsiseinä, tuijottelisin sitä päivät pitkät :)
  Teillä on todella kaunis koti! <3

  • marja

   Hih juu en välttämättä edelleenkään halua mutta häiritsee vähemmän kuin kuvittelin :D Kauneus on katsojan silmässä, niin myös hirsiseinien suhteen. Mulle nämä hirsiseinät tuovat liikaa mieleen mökin eikä ne nyt vaan ole se mun juttu sitten yhtään – niin kodikkaat kuin ovatkin :)

   Ja kiitos, on tämä omalla tavallaan kaunis – ainakin hieman tavallisuudesta poikkeava :) Vaikka tosin näissä kuvissa näyttääkin ihan normivalkoiselta kodilta :D

 • Sara

  Ihana koti, mutta olis kiva nähdä vähän laajempaa yleiskuvaa niin saisi paremmin käsitystä sisustuksesta :)

  • marja

   Hih, jotenkin en vaan itse pidä kuvista, joissa näkyy liikaa. Sellaisissa kuvissa tämä meidän olkkari ei esim. näytä yhtään kivalta. En tiedä onko se kuvissa korostuva hirren ja muun kontrasti vai mikä. Ja hih, ainakin näiden kuvien ottohetkellä oli pakko rajata kuvakulmaa sillä täällä tv-nurkkauksen perällä vallitsi (ja vallitsee edelleen) ihan hirveä kirppiskaaos :D Rekki täynnä vaatteita yms. epämääräistä rojua. Ja ehkä tavallaan on kivakin olla paljastamatta kerralla kaikkea :D

 • Habitaretar

  Moikka ja mukavaa alkavaa vkl:a!
  Olen samaa mieltä Saran kanssa, että olisi kiva nähdä olkkaria enemmän, laajempia kuvakulma. Kaunista ja harmoonista kotia on kiva katsella!
  Harmaa seinä voisi olla kiva piristys, toisi kontrastia. Tosin valkoinen on ihanan raikas pimeneviin iltoihin. Itselläni myös maslausurakkaa tiedossa. Maalaan aika ajoin kodin seiniä. Pari kolme vuotta sitten maalasin olkkarin (meilkein mustan) tummanharmaan seinän harmahtavan vihreäksi (jollaista nyt näkyy paljon lehdissä). Maalaaminen on kuitenkin aika nopea ja helppo tapa vaihtaa ilmettä. Ei kun rohkeesti suti käteen ja maalaamaan. Enoni, vanhan maalarin vinkkiä noudattaen; suojaa lattia, rajaa maalarinteipillä, maalaa telalla pitkiä yhtenäisiä vetoja. Näillä pikku vinkeillä kotimaalari on onnistunut saamaan tasaista tulosta…
  Mutta niin ne syyspimeydet ja vesisateet, työväsymys ja arkimenot uuvuttaa innokkaimmankin sisustajan. Haaveita pitää kuitenkin olla…
  Ps. Habitaresta ostettu Lazy sohva saapui eilen. Pettymys!!! Se pehmeä, upottava sohva, jota koeistuin, ei saapunut meille. Sohva näyttää samalta, mutta pylly tumpsahtaa napakkaan istuimeen. Missä se luvattu pehmeys… kaukana lazy olosta, kun kankku puutuu lempi sarjan ollessa alkuteksteissä… suututtaa!

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*

Toimitus suosittelee

>