mieletön ravintola Tukholmassa (sekä suosikkini Tampereella)

Sain jokin aikaa sitten toiveen kirjoitella suosikkipaikoistani Tampereella – kahviloista, ravintoloista, putiikeista. Siitä lähtien minun on ollut tarkoitus kiertää kuvaamassa nuo kaikki suosikkini mutta olenko saanut moista aikaiseksi… no en. Niinpä päädyin listaamaan suosikkini ilman kuvia jotta tästä postauksesta olisi vielä jotain hyötyä loppukesän matkailijoille. Ajattelin samalla aloittaa postaussarjan, jossa esittelen suosikkipaikkani sitten perusteellisemmin, kuvien kera. Ystävälleni Paulalle siis tiedoksi, että meillä on edessä monta kahvittelukertaa ja syömässäkin pitänee käydä jokunen kerta :D

Tämän postauksen kuvituksena (ja mitä huikeimpina inspiraatiokuvina!) haluan jakaa teillekin nämä upeat Tukholmassa sijaitsevasta, entiseen makkaratehtaaseen remontoidusta ravintolasta. Löytäessäni nämä kuvat jokin aikaa sitten en nimittäin voinut kuin tuijottaa kuvia… miten upealta tuo Richard Lindvallin suunnittelema ravintola näyttääkään! Yhdistelmä skandinaavista minimalistia ja industrialismia kolahtaa ainakin minuun aivan täysillä, samoin tilassa käytetty betoni niin lattioissa kuin esim. baaritiskeissä ja sohvapöydässä. Tämä Usine Restaurant -niminen ravintola pitää pitää mielessä seuraavia Tukholman reissuja varten. Onko kukaan käynyt kyseisessä ravintolassa, mitä pidit?

Lisää niitä Tampereen suosikkejani alempana…
..


All photos via Yellowtrace, photos by Mikael Axelsson.

Ja nyt niihin Tampereen suosikkeihin. Aloitan kahviloista.

Pyymäen Oma, Tuomiokirkonkatu 30. Yksi omista lempikahviloistani ylitse muiden. Tyylikäs kahvila ja lounaspaikka Stockan lähellä. Sisustus kolahtaa omaan makuuni, samoin gluteeniton Budapest-leivos, ihan parasta!

Vohvelikahvila, Ojakatu 2. Se aito ja alkuperäinen vohvelikahvila Ojakadulla, Pikkukakkosen puiston lähellä. Usein täynnä väkeä, enkä ihmettele. Oma suosikkini on jäätelövohveli kaardemummakahvilla.

Kahvila Runo, Ojakatu 3. Miltei Vohvelikahvilaa vastapäätä sijaitseva korttelikahvila. Mikäli Vohvelikahvila on täynnä, päädymme usein ystäväni Paulan kanssa Runoon. Herkullisia leipomuksia ja ihan omanlaisensa tunnelma vanhoine huonekaluineen ja kahvikuppeineen.

Kaffila, Aleksiskivenkatu 11. Toisella puolella koskea, Keskustorin lähellä sijaitseva Kaffila lienee se kahvila, missä käyn useimmiten. Ehkä siksi, että ystäväni asuu miltei Kaffilan naapurissa. Tai ehkä siksi, että sieltä saa todella ison kupin kahvia ja herkullisia leipomuksia.

Bistro Naapuri, Tuomiokirkonkatu 24. Salaattia, keittoa, raakakakkuja… tyylikkään kotoisassa ympäristössä. Lähes kaikki leipomukset ovat gluteenittomia ja suussasulavan herkullisia!

Listalle on pakko toki lisätä myös Pyynikin näkötornin kahvila maailman parhaine munkkeineen. Samoja munkkeja saa myös Keskustorin kulmalla sijaitsevasta Pyynikin munkkikahvilasta. Tallipihalla sijaitseva Tallipihan kahvila niinikään on yksi suosikeistani – sellainen pieni, vanhaa aikaa henkivä kahvila herkullisine leipomuksineen.

Kahvilakategoriaan voinee listata myös uusimman suosikkini Cafe Pispalan, Pispankatu 30. Vaikka kyseinen ravintola avattiin jo parisen vuotta sitten, kävin siellä ensimmäistä kertaa viikko sitten. Cafe Pispala on tunnettu erityisesti brunssistaan, enkä ihmettele nautittuani viime viikonloppuna parhaat amerikkalaiset (tai ylipäätään mitkään!) pannukakkuni ikinä! Muista pöytävaraus etenkin viikonloppuisin!

Unohtaa ei voi myöskään uusinta tulokasta, Lillan Hotel & Cafe & Butikia Viinikassa, Ahlmanintie 29. Tästä mitä ihanimmasta kahvilasta teinkin jo oman postauksensa, löydät sen täältä.

Ravintoloista en oikein osaakaan sitten suositella mitään sillä käymme äärimmäisen harvoin Tampereella syömässä. Mutta omia lempiravintoloitani ovat seuraavat:

Sitko Pizza & Bar, Näsilinnankatu 22. Kävimme Sitkossa pizzalla ensimmäistä kertaa vasta tänä kesänä. Mutta emme taatusti viimeistä! Todella hyvää pizzaa ja aivan mielettömän kivasti sisustettu paikka!

2H+K, Aleksanterinkatu 33. Pieni tunnelmallinen ravintola punaisine tiiliseinineen sekä pöydissä palavine kynttilöineen on ollut kestosuosikkini jo monien vuosien ajan. Vuohenjuustosalaatti tai talon leivät, nam.

Trattoria, Satakunnankatu 13. Hotelli Tammerin alakerrassa (Pikkukakkosen puiston puolella) sijaitseva italiashenkinen ravintola, myös tosi kiva terassi kelien salliessa.

Ravintola Tampella, Kelloportinkatu 1. Tässä vanhan pellavakutomon tiloihin, Tammerkosken rantaan vastikään remontoidussa ravintolassa en ole itse vielä käynyt mutta kuullut ravintolasta paljon hyvää. Sijainti ainakin mitä upein, keskellä Tampereen historiaa. Seuraavana omalla listallani!

Mitä tulee putiikkeihin on ensimmäisenä pakko mainita Putiikki Rannalla, ja erityisesti heidän Onkiniemessä, Haarlan vanhan paperitehtaan pannuhuoneessa sijaitseva lifestylemyymälänsä. Samassa tilassa sijaitsee myös suosittelemisen arvoinen Bistro Pannu & Huone, jonka kakkubuffetia minun on vielä joskus testattava :) Putiikki Rannalla löytyy myös Stockan läheltä, Tuomiokirkonkatu 32. Putiikeista löydät heidän omaa tuotantoaan olevan PURA-malliston (ihania juttua!) lisäksi myös mm. Balmuiria, Becksöndergaardia, MInimumia…

Toinen kiva putiikki, Cotton löytyy koskenrannasta, vanhaa Rossoa vastapäätä, Koskikatu 7. Cottonille poikkean mikäli haluan tsekata Marc Jacobsin, Michael Korsin, Tory Burchin tai Malene Birgerin valikoimaa.

Copper sijaitsee kulmittain Kaffilaa vastapäätä, Hallituskatu 7. Shoppailun ohella voit istahtaa nauttimaan myös lasillisen shampanjaa ;)

Tampereelle saatiin vihdoin myös oma By Pia´sin myymälä, Itäinen katu 3 B. Tämä Finlaysonin alueella, Plevnan lähellä sijaitseva myymälä on jo itsessään ilo silmälle, tuotteista puhumattakaan.

Piti oikein jäädä tässä vaiheessa miettimään missä muissa putiikeissa poikkean Tampereella käydessäni, mutta eipä niitä hirveästi taida olla… Stockalla pyörähdän usein, samoin Koskikeskuksen liikkeissä. Ja siitäpä ne Hämeenkadun varrelta löytyvät kaikki muutkin liikkeet.

Hih, tässä lyhykäisyydessään listattuna omat suosikkipaikkani. Mitä todennäköisemmin unohdin listalta monta suosikkiani mutta palaan niihin sitten myöhemmin :) Nyt hetkeksi telkan ääreen ennen uutta viikkoa. Veikkaan kyllä nukahtavani hetimmiten kun tuohon sohvalle istahdan – vietin nimittäin lähes koko päivän pihamaalla ahkeroiden. Pyykkiä silittäen, rikkaruohoja kitkien, autoa pesten… tehokas päivä, hyvä mieli!

 

 

 • Viinikkalainen

  Hei, kiitos kivasta listasta. Muuten hyvä, mutta ihana Lillan ei sijaitse Nekalassa, vaan Viinikassa. Kaupunginosien ja postinumeroiden raja kulkee Viinikanpuistossa. Viinikan alue on pääasiassa 100 vuotta vanhaa, kun taas Nekala on uudempaa. Ainakin tällä mittakaavalla. :)

  • marja

   Hih, kappas, nyt Nekala korjattu Viinikaksi. Mulle koko järven eteläpuoli on jotenkin Nekalaa, itse olen näet siitä Järvensivulta kotoisin eli alueena tuttua kyllä :)

 • Salla

  Kiitos! Tästä sainkin monta vinkkiä Tampereen visiitillemme!

  • marja

   Jee kiva juttu! Sisustusliikkeistä vielä pikaisesti mainittuna ainakin Kantriina ja DomDom (Kaffilasta alaspäin molemmat) ovat suosikkejani. Niin ja kirppiksistä Laukontorin yläkulmassa sijaitseva Tarina!

 • Tuija

  Pyymäen oma, Lillan, Vohvelikahvila löytyisivät omalta listaltani myös. Kun en juo kahvia enkä juuri teetäkään, en hirveästi vieraile kahviloissa. Ja Pyymäellä ehdottomasti Budapest leivos <3

  Ruokapaikoista ainakin Trattoria ja Tampella olisivat myös omalla listalla. Ihan liian harvoin tulee käytyä "kaupungissa" syömässä ja jotenkin aina turvautuu tuttuun.

  • marja

   Hiphei, meillä on näemmä sama maku :) Paitsi mä voisin kitata kahvia vaikka ja kuinka. Tuo Pyymäen Budapest-leivos on kyllä ihan mun suosikkini, niin hyvän makuinen!

   Ja nimenomaan, miten sitä aina turvautuukin siihen tuttuun vaihtoehtoon… kun Tamperekin olisi kuitenkin täynnä kahviloita ja ravintoloita. No keskustan kahvilat olen kyllä pitkälti kiertänytkin mutta ravintoloita todellakaan en.

 • Paula

  Mielihyvin lähden aina kahvittelemaan! Ja listallasi on tosi monta omaa lemppariani. :)

  • marja

   Jee koskas taas mennään! Kameran kera ;) Harmittaa etten ottanut sieltä Cafe Pispalan brunssilta kuvia kun sieltä olisi saanut jo yhden kivan postauksenkin… sinnekin pitää kyllä päästä uudelleen!

 • Tuuli - Lumo Lifestyle

  Olipa kiva vinkkipostaus, tämä täytyy pitää mielessä Tampereelle mennessä

  Ja upea tukholmalainen ravintola, josta en ollut aiemmin kuullutkaan.

  • marja

   Kiva jos tuosta on iloa :) Tamperehan on täynnä kahviloita ja ravintoloita mutta tuossa ne mun suosikit. Saman henkiset / tyyliset ihmiset varmasti löytävät niistä omatkin suosikkinsa :)

   Hih, mulle tuli mieleen, etten katsonut milloin nuo postauksen kuvat oli otettu… että onko tuota koko ravintolaa enää edes olemassa Tukholmassa :D Toivottavasti on sillä niin upealta tuo näyttää!

 • Nanna

  Kävin kesällä Moro skybarissa.Näkymät olivat uskomattomat!Eka visiittini tampereella:)

  • marja

   Ja tähän piti sinulle vastaamani, että Moro Skybar kuuluu ehdottomasti mun omien lemppareitteni joukkoon! En vain hokannut listata sitä noiden kahviloiden / ravintoloiden joukkoon kun miellän enemmänkin nähtävyydeksi :) Tosin paikan omenaglögi on tosi hyvää niiden näkymien ohella.

 • Sonja

  Kivoja vinkkejä, kiitos! Niin usein jäisi omassa lapsuuden asuinkaupungissa hyviä paikkoja täysin pimentoon ?

  Kerrotko miksi et vastaa sinulle annettuihin kauniisiin kehuihin muutama postaus taaksepäin? Siellä on – ihan aiheesta – naiset kommentoineet todella ihanasti, ja tuntuu hassulta että ohittaisit ne noteeraamatta, varsinkin kun niin usein mainitset ettei sinua kukaan ole kehunut, ja täällähän saat todella usein kannustavaa ja ylistävää palautetta?

  • Nanna

   Minä tykkään paljon tästä blogista,mutta juuri se,että kommentteihin ei koskaan vastata,tekee ikävän fiiliksen.Sellaisen,ettei viitsi enää kommentoida itsekkään.

   • marja

    Hmm… aika moneen kommenttiin kyllä vastaan mikäli vilkaiset postauksiani. Eilisillan kulutin juurikin kommenttien parissa mutta en päässyt vielä tämän postauksen viimeisiin kommentteihin asti. Olen nimittäin tehnyt päätöksen, etten kuluta kaikkia iltoja blogin parissa kuten aina ennen kulutin – se aika kun on pois muulta perheeltä ja muulta elämältä. Ja jos pitää valita niin teen ensin uuden postauksen ja vasta sen jälkeen vastaan kommentteihin, valitettavasti näin päin, muuten ennättäisin tekemään vielä vähemmän postauksia kuussa. En tiedä miten kauan sinä itse tai muut käyttävät postauksiin / kommentteihin vastaamiseen aikaa mutta mulla menee kyllä koko ilta kuvia käsitellessä ja tekstiä työstäessä – en tuosta vain huitaise postausta ulos. Sama pätee tosiaan kommentteihin, mulla on tapana ihan keskittyä niihin vastaamiseen.

    Muistan sinun ennenkin valittaneen samasta asiasta, pahoittelut siis jos olen sattumalta jättänyt vastaamatta juuri niihin postauksiin joihin olet kommenttia jättänyt. Mitenkään tarkoituksellisesti en ole sitä tehnyt. Jos tekisin tätä päätyökseni, vastaisin taatusti jokaikiseen kommenttiin – mutta koska tämä on mulle harrastus, oman päätyöni ja muiden harrastusten ohella, saattaa valitettavasti myös vastaisuudessa jäädä vastaamatta muutamiin kommentteihin. No can do. Mutta vilkaisepa tosiaan postausten kommentteihin – tuo etten koskaan vastaisi oli ehkä pikkasen liioiteltua!

  • marja

   Kiva jos vinkeistä on Sonja hyötyä! Ja pahoittelut jos minulta on jäänyt jonkun postauksen kommentteihin vastaamatta. Vastasinkin samaan aiheeseen juuri tuossa Nannalle. Siitä kuinka yritän kommentteihin ennättää vastailla mutta välillä se valitettavasti jää vaikka kuinka yritän kaikkiin vastailla :( Pitääpä mennä katsomaan mikä postaus multa on jäänyt välistä. Mitä todennäköisemmin on joku sellainen postaus, jonka kommentteihin olen ajatellut vastailla oikein kunnolla ajan kanssa – ja sitten sitä aikaa ei olekaan ollut. Sama mulle käy muiden blogien kanssa – jätän selaimeen tietyn postauksen auki aikomuksenani kommentoida sitä myöhemmin. Ja sitten se kuitenkin harmillisesti jää. Miehini minulle usein sanookin, että miksi ihmeessä mun pitää vastata kommentteihin niin pitkästi – että enkö voisi vastata vain parilla sanalla. Mutta mä haluan keskittyä vastaamiseen. Hitsit mulle tulee aina niin paha mieli kun saan näitä kommentteja, etten vaivaudu vastaamaan. Kun oikeasti yritän vastailla parhaani mukaan. Toisaalta tulen myös hieman ärtyneeksi – tämä kun on kuitenkin vain harrastus, täysin vapaaehtoista. Töissä mulle ei nimittäin tulisi mieleenkään jättää vastaamatta yhteenkään työmailiin mutta kun tämä ei ole mun työ… tämä on harrastus mistä en haluaisi ottaa stressiä esim. juurikin niistä vastaamattomista kommenteista. Ja silti otan! Eikä harrastus saisi aiheuttaa stressiä! Siksi olen monesti miettinyt pitääkö tämä harrastus vain lopettaa. Jotta en tuota pahaa mieltä lukijoille enkä itselleni.

 • Nanna

  Älä nyt sentään lopeta,hyvät blogit on niin harvassa.Totta kyllä on,että vastaat nykyään enemmän kuin ennen:)Tämä ei ollut tarkoitus olla ilkeä kommentti ollenkaan.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*

Toimitus suosittelee