no tää on hyvää (juustokakku vadelmilla)

Sunnuntai-iltaa! Täällä taitaa koko muu perhe Väinöä myöten olla jo untenmailla – ja minulla ilta vasta nuori. Voi milloinkahan sitä oppisi menemään ajoissa nukkumaan… varsinkin kun töissä on tiedossa kiireinen kuunvaihdeviikko.

Pitkästä aikaa tarjolla leipomuksia. Olen leiponut viime aikoina näet suht harvoin. Olen ihan tietoisesti yrittänyt vältellä turhia herkkuja (hah, paitsi suklaata ja jäätelöä), sitä turhaa sokeria ja jauhoja. Tiedän, kannattaisi opetella leipomaan terveellisemmistä raaka-aineista, valkoista sokeria ja gluteenia vältellen. Mutta jotenkin se vain aina jää…

Menneellä viikolla teki kuitenkin mieli leipoa jotain sellaista mihin sopisivat tuoreet vadelmat. Ja kuinka ollakaan, juustokakku oli ensimmäinen mieleeni tullut leipomus :) Sovelsin kakun monesta eri ohjeesta lisäten tuorejuuston joukkoon niin valkosuklaata kuin sitruunamehuakin. Ja pakko myöntää – hyvää tuli! Tyttärien mielestä ihan sika hyvää. Ja mieskin taisi syödä pari palaa – kunhan lautasella oli riittävästi vadelmia keventämässä kakkua :)

En olekaan tainnut aiemmin käyttää Bastogne-keksejä juustokakun pohjana – en kyllä ymmärrä miksi sillä ne sopivat ainakin tähän kakkuun aivan järjettömän hyvin. Tosin onko ihmekään sillä kuuluvat lempikekseihini… Ja voi vitsit miten hyvältä maistui myös paahdettu valkosuklaa! Ikinä aiemmin en ollut moista tehnyt mutta tästä lähtien taidan koristella jokaisen kakun paahdetulla valkosuklaalla :D

Sellaisia herkkuja tällä kerralla. Mikäli haluat kakusta edes hieman kevyemmän version, kannattaa siitä tehdä hieman matalampi versio – runsaammalla määrällä vadelmia :D

Nyt pieneksi hetkeksi vielä relaamaan television ääreen… yllättäen olen koukuttanut itseni jälleen uuteen kauteen Unelmien poikamiestä… ounou!

 • Ulrika

  Ihanan näköinen ja takuulla makuinenkin. Täytyypä tehdä tämmöistä :)

  • marja

   Thanks, oli kyllä yllättävän hyvää :)

 • Piia

  Aina vaan ihailen näitä kakkukuviasi…upeita jälleen:)

  • marja

   Voi kiitos Piia! Vaikka välillä toistavatkin itseään :D

 • Tuuli - Lumo Lifestyle

  Nöyttää niin hyvältä, paahdettu valkosuklaa on herkullista!

  • marja

   Joo se oli kyllä yllättävän hyvää! Pakko tehdä toistekin :P Sehän sopisi pahus vie mun jäätelökakkuihinkin! Ja nyt vasta moisen löysin…

 • Muuttuva kotini Päivi S

  Lurps, kuola valu jo noista kuvista. Kopion kyllä heti tämän ohjeen, kiitos <3

  • marja

   *ojentaa nenäliinan* :D

 • Anna

  Siis vau mikä kakku! Menee ehdottomasti kokeiluun! Kakku siis hyytyy itsekseen, eli tarvita esim. liivatetta?

  • marja

   Siis juu! Tuo hyytyi ihme ja kumma itsekseen vaikka hieman itsekin epäilin. Aiemmin olen tehnyt sitruunajuustokakkua ja sekin hyytyi ilman liivatetta – siksi lisäsin tähänkin kakkuun sitruunamehua kun tuumin sen olevan salainen hyytymistekijä :) Mitä se kai osaltaan onkin. Samoin varmasti tuo sulatettu valkosuklaa jäähtyessään… Tästä versiosta ei tullut ehkä se kaikista hyytynein mutta hyvin kerettiin syömään ennen kuin levisi lautaselle :D

 • Merja

  Siis ei liivatetta, minä kun pelkään että en osaa käyttää sitä. Upea kakku, kuola alkaa valuun niinkuin entiseltä koiralta.

  • marja

   Juu ei tullut tähän liivatetta! Kurkkaapa vastaus tuossa ylempänä :)

   Ja hei, liivatetta on kyllä yllättävän helppo käyttää! Jos minä osaan, kaikki muutkin osaa :D Kunhan vain liottaa liivatelehdet kylmässä vedessä ja sitten sulattaa ne riittävän kuumassa vesitilkassa niin ei voi mennä vikaan. Periaatteessa ainakaan… ;)

 • Marja

  Oi wau, näyttää todella herkulliselta. Hyvät kuvat taas!

  • marja

   Ja olikin kyllä yllättävän herkkua :P

 • Sanzo

  Kiitos ohjeesta. Menee kokeiluun.
  Mitä tuorejuustoa käytit? En itse käytä kasvisrasva”kermoja”, joten mietin vaan, että toimisikohan resepti kuohukermalla (flora vispilä tulee toki napakampi vaahto).
  Jos tuorejuustona vielä käyttäisi Mascarponea, taitaisi mennä jo täyteläisyydessä överiksi :)

  • marja

   Hmm.. mitäs se ihan perustuorejuusto on… se maustamaton paketti, jota löytyy yleensä kaikkialta… Philadelphia! Oli pakko kurkata googlen kuvahausta :D Tuota mulla on yleensä tapana ostaa – enkä kyllä ole yhtään tutustunut aiheeseen mikä tuorejuusto olisi paras. Joskus käytän myös mascarponea.

   Niin ja siis en ole ikinä aiemmin käyttänyt tuota flora vispiä – nyt sen jostain reseptistä bongasin ja keksin kokeilla :) Kuohu/vispikermalla oon aika tehnyt. Tuhtia mikä tuhtia :P

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*

Toimitus suosittelee