mieletön ravintola Tukholmassa (sekä suosikkini Tampereella)

Sain jokin aikaa sitten toiveen kirjoitella suosikkipaikoistani Tampereella – kahviloista, ravintoloista, putiikeista. Siitä lähtien minun on ollut tarkoitus kiertää kuvaamassa nuo kaikki suosikkini mutta olenko saanut moista aikaiseksi… no en. Niinpä päädyin listaamaan suosikkini ilman kuvia jotta tästä postauksesta olisi vielä jotain hyötyä loppukesän matkailijoille. Ajattelin samalla aloittaa postaussarjan, jossa esittelen suosikkipaikkani sitten perusteellisemmin, kuvien kera. Ystävälleni Paulalle siis tiedoksi, että meillä on edessä monta kahvittelukertaa ja syömässäkin pitänee käydä jokunen kerta :D

Tämän postauksen kuvituksena (ja mitä huikeimpina inspiraatiokuvina!) haluan jakaa teillekin nämä upeat Tukholmassa sijaitsevasta, entiseen makkaratehtaaseen remontoidusta ravintolasta. Löytäessäni nämä kuvat jokin aikaa sitten en nimittäin voinut kuin tuijottaa kuvia… miten upealta tuo Richard Lindvallin suunnittelema ravintola näyttääkään! Yhdistelmä skandinaavista minimalistia ja industrialismia kolahtaa ainakin minuun aivan täysillä, samoin tilassa käytetty betoni niin lattioissa kuin esim. baaritiskeissä ja sohvapöydässä. Tämä Usine Restaurant -niminen ravintola pitää pitää mielessä seuraavia Tukholman reissuja varten. Onko kukaan käynyt kyseisessä ravintolassa, mitä pidit?

Lisää niitä Tampereen suosikkejani alempana…
..


All photos via Yellowtrace, photos by Mikael Axelsson.

Ja nyt niihin Tampereen suosikkeihin. Aloitan kahviloista.

Pyymäen Oma, Tuomiokirkonkatu 30. Yksi omista lempikahviloistani ylitse muiden. Tyylikäs kahvila ja lounaspaikka Stockan lähellä. Sisustus kolahtaa omaan makuuni, samoin gluteeniton Budapest-leivos, ihan parasta!

Vohvelikahvila, Ojakatu 2. Se aito ja alkuperäinen vohvelikahvila Ojakadulla, Pikkukakkosen puiston lähellä. Usein täynnä väkeä, enkä ihmettele. Oma suosikkini on jäätelövohveli kaardemummakahvilla.

Kahvila Runo, Ojakatu 3. Miltei Vohvelikahvilaa vastapäätä sijaitseva korttelikahvila. Mikäli Vohvelikahvila on täynnä, päädymme usein ystäväni Paulan kanssa Runoon. Herkullisia leipomuksia ja ihan omanlaisensa tunnelma vanhoine huonekaluineen ja kahvikuppeineen.

Kaffila, Aleksiskivenkatu 11. Toisella puolella koskea, Keskustorin lähellä sijaitseva Kaffila lienee se kahvila, missä käyn useimmiten. Ehkä siksi, että ystäväni asuu miltei Kaffilan naapurissa. Tai ehkä siksi, että sieltä saa todella ison kupin kahvia ja herkullisia leipomuksia.

Bistro Naapuri, Tuomiokirkonkatu 24. Salaattia, keittoa, raakakakkuja… tyylikkään kotoisassa ympäristössä. Lähes kaikki leipomukset ovat gluteenittomia ja suussasulavan herkullisia!

Listalle on pakko toki lisätä myös Pyynikin näkötornin kahvila maailman parhaine munkkeineen. Samoja munkkeja saa myös Keskustorin kulmalla sijaitsevasta Pyynikin munkkikahvilasta. Tallipihalla sijaitseva Tallipihan kahvila niinikään on yksi suosikeistani – sellainen pieni, vanhaa aikaa henkivä kahvila herkullisine leipomuksineen.

Kahvilakategoriaan voinee listata myös uusimman suosikkini Cafe Pispalan, Pispankatu 30. Vaikka kyseinen ravintola avattiin jo parisen vuotta sitten, kävin siellä ensimmäistä kertaa viikko sitten. Cafe Pispala on tunnettu erityisesti brunssistaan, enkä ihmettele nautittuani viime viikonloppuna parhaat amerikkalaiset (tai ylipäätään mitkään!) pannukakkuni ikinä! Muista pöytävaraus etenkin viikonloppuisin!

Unohtaa ei voi myöskään uusinta tulokasta, Lillan Hotel & Cafe & Butikia Viinikassa, Ahlmanintie 29. Tästä mitä ihanimmasta kahvilasta teinkin jo oman postauksensa, löydät sen täältä.

Ravintoloista en oikein osaakaan sitten suositella mitään sillä käymme äärimmäisen harvoin Tampereella syömässä. Mutta omia lempiravintoloitani ovat seuraavat:

Sitko Pizza & Bar, Näsilinnankatu 22. Kävimme Sitkossa pizzalla ensimmäistä kertaa vasta tänä kesänä. Mutta emme taatusti viimeistä! Todella hyvää pizzaa ja aivan mielettömän kivasti sisustettu paikka!

2H+K, Aleksanterinkatu 33. Pieni tunnelmallinen ravintola punaisine tiiliseinineen sekä pöydissä palavine kynttilöineen on ollut kestosuosikkini jo monien vuosien ajan. Vuohenjuustosalaatti tai talon leivät, nam.

Trattoria, Satakunnankatu 13. Hotelli Tammerin alakerrassa (Pikkukakkosen puiston puolella) sijaitseva italiashenkinen ravintola, myös tosi kiva terassi kelien salliessa.

Ravintola Tampella, Kelloportinkatu 1. Tässä vanhan pellavakutomon tiloihin, Tammerkosken rantaan vastikään remontoidussa ravintolassa en ole itse vielä käynyt mutta kuullut ravintolasta paljon hyvää. Sijainti ainakin mitä upein, keskellä Tampereen historiaa. Seuraavana omalla listallani!

Mitä tulee putiikkeihin on ensimmäisenä pakko mainita Putiikki Rannalla, ja erityisesti heidän Onkiniemessä, Haarlan vanhan paperitehtaan pannuhuoneessa sijaitseva lifestylemyymälänsä. Samassa tilassa sijaitsee myös suosittelemisen arvoinen Bistro Pannu & Huone, jonka kakkubuffetia minun on vielä joskus testattava :) Putiikki Rannalla löytyy myös Stockan läheltä, Tuomiokirkonkatu 32. Putiikeista löydät heidän omaa tuotantoaan olevan PURA-malliston (ihania juttua!) lisäksi myös mm. Balmuiria, Becksöndergaardia, MInimumia…

Toinen kiva putiikki, Cotton löytyy koskenrannasta, vanhaa Rossoa vastapäätä, Koskikatu 7. Cottonille poikkean mikäli haluan tsekata Marc Jacobsin, Michael Korsin, Tory Burchin tai Malene Birgerin valikoimaa.

Copper sijaitsee kulmittain Kaffilaa vastapäätä, Hallituskatu 7. Shoppailun ohella voit istahtaa nauttimaan myös lasillisen shampanjaa ;)

Tampereelle saatiin vihdoin myös oma By Pia´sin myymälä, Itäinen katu 3 B. Tämä Finlaysonin alueella, Plevnan lähellä sijaitseva myymälä on jo itsessään ilo silmälle, tuotteista puhumattakaan.

Piti oikein jäädä tässä vaiheessa miettimään missä muissa putiikeissa poikkean Tampereella käydessäni, mutta eipä niitä hirveästi taida olla… Stockalla pyörähdän usein, samoin Koskikeskuksen liikkeissä. Ja siitäpä ne Hämeenkadun varrelta löytyvät kaikki muutkin liikkeet.

Hih, tässä lyhykäisyydessään listattuna omat suosikkipaikkani. Mitä todennäköisemmin unohdin listalta monta suosikkiani mutta palaan niihin sitten myöhemmin :) Nyt hetkeksi telkan ääreen ennen uutta viikkoa. Veikkaan kyllä nukahtavani hetimmiten kun tuohon sohvalle istahdan – vietin nimittäin lähes koko päivän pihamaalla ahkeroiden. Pyykkiä silittäen, rikkaruohoja kitkien, autoa pesten… tehokas päivä, hyvä mieli!

 

 

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*