mustikkaa, valkosuklaata & juustokakkua

Olen viime aikoina testaillut muutamaa erilaista mustikkapiirakkareseptiä… Ihan sama mitä ohjetta testaan, pysyy näemmä tämä lempireseptini edelleen ykkösenä, myös mustikkaa käyttäen. Sama ohjehan toimii myös niin raparperin kuin omenankin kanssa – eikä petä ikinä. Ja on todellakin ehkä maailman helpoin.

Taannoin törmäsin kirjastossa lehtiä selaillessani (lempiharrastuksiani nykyään!) mustikka-valkosuklaa-juustokakkuruutuihin. Jo tuo pelkkä nimikin kuulosti niin herkulliselta, että oli pakko ottaa ohje talteen. Ja olihan tuo hurjan hyvää! Mustikkapiirakka, jossa valkosuklainen pohja, sitruunainen juustokakkutäyte ja reilusti mustikoita – ei voi olla muuta kuin herkullista. Löysin ohjeen Kodin Kuvalehdestä 14/2017.

Näiden kuvien jälkeen päätin btw silloin taannoin laittaa kameran naulaan ja lopettaa koko touhun. Suurimmassa osassa kuvista ei ollut yhdenyhtä tarkkaa kohtaa vaan kuvat olivat yhtä pikselimössöä. Ja sekös pisti harmittamaan. Tuntui kuin yhtäkkiä en osaisi kuvata enää sitäkään vähää mitä ennen. Mutta koska kerran näitä kuvia ehkä satakunta räpsin, niin kaiken uhallakin lisään ne ainoat siedettävät kuvat tännekin.
….

 

 

 

 

Sellaista herkkua tällä kerralla. Tänään leivoinkin jo seuraavan mustikkapiirakan mutta se on vielä jäähtymässä joten siitä lisää myöhemmin :) Nyt iltapalalle, kamala nälkä! Olin taas siinä samassa combatissa kuin viime viikollakin. Tällä kertaa meitä oli jopa hurjat kaksi + jumppamaikka. Vaan olipa taas aivan huikean hyvä ja hauska tunti!

 

 

 

 • Amanda

  Hei! Edelliseen ..vatsanturvotteluun..kokeilepas jättää pois viljat, sokeri, peruna.. niin vaivasi helpottuvat! Lue Heikkilän kirja; Ravinto ja terveys!

 • marja

  Juu, sitä olen kokeillut ties montako kertaa. Mutta millään en malta kokonaan jättää kaikkea pois. En uusia perunoita ainakaan :) Olen kyllä vuosikaudet vältellyt vaaleaa leipää (sitä mun maha ei kestä ollenkaan), pastaa ja perunaa sekä aina välillä kokeillut gluteenitonta elämää mutta silti tuntuu kuin vatsani eläisi ihan omaa elämäänsä. Välillä on aivan sama mitä syön eikä vatsa reagoi mihinkään, välillä turpoaa palloksi salaatistakin. Vuosikausia sitten homeopaatti määritteli mulla olevan vatsassa hiivasyndrooma ja olen itse tullut samaan lopputulokseen. Ja sitä hiivaa kun ruokkii sokerilla tai vaalealla viljalla niin johan paisuu.

  Muistan kyllä kuinka vuosia sitten karpatessani oloni oli ehkä paras ikinä! Ja juu, siksi näitä leipomuksia näkyy blogissa nykyään harvemmin kun yritän vältellä juurikin sitä viljaa ja sokeria. Pitäisi opetella leipomaan gluteenittomasti mutta en ole siihen jaksanut vielä perehtyä.

 • KastehelmiB

  Ihanan näköinen piirakka, täytyy kokeilla valkosuklaapohjaa. Kuvat näyttävät upeilta, ainakin valokuvauksen vasta-alkajan silmissä. Kivoja epäselviä alueita ja tarkkoja kohdennuksia. Kokeile spelttiä tai kaurajauhoa.

 • Sirpa

  Heipä hei, eksyin blogiisi ja ihastuin leipomuksiisi. Taitaa useampi lähteä kokeiluun :)
  Minä en harmikseni voi syödä enää ruisleipää lainkaan, vatsani ei kestä enää ollenkaan. Joten vaaleaa, mutta yritän korvata aamupalat ja välipalat jollain muulla kuin leivällä. Leipä vain on niin helppo ottaa, kuin värkätä jotain muuta.

  Nuo kuvissa vilahtavat kahvikuppisi ovat aivan ihanat :) Mistä ihmeestä tuollaisia saa?

  Hauskaa syksyä kaikille :)

  • marja

   Hei Sirpa ja kiva kun eksyit vaaleanpunaiseen hirsitaloon :)

   Voihan vatsa sentään – omani ei oikein siedä mitään vaaleaa viljaa, ruis on ainoa mitä kestän. Ja senkin aina paahdan leivänpaahtimessa. Jostain aikoja sitten luin kuinka leivän paahtaminen auttaa vatsaoireisiin ja siinä lienee kyllä jotain perää.

   Tuo kahvikuppi on merkiltään Raaka Rå. Omani ostin Mirantik-nimisestä liikkeestä Kangasalta mutta olen sittemmin bongannut samoja kuppeja muissakin sisustusliikkeissä. Täältä näyttää löytyvän myös oma nettikauppa: http://www.raakaraw.com/ Itse raaskin ostaa vain yhden mukin ja lautasen :D Toisesta parista haaveilen.

   Ps. tuli mieleeni, että hieman samanlaista henkeä on myös Tuias Keramiikan mukeissa! Niitäkin multa löytyy muutama :)

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*

Toimitus suosittelee