kultaisessa poukamassa

Torstai-iltaa! Laskeskelin juuri, että edellisen lomapätkäni alkamisesta on jo neljä viikkoa. Niinpä tanssitytön SM-kisoistakin on jo lähes neljä viikkoa. Ja tasan kaksi viikkoa sitten kotiuduimme etelän lämmöstä. Kesä tuntuu kiitävän ihan hirvittävää vauhtia… siitäkin huolimatta, että yritän nauttia täysin siemauksin jokaisesta valoisasta aamusta ja illasta. Silti jotenkin alitajuisesti edelleen odotan milloin se ”oikea” kesä alkaa – se lämmin kesä. Odotan niitä iltoja jolloin tarkenisi käydä lenkin jälkeen uimassa tai kun voisi iltaisin istua terassilla ilman tikkitakkia.

Lämpimiä iltoja odotellessa voi onneksi muistoissa palata takaisin lämpimiin Mallorcan iltoihin ja auringonpaisteisiin päiviin. Vihdoin ennätin katsella kaikki reissukuvatkin läpi joten matkakertomuskin voi jatkua Palma Novasta ja Palman kaupungista saaren itärannikolle Cala D´Oriin. Cala D´Or tarkoittaa kultaista lahtea tai poukamaa, ja juuri tuollaisia ”kultaisia lahtia” paikka olikin täynnä. Cala D´Orissa ei siis ollut tarjolla pitkiä hiekkarantoja Palma Novan, Magalufin tai Alcudian tyyliin vaan päinvastoin pieniä, kauniita poukamia kallioiden suojassa.

Kohti itärannikkoa ajellessamme, emme vielä yhtään tienneet millaista paikkaa odottaa ja ehkä siksi Cala D´Or oli erittäin positiivinen yllätys! Kohti merta laskeutuessamme lomakohteen kirkkaan valkoisina hohtavat, matalat rakennukset herättivät minussa sopivasti Kreikka-fiiliksiä ja nuo pienet poukamat hiekkarantoineen ja jyrkkine kallioineen olivat aivan ihania! Paljon ihanampia kuin pitkät, turistien kansoittamat hiekkarannat.

Myös hotellimme (Inturotel Esmeralda Park) sijaitsi pienessä omassa poukamassaan, aivan rannan tuntumassa. Itseasiassa juuri tuolla perusteella olin hotellin valinnutkin :) Hotellivalinta osui nappiin erityisesti maisemiensa puolesta – pisteet myös uima-allasalueelle baareineen sekä hiekkarannalle. Myös viereisen hotellin (Inturotel Cala Azul Park) ranta kallioineen ja snorklausmahdollisuuksineen oli aivan ihana! Olemme kuitenkin selkeästi tottuneet majoittumaan reilusti pienempiin ja rauhallisempiin hotelleihin – mutta lapsiperheille (joissa hieman pienempiä lapsia) tuo hotelli on aivan täydellinen! Pistäkäähän siis korvan taakse mikäli suunnittelette perhelomaa Mallorcalla. Itse puolestani pistin korvan taakse nuo kaikki upeat valkoiset huvilat… ihan täydellisiä!

Hotellialueelta oli kävelymatka Cala D´Orin keskustaan mistä löytyi lukuisa määrä erilaisia ravintoloita, baareja ja pikkukauppoja. Keskustan kävelykadut ja ravintolat olivatkin iltaisin täynnä väkeä. Cala D´Orin satama puolestaan oli hieman erillään muusta keskustasta (kala)ravintoloineen ja hulppeine veneineen.

 

Sellainen kuvatulva tällä kerralla :) Voi miten tulikaan ikävä noihin maisemiin, istumaan hotellin rantabaariin – edessä kylmä lasillinen sangriaa, taustalla kirkkaana kimaltava meri…


Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*