kultaisessa poukamassa

Torstai-iltaa! Laskeskelin juuri, että edellisen lomapätkäni alkamisesta on jo neljä viikkoa. Niinpä tanssitytön SM-kisoistakin on jo lähes neljä viikkoa. Ja tasan kaksi viikkoa sitten kotiuduimme etelän lämmöstä. Kesä tuntuu kiitävän ihan hirvittävää vauhtia… siitäkin huolimatta, että yritän nauttia täysin siemauksin jokaisesta valoisasta aamusta ja illasta. Silti jotenkin alitajuisesti edelleen odotan milloin se “oikea” kesä alkaa – se lämmin kesä. Odotan niitä iltoja jolloin tarkenisi käydä lenkin jälkeen uimassa tai kun voisi iltaisin istua terassilla ilman tikkitakkia.

Lämpimiä iltoja odotellessa voi onneksi muistoissa palata takaisin lämpimiin Mallorcan iltoihin ja auringonpaisteisiin päiviin. Vihdoin ennätin katsella kaikki reissukuvatkin läpi joten matkakertomuskin voi jatkua Palma Novasta ja Palman kaupungista saaren itärannikolle Cala D´Oriin. Cala D´Or tarkoittaa kultaista lahtea tai poukamaa, ja juuri tuollaisia “kultaisia lahtia” paikka olikin täynnä. Cala D´Orissa ei siis ollut tarjolla pitkiä hiekkarantoja Palma Novan, Magalufin tai Alcudian tyyliin vaan päinvastoin pieniä, kauniita poukamia kallioiden suojassa.

Kohti itärannikkoa ajellessamme, emme vielä yhtään tienneet millaista paikkaa odottaa ja ehkä siksi Cala D´Or oli erittäin positiivinen yllätys! Kohti merta laskeutuessamme lomakohteen kirkkaan valkoisina hohtavat, matalat rakennukset herättivät minussa sopivasti Kreikka-fiiliksiä ja nuo pienet poukamat hiekkarantoineen ja jyrkkine kallioineen olivat aivan ihania! Paljon ihanampia kuin pitkät, turistien kansoittamat hiekkarannat.

Myös hotellimme (Inturotel Esmeralda Park) sijaitsi pienessä omassa poukamassaan, aivan rannan tuntumassa. Itseasiassa juuri tuolla perusteella olin hotellin valinnutkin :) Hotellivalinta osui nappiin erityisesti maisemiensa puolesta – pisteet myös uima-allasalueelle baareineen sekä hiekkarannalle. Myös viereisen hotellin (Inturotel Cala Azul Park) ranta kallioineen ja snorklausmahdollisuuksineen oli aivan ihana! Olemme kuitenkin selkeästi tottuneet majoittumaan reilusti pienempiin ja rauhallisempiin hotelleihin – mutta lapsiperheille (joissa hieman pienempiä lapsia) tuo hotelli on aivan täydellinen! Pistäkäähän siis korvan taakse mikäli suunnittelette perhelomaa Mallorcalla. Itse puolestani pistin korvan taakse nuo kaikki upeat valkoiset huvilat… ihan täydellisiä!

Hotellialueelta oli kävelymatka Cala D´Orin keskustaan mistä löytyi lukuisa määrä erilaisia ravintoloita, baareja ja pikkukauppoja. Keskustan kävelykadut ja ravintolat olivatkin iltaisin täynnä väkeä. Cala D´Orin satama puolestaan oli hieman erillään muusta keskustasta (kala)ravintoloineen ja hulppeine veneineen.

 

Sellainen kuvatulva tällä kerralla :) Voi miten tulikaan ikävä noihin maisemiin, istumaan hotellin rantabaariin – edessä kylmä lasillinen sangriaa, taustalla kirkkaana kimaltava meri…


 • NinS

  Ihania kuvia! ? Kiitos suuresti kun sain käydä tällaisella kuvallisella matkalla!
  Hiljaista on ollut tosiaan terassielämä, kun toppatakeissa oleskelu ei houkuttele. Elän vielä toivossa, että syksystä tulee lämmin tai kuuma suorastaan?

  • marja

   Voi ole hyvä ღ Mukavaa, että näistä reissupostauksista on iloa muillekin kuin minulle itselleni :) Tuota etelän lämpöä on kyllä ikävä… niitä helteitä koti-Suomeen edelleen odotellessa… ;)

 • Merja

  Ihania kuvia, kiitos taas.

 • KastehelmiB

  Ihania kuvia, tulee ihan ikävä läpöä ja etelän aurinkoa. Ehkä täälläkin saadaan viikonloppuna hieman lämmitellä auringossa – toivotaan niin!

 • S - beauty of life

  Voiiiiih minkä näköinen paikka <3

  • marja

   Eikös… tuo oli kyllä niin ihana paikka maisemineen ღ Meidän Palma Novan kävijäkaveritkin totesivat suunnittelevansa seuraavalla Mallorcan reissulla vaihtavansa Palma Novan Cala D´Oriin :D

 • Kirsi

  Erittäin hyvä kuva sinusta ja Mr. Koosta ?

  • marja

   No vähän toi on tommonen pönötyskuva :D

 • Happystarhome

  Kauniita kuvia lomamatkaltanne :) Tänä kesänä sitä on kummasti kaivannut etelän lomalle kun täällä nämä säät ovat olleet niin huonoja…Mukavaa viikonloppua :)

  • marja

   No niinpä! Mä kaipaan pahus etelään jo uudelleen kun tuntuu tämä kesä koti-Suomessa menevän lähinnä niiden helteiden odotteluun. Heh.

 • suffeliini

  Ihania lomakuvia! itse olen nuorena käynyt Alcudiassa, ja siitäkin on mukavat muistot mielessä. Saisi täälläkin ne lämpötilat vähän nousta, onneksi ensiviikolla pääsee lämmittelemään. :)

  • marja

   Mulle jäi mukava fiilis Alcudian vanhasta kaupungista! Pitkä hiekkaranta turisteineen ei sitten taas ihan niin paljoa säväyttänyt. Onneksi sinäkin pääsit lämmittelemään sillä eipä nämä koti-Suomen kelit tunnu lämpiävän tänä kesänä sitten millään…

 • Ouna

  Voi mitä kuvia! Ihanalta näyttää! :) Onko tul sinun ihana valkoinen pitsinen paita uusi? Tahtoisin samantapaisen :).

  • marja

   Voi itkut kun vastaan viiveellä, anteeksi! Taisin pitää kommenttilomaa koko kesälomapätkäni ajan :) Mutta siis tuo pitsipaita on Zarasta, viime vuoden mallia. Mulla on itseasiassa noita kaksi kun tilasin kahta eri kokoa enkä ikinä saanut palautettua toista. Mikäli olet kiinnostunut ja koko M saattaisi sopia niin laita ihmeessä viestiä!

 • Laura

  Ihania kuvia! Erityisesti kiinnitin huomiota kuvaan, jossa olet yhdessä miehesi kanssa sekä lisäksi koko teidän perheestänne otettuun kuvaan. Näytätte onnellisilta!

  • marja

   Kiitos ღ Niin kovin harvoin tulee otettua perhekuvia. Aivan liian harvoin. Lomalla ja etelän lämmössä oli helppo hymyillä ja olla onnellinen :) Täällä kotona kun pinna meinaa aina välillä kiristyä vaikkapa tuon herran jokapäiväisestä golfkierroksesta… ;)

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*

Toimitus suosittelee