no tää on hyvää (juustokakku vadelmilla)

Sunnuntai-iltaa! Täällä taitaa koko muu perhe Väinöä myöten olla jo untenmailla – ja minulla ilta vasta nuori. Voi milloinkahan sitä oppisi menemään ajoissa nukkumaan… varsinkin kun töissä on tiedossa kiireinen kuunvaihdeviikko.

Pitkästä aikaa tarjolla leipomuksia. Olen leiponut viime aikoina näet suht harvoin. Olen ihan tietoisesti yrittänyt vältellä turhia herkkuja (hah, paitsi suklaata ja jäätelöä), sitä turhaa sokeria ja jauhoja. Tiedän, kannattaisi opetella leipomaan terveellisemmistä raaka-aineista, valkoista sokeria ja gluteenia vältellen. Mutta jotenkin se vain aina jää…

Menneellä viikolla teki kuitenkin mieli leipoa jotain sellaista mihin sopisivat tuoreet vadelmat. Ja kuinka ollakaan, juustokakku oli ensimmäinen mieleeni tullut leipomus :) Sovelsin kakun monesta eri ohjeesta lisäten tuorejuuston joukkoon niin valkosuklaata kuin sitruunamehuakin. Ja pakko myöntää – hyvää tuli! Tyttärien mielestä ihan sika hyvää. Ja mieskin taisi syödä pari palaa – kunhan lautasella oli riittävästi vadelmia keventämässä kakkua :)

En olekaan tainnut aiemmin käyttää Bastogne-keksejä juustokakun pohjana – en kyllä ymmärrä miksi sillä ne sopivat ainakin tähän kakkuun aivan järjettömän hyvin. Tosin onko ihmekään sillä kuuluvat lempikekseihini… Ja voi vitsit miten hyvältä maistui myös paahdettu valkosuklaa! Ikinä aiemmin en ollut moista tehnyt mutta tästä lähtien taidan koristella jokaisen kakun paahdetulla valkosuklaalla :D

Sellaisia herkkuja tällä kerralla. Mikäli haluat kakusta edes hieman kevyemmän version, kannattaa siitä tehdä hieman matalampi versio – runsaammalla määrällä vadelmia :D

Nyt pieneksi hetkeksi vielä relaamaan television ääreen… yllättäen olen koukuttanut itseni jälleen uuteen kauteen Unelmien poikamiestä… ounou!

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*