kohti Tukholmaa

Tiistai-iltaa! Kuinkas tämä ilta tuntuu jotenkin paljon hämärämmältä kuin edellisillat… johtunee toivottavasti vain harmaasta kelistä (ja siitä että kello lähentelee puoltayötä). En nimittäin vielä suostu uskomaan, että päivät ovat lyhentymässä. Voi kesä ja valoisat yöt – jatkukaa vielä pitkään!

Muutaman aamuherätyksen jälkeen edessä häämöttää kesälomani toinen osa. Se osa, mille ei ollut suunnitteilla oikeastaan mitään. Tai no, onhan mulla suunnitelmissa Helsinkiä, Porvoota, Turkua, Naantalia, Hankoa, asuntomessuja Mikkelissä… mutta kokemuksesta tiedän, että suurin osa suunnitelmista jää haaveiksi. Ehkä Hesassa saan käytyä :) Mutta yllättäen meillä onkin edessä reissu Tukholmaan. Moisesta en osannut tänä kesänä edes haaveilla ja lähdemmekin reissuun ikäänkuin olosuhteiden pakosta. Ostamaan autoa. Miehen auto on näet vedellyt viimeisiään ties kuinka kauan ja viime ajat olemmekin liikkuneet lähinnä minun autollani. Kieltämättä toisen auton puuttuminen vaikeuttaa elämää – varsinkin kun on tottunut kahteen autoon. Ja varsinkin kun arkeen kuuluvat lukuisat treenikuskaukset ja parinkymmenen kilometrin työmatkat. Ja pakko myöntää auton tuovan ainakin minulle tietynlaisen vapaudentunteen – tunteen siitä, että voin milloin vain hypätä autoon ja ajaa minne haluan. Joutumatta sovittelemaan koko perheen aikatauluja yhteen.

Niinpä siis autoa hakemaan! Olisi minulle kelvannut autonhakureissu Saksaankin – moisia reissuja kun on takana jo kolme. Muistan tosin, kuinka tyttärien mielestä Saksa oli pa..in maa ikinä – sen jälkeen kun olimme ajaneet reilut tuhat kilometriä autobaanoja ristiin rastiin ja poikenneet ainoastaan autokaupoissa :D Muistan myös ensimmäisen reissumme kun keskellä ei mitään eräänkin maalaistalon takapihalla tutkailimme maatalon isännän kanssa myynnissä ollutta Audia… Isäntä puhui ainoastaan saksaa ja minun piti häneltä saksaksi kysellä kaikki mahdollinen autosta. Ainoa ongelma oli se, etten osannut yhtä ainutta autoon liittyvää sanaa auf Deutsch – vaikka saksaa pääaineena yliopistolla olinkin opiskellut. Kyseisellä reissulla odotin tyttöjä ja voin aivan järjettömän pahoin koko reissun ajan. Ajelimme ostamallamme autolla Alpeilla ja Italian Riminillä asti – minä pää polvissa tai muovipussissa… Oli siinäkin autonhakureissu!

Mutta nyt siis suunta hieman lähemmäksi. Autokin on tällä kertaa jo valmiiksi katsottuna eli autokauppoja ei tällä reissulla kierrellä. Sen sijaan me tyttärien kanssa aiomme kierrellä kaupungilla miehen hoitaessa autoon liittyvät hommat. Sitten yöksi hotelliin ja päivälaivalla kotiin. Itseasiassa olen reissusta aivan täpinöissäni! Niin ihanaa päästä päiväksi Tukholmaan – ehtiä kerrankin kierrellä kaupunkia iltaan asti! Käydä Gamla stanissa, Östermalmilla, kauppahallissa, kaikissa lempiliikkeissäni. Haaveilen ennättäväni myös Södermalmilla sijaitsevaan valokuvataiteen museoon Fotografiskaan. Ja illalla ennätämme vielä syömäänkin. Silloin toivottavasti voimme kilistellä uuden auton kunniaksi – ja huokaista helpotuksesta, ettei enää hetkeen tarvitse jännittää milloin miehen auto hajoaa käsiin (tai siis tielle). Mutta ihan vielä en uskalla liikoja hehkuttaa, enkä nuolaista ennen kuin tipahtaa. Hengähdän vasta sitten kun omin silmin näen uuden auton ja saamme sen turvallisesti kotimaan kamaralle :)


All photos via Pinterest.

Ja miten kuvat liittyvät asiaan… Sinänsä eivät mitenkään, kunhan ovat Tukholmaan sopivia tunnelmakuvia. Täynnä sellaista fiilistä mitä tuolta päivältä odotan. Kaikki viime hetken vinkit ovat tervetulleita! Mulla on tietyt reitit mitkä haluan Tukholmassa aina kulkea mutta saa vinkata kaikista kaupungin (keskustan) kivoista kahviloista, ravintoloista ja putiikeista! Entäs mitä ihmettä päälle jos lämmintä on kutakuinkin 20 astetta ja auringonkin pitäisi näyttäytyä… siinäpä se seuraava pulma, kaikilla perheen naisilla.

 

 

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*