working girl – unelmat ja todellisuus

… not the job you already have.

Tuo lausahdus osui ja upposi kun hetki sitten surffailin Pinterestissa työpukeutumisinspiraatiota etsien. Olen nimittäin lähes jokaisena tämän kesän toimistopäivänä pukeutunut tähän asuun, hieman vain neuletakkia ja (mustia) housuja vaihdellen. Vaikka jokaikinen päivä päätänkin keksiä jotain muuta päällepantavaa… Vaan minkäs teet kun jossain asussa vaan viihtyy. Siitäkin huolimatta, että vaatehuoneessa olisi valittavissa muutama muukin paitapusero tai vaikkapa mekko… Monesti yritän mukamas miettiä seuraavan aamun työvaatteet jo edellisenä iltana valmiiksi – kunnes seuraavana aamuna tuo edellisillan idea ei enää tunnu ollenkaan hyvältä. Itselläni pukeutumispäätökseen vaikuttaa myös omaa elämäänsä elävä vatsani – vaatteet kun on valittava pitkälti sen mukaan, etteivät ne päivän mittaan alkaisi puristaa helposti turpoavaa vatsaani.

Miten sitten haluaisin pukeutua? Ihan erilailla! Haluaisin käyttää kotelomekkoja, kynähameita, mustia (suoriakin) housuja ja paitapuseroita. Jakkujakin välillä. Niin ja paitiksia farkkujen ja korkokenkien kanssa! Miksi en kuitenkaan pukeudu niin? Ensinnäkään vatsani vuoksi – voisiko kamalampaa ollakaan kuin istua kahdeksan tuntia tiukka kotelomekko päällä mahan paisuessa palloksi. Tai kiristävissä farkuissa, joiden nappeja ei saa huomaamatta avattua :) Toisekseen backoffice-hommissa tietokonetta tuijottaessa joustavat mustat farkut ja neule tuntuvat paljon kynähametta fiksummalta vaihtoehdolta – enhän halua olla ylipukeutunut. Mutta ehkäpä juuri siksi tuo alun lausahdus minuun kolahtikin. Että entäs jos sitä alkaisikin pukeutua unelmien työpaikkaansa ajatellen? Tosin en kyllä edes tiedä mikä se oma unelmatyöni edes olisi :D En ole ikinä kokenut tarvetta edetä nykyisellä urallani, vaan olen oikeastaan aina ollut ihan tyytyväinen toimenkuvaani. Miksi ihmeessä siis edes haluaisin pukeutua valkoiseen tiukkaan paitapuseroon ja kynähameeseen? Mitä luultavimmin siksi, että moinen asu nyt vaan näyttäisi niin pahuksen näpsäkältä – tehokkaalta, tyylikkäältä ja sopivassa määrin seksikkäältäkin :D

Muistan edelleen (ja olen aiemmin täälläkin muistellut) kuinka urani alkuaikoina, lähes 20 vuotta sitten, kävin ostamassa itselleni elämäni ensimmäisen oikean jakkupuvun Andiatalta. Vihertävää liituraitaa, kaksi nappiriviä, isot olkatoppaukset… Tuo jakkupuku ylläni istuin sitten toimistolla, valkoinen paitis jakun alla ja Burberryn pieni (koska isompaan ei ollut varaa) huivi kaulassa – ja vastasin asiakkaiden puheluihin päivät pitkät :D Mahtoi sekin näyttää kohtalaisen huvittavalta! Tosin meillä kaikilla oli kutakuinkin samanlaiset vaatteet, taisi tyyli olla silloin sellainen. Kauas on niistä ajoista pukeutumisessa siis tultu – vaikka silti näemmä edelleen haaveilenkin jakkupuvusta, hieman istuvammasta versiosta tosin :)

Ps. vanha sotaratsuni, kolmisen vuotta hyvin palvellut LG:n puhelin otti ja irtisanoutui tehtävistään viikonloppuna. Pahoittelut siis instagram-hiljaisuudesta :) Olen nyt pari päivää miettinyt minkä puhelimen hankkisin tilalle. Odotanko millainen sotaratsu töistä olisi tarjolla vai sorrunko hankkimaan ihkaoman puhelimen. Haaveilen hyvistä kuvista ja riittävästä muistista, siinäpä ne tärkeimmät kriteerit. Ulkonäön ohella toki. Olen mitä todennäköisimmin päätymässä Honor 8 -malliin puhelimen kameran saamien kehujen vuoksi. Toki olen vuosia haaveillut myös iPhonesta mutta siihen rahani eivät riitä joten edullisempaan luuriin on tyytyminen. Sitäpaitsi vitsit miten hyvännäköinen tuo Honor 8 onkaan kun puhelimia kävin tänään tutkimassa! Mutta miksi, voi miksi ainoastaan iPhoneille on tarjolla kivoja kuoria. En ala. Vanhaan puhelimeeni ei näet saanut käytännössä juuri minkäänmoisia kuoria ja voi kuinka olen haaveillutkaan kaikista ihanista Malene Birgerin kuoseista… sopisivat niin makeasti yhteen sen valkoisen paitiksen ja kynähameen kanssa :D

 

 

 • Mirva

  Jos etsit maailman parasta kameraa niin suosittelen sitten kuitenkin iPhone 7+ puhelinta. Mulla on tällainen ja kuvat on huippuluokkaa!

  • marja

   En mä ehkä tarvitse puhelimeen kuitenkaan sitä maailman parhainta kameraa – siksi mulla on sitten se oikea järjestelmäkamera :) Kunhan puhelimessa olisi sellainen kunnollinen kamera verrattuna tuohon monta vuotta vanhan puhelimeni kameraan.. sillä ei saanut hyvää videota sitten millään eikä kyllä juuri kuviakaan. Mulla ei olisi ikimaailmassa varaakaan kyllä ostaa iPhone 7+ -mallia – enkä kyllä mitä luultavimmin haluaisi laittaa sellaista rahasummaa puhelimeen vaikka rahaa olisikin. Tuolla summalla kun saisin jo mieluummin vaikka uuden läppärin!

 • Hanna

  Täällä toinen housujen nappien avaaja. Avaan napit aina autossa tai muuten pidempään istuessani vaikka eivät kovin tiukat edes oliskaan. Ja sitten on kiva napoa niitä kiinni vaikka autosta noustessa ?

  Oletko katsonut kuoria netistä? Meillä on Microsoftin puhelimet (tosi hyvä kamera, siksi halusin, mutta en tiedä saako tuota mallia enää) ja mies tilasi nahkaiset takakannet molemmille. Hänellä konjakinvärinen ja minulla valkoinen.

  • marja

   Hih ai meitä housun nappien avaajia on muitakin :D Mä myös avaan napit usein autossa, ihan varmuuden vuoksikin. Ettei vatsa vain turpoaisi heti alkuunsa :D Ja totta, sitten onkin kiva autosta noustessa muistaa, että ainiin ne napit… :D

   Joo oon mä vähän kuoria katsellut… LG:n puhelimeen ei löytynyt edes eBaysta juuri mitään (saati mitään kivaa!) mutta ostin tosiaan tänään Honor 8 -mallin ja siihen toivon löytäväni edes parit kivat kuoret! Nahkainen takakansi olisi ihana! Mulla on pahus ostettuna jemmaan yksi iPhonen iiiihana nahkainen takakansi mutta enhän mä sitä nyt sitten pääsekään käyttämään :D Pitänee pistää myyntiin…

 • Tarja

  Ymmärrän ihan täysin, mistä puhut! Itsekin niin mielelläni pukeutuisin vaikkapa johonkin mekkoon, mutta se vaatisi korot ja toden totta saattaisin näyttää aika huvittavalta mekossa ja koroissa, kun tönötän tyypillisesti koko päivän omassa huoneessani :D Oma vatsani turpoaa myös helposti ja tulee mietittyä myös tuota puristamis-asiaa vaatteiden osalta.

  Muistan, kun kirjoitit aikaisemminkin tuosta 20 vuoden takaisesta pukeutumisesta ja kommentoinkin silloin toimineeni samalla tavalla :D :D Myös minulla oli se pikku huivi kauluspaidan kera. Eikä se näyttänyt yhtään huvittavalta; kaikilla oli sama tyyli.

  Vielä tuohon työ-asiaan. Oma tämän hetkinen työni on selkeä ns. väli-työ. Jotain pitäisi keksiä, mutta mitä – siinäpä kysymys… En ole mikään uraohjus; riittävän haastavat työt ja palkkaus on ok, en halua valtaa ja vastuuta. Esimies-töihin aikoinani jouduin sattumalta ja totean nyt, että siinä bisneksessä ja niissä tehtävissä oleminen ei oikein sovi perheelliselle (mitä en silloin ollut). Työ ei jättänyt rauhaan edes lomalla, vaan puhelin pirisi koko ajan. Olen miettinyt, että jonkin sortin yrittäjyys olisi ehkä minulle se sopivin vaihtoehto, mutta siinäkin on omat riskinsä. Puhumattakaan siitä, että se loistava liikeidea odottaa vieläkin syntymistään :D Täytyy jatkaa pohtimista!

  Ihania työpäiviä ja loppukesän aurinkoa sinulle! <3

  • marja

   Totta, mä myös haaveilen mekko + korot lookista – ja korkojahan minä en osaa käyttää sitten yhtään joten.. :D Samoin kyllä näen kaikki ne kynähameet ja jakkupuvut yhdistettynä korkkareihin. Hmm… ehkä tämä farkut, neule + matalat kengät on sittenkin se mun juttu :) Mukavuus edellä! Ja tiedän kyllä kokemuksesta etten tunne töissä oloani luontevaksi jos sitä on yhtään vähääkään ylipukeutunut – kuten jossain jakkupuvussa todellakin olisin :)

   Mä muistankin sun kommentoineen tuota pukeutumista 20 vuotta sitten :D Taisi tosiaan olla silloin muotia. Mäkin muistan kuinka meillä suurin osa pukeutui samallalailla – ja siellä sitten istuttiin kaikki luurit korvilla :D Yhdellä tiimikaverilla tosin oli paaaaljon isompi Burberryn huivi ja voi vitsit se oli niin hieno… ;)

   Hih, mulla on kanssa ollut välityö tässä jo kohta sen 20 vuotta :D Koko ajan olen miettinyt mikä musta tulee isona mutta en ole sitä vielä tähän päivään mennessä keksinyt. Minäkään kun en ole minkäänlainen uraohjus – oon enemmänkin sellainen taustatyöläinen. Kunhan tosiaan työ on riittävän haastavaa ja siitä saa riittävästi kicksejä niin se riittää :) SAP-tukena niitä ahaa-elämyksiä onneksi saan harva se päivä ohjelman kiemuroita ihmetellessä :D Mutta tosiaan, jatkakaamme pohtimista! Yrittäjyys olisi ihanaa (toki varmasti myös kamalaa) mutta multa myös puuttuu se liikeidea – ja sen lisäksi rohkeus lähteä toteuttamaan unelmiaan. Niin ja raha toki myös :D

 • Hih, mäkin haluaisin pukeutua skarpisti töihin, mutta mukavuus edellä on pakko mennä. Kapeat hameet on ihan nounou!

  Mä vaihdoin mun Lumian just Honor 6x malliin, ja olen tykännyt. Menin Giganttiin katsomaan Honor 8 tai 8lite malleja, mutta myyjä suositteli mulle just 6äksää. Kamera on kyllä hyvä!

  • marja

   Totta, mukavuus edellä mennään täälläkin! Mukavuus ja vatsa edellä :D

   Hitsit, unohdin tänään tsekata millainen tuo Honor 6x olisi ollut! Menin ja ostin kasin… toivottavasti olisi nyt sitten hyvä kamera ja muutenkin hintansa väärtti puhelin! Sillä mun mielestä liki 400 euroakin puhelimesta on ihan järkky rahasumma!

 • Tiina

  Mä haluaisin myös pukeutua ihaniin mekkoihin yms, mutta mulla on virkapuku. Sanovat sitä ammatinvalinta kysymykseksi :)

  Mä oon myös haaveillut noista malene birgerin kuorista. Päädyin myös edullisempaan puhelimeen joten ei niitä ihania kuoria. Täytyy tosin todeta että ainakaan birgerin laukku ei ollut kovin laadukas,, en tiedä sitten miten kuorien kanssa.

  • Mirva

   Kuoret ihan yhtä huonoa laatua. Olen saanut lähettää takaisin muutamat kappaleet!

   • marja

    Ai on! No hyvä etten ostanut sitten iPhoneakaan ;) Sillä Malene Birgerin kuoret olisin puhelimeeni ehdottomasti halunnut. Tai Day Birger Mikkelsenin… itseasiassa mulla on yhdet sellaiset jo odottamassa, pahus! Oli pakko joskus alesta tilata kun oli niin upeat.

  • marja

   Totta, virkapuku toki saattaa hieman vaikeuttaa pukeutumista töissä kuten itse haluaisi :) Toisaalta niin ihanan helppoa ja vaivatonta!

   Ps. ostin Honor kasin niin eipä tarvinnut Malene Birgerin kuoria tilailla… nyt pitää kyllä löytää jotkut kivat kuoret kun tosiaan tuohon mun aiempaan LG:n puhelimeeni ei saanut oikeastaan mitään kuoria. Josko tuohon Honoriin olisi edes muutama vaihtoehto tarjolla. Ärsyttää kun iPhoneen olisi kuoria ihan kaikkialla! No saanen työluuriksi iPhone SE:n niin ostan sitten siihen Glitterin kivoja kuoria :D

 • Helga

  Täällä yksi Honor kasin suosittelija. Kuvaan paljon ja olen todella tyytyväinen kasin kameran monipuolisiin mahdollisuuksiin ja hyvään kuvanlaatuun. Vielä kun hankit puhelimen mahd. suurella muistin määrällä, niin ei tuu heti kapasiteettiongelmat vastaan. Akku latautuu supernopeasti ja muutenkin kestää hyvin tällaisen somettajan ja kuvaajan käytössä. Puhelin on myös kaunis. Lämmin suositus!

  • marja

   Sait ylipuhuttua ;) Kävin tänään ostamassa kullanvärisen (monen valkoisen puhelimen jälkeen tuntuu ihan oudolta!) Honor 8 -mallin, suuremmalla muistilla :) Nyt enää puuttuu uusi sim-kortti. Niin ja taito käyttää uutta puhelinta :D

 • Johanna

  Tämä sun blogi on paras! Olen lueskellut vanhoja postauksiasi jälleen kerran. Tykkään kovasti tyylistäsi, kuvistasi ja tavastasi kirjoittaa. Innolla uusia postauksia odotellen!

  • marja

   Kiitos, niin kiva kuulla! Lämmittää sydäntä ja mieltä – ja antaa intoa jatkaa kun saa tällaista palautetta :) Pitäisi varmaan itsekin joskus lukea vanhoja postauksia sillä saatan toistaa itseäni :D Mutta niinhän kaikki blogit varmasti jossain määrin tekee. Huomenna sitten taas uuden postauksen vuoro kun tänään näemmä kello on jo ties mitä…

 • Tuuli - Lumo Lifestyle

  Jakkupukuja tuli minunkin käytettyä parikymmetävuotta sitten, nyt meno on paljon rennompaa. Vaatealalla on odotettu bleisereiden suurta paluuta kymmenisen vuotta, mutta edelleen vain tekevät tuloaan… Jakkupukuja kaapissa ei enää edes ole, joskus sentään käytän bleiseriä, mutta silloinkin jalassa voi olla tennarit ja asustus on muutenkin rento.

  • marja

   Joo silloin parikymmentä vuotta sitten jakkupuvut taisivat olla muotia :) Sittemmin mäkin olen omani kirppiksellä myynyt enkä omista enää yhdenyhtä jakkupukua. Muutaman jakun (siis bleiserin) kyllä mutta en koko settiä. Vaan kyllähän sellainen hieno musta jakkupuku (esim. Tiger of Swedenin) olisi aikas särmä… tosin en tiedä missä sitä käyttäisin :D

 • Tarude

  Mutta hei nykyään voi teettää ihan omalla suosikki kuvalla kuoret lähes kaikkiin puhelinmalleihin??

  • marja

   No tuokin on kyllä totta! Ehkä taidankin tilata kuoret jollain mun lempireissukuvalla… tai otan kuvan Malene Birgerin kuosista :D

 • Minna

  Honorin puhelimet ovat hyviä, mutta 7 ja tykkään. Itse tilaan kuoret aina ebaysta – paljon valikoimaa ja edulliset hinnat (tosin joutuu hetken odottamaan).
  Olen blogiasi pitkään jo seurannut ja tykkään tavastasi kirjoittaa :)

  • marja

   Päivän kokemuksella mäkin tykkään! Ebayssa pitää surffailla tänä iltana :) En vaan kestä niitä pitkiä toimitusaikoja :D Oli pakko eilen ostaa ihan peruskotelo tuolle puhelimelle ettei nyt vaan heti hajoa… Haluaisin oikean nahkaisen takakuoren mutta sellaisia tuskin Honoriin löytyy. Eilen kuolasin iPhonen nahkaisia (ihana sävy tan) koteloita Prismassa… huoh!

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*

Toimitus suosittelee