kohti Tukholmaa

Tiistai-iltaa! Kuinkas tämä ilta tuntuu jotenkin paljon hämärämmältä kuin edellisillat… johtunee toivottavasti vain harmaasta kelistä (ja siitä että kello lähentelee puoltayötä). En nimittäin vielä suostu uskomaan, että päivät ovat lyhentymässä. Voi kesä ja valoisat yöt – jatkukaa vielä pitkään!

Muutaman aamuherätyksen jälkeen edessä häämöttää kesälomani toinen osa. Se osa, mille ei ollut suunnitteilla oikeastaan mitään. Tai no, onhan mulla suunnitelmissa Helsinkiä, Porvoota, Turkua, Naantalia, Hankoa, asuntomessuja Mikkelissä… mutta kokemuksesta tiedän, että suurin osa suunnitelmista jää haaveiksi. Ehkä Hesassa saan käytyä :) Mutta yllättäen meillä onkin edessä reissu Tukholmaan. Moisesta en osannut tänä kesänä edes haaveilla ja lähdemmekin reissuun ikäänkuin olosuhteiden pakosta. Ostamaan autoa. Miehen auto on näet vedellyt viimeisiään ties kuinka kauan ja viime ajat olemmekin liikkuneet lähinnä minun autollani. Kieltämättä toisen auton puuttuminen vaikeuttaa elämää – varsinkin kun on tottunut kahteen autoon. Ja varsinkin kun arkeen kuuluvat lukuisat treenikuskaukset ja parinkymmenen kilometrin työmatkat. Ja pakko myöntää auton tuovan ainakin minulle tietynlaisen vapaudentunteen – tunteen siitä, että voin milloin vain hypätä autoon ja ajaa minne haluan. Joutumatta sovittelemaan koko perheen aikatauluja yhteen.

Niinpä siis autoa hakemaan! Olisi minulle kelvannut autonhakureissu Saksaankin – moisia reissuja kun on takana jo kolme. Muistan tosin, kuinka tyttärien mielestä Saksa oli pa..in maa ikinä – sen jälkeen kun olimme ajaneet reilut tuhat kilometriä autobaanoja ristiin rastiin ja poikenneet ainoastaan autokaupoissa :D Muistan myös ensimmäisen reissumme kun keskellä ei mitään eräänkin maalaistalon takapihalla tutkailimme maatalon isännän kanssa myynnissä ollutta Audia… Isäntä puhui ainoastaan saksaa ja minun piti häneltä saksaksi kysellä kaikki mahdollinen autosta. Ainoa ongelma oli se, etten osannut yhtä ainutta autoon liittyvää sanaa auf Deutsch – vaikka saksaa pääaineena yliopistolla olinkin opiskellut. Kyseisellä reissulla odotin tyttöjä ja voin aivan järjettömän pahoin koko reissun ajan. Ajelimme ostamallamme autolla Alpeilla ja Italian Riminillä asti – minä pää polvissa tai muovipussissa… Oli siinäkin autonhakureissu!

Mutta nyt siis suunta hieman lähemmäksi. Autokin on tällä kertaa jo valmiiksi katsottuna eli autokauppoja ei tällä reissulla kierrellä. Sen sijaan me tyttärien kanssa aiomme kierrellä kaupungilla miehen hoitaessa autoon liittyvät hommat. Sitten yöksi hotelliin ja päivälaivalla kotiin. Itseasiassa olen reissusta aivan täpinöissäni! Niin ihanaa päästä päiväksi Tukholmaan – ehtiä kerrankin kierrellä kaupunkia iltaan asti! Käydä Gamla stanissa, Östermalmilla, kauppahallissa, kaikissa lempiliikkeissäni. Haaveilen ennättäväni myös Södermalmilla sijaitsevaan valokuvataiteen museoon Fotografiskaan. Ja illalla ennätämme vielä syömäänkin. Silloin toivottavasti voimme kilistellä uuden auton kunniaksi – ja huokaista helpotuksesta, ettei enää hetkeen tarvitse jännittää milloin miehen auto hajoaa käsiin (tai siis tielle). Mutta ihan vielä en uskalla liikoja hehkuttaa, enkä nuolaista ennen kuin tipahtaa. Hengähdän vasta sitten kun omin silmin näen uuden auton ja saamme sen turvallisesti kotimaan kamaralle :)


All photos via Pinterest.

Ja miten kuvat liittyvät asiaan… Sinänsä eivät mitenkään, kunhan ovat Tukholmaan sopivia tunnelmakuvia. Täynnä sellaista fiilistä mitä tuolta päivältä odotan. Kaikki viime hetken vinkit ovat tervetulleita! Mulla on tietyt reitit mitkä haluan Tukholmassa aina kulkea mutta saa vinkata kaikista kaupungin (keskustan) kivoista kahviloista, ravintoloista ja putiikeista! Entäs mitä ihmettä päälle jos lämmintä on kutakuinkin 20 astetta ja auringonkin pitäisi näyttäytyä… siinäpä se seuraava pulma, kaikilla perheen naisilla.

 

 

 • Marja

  Mukava reissu teille tulossa! Meillä on pieni kesän Helsinki-reissu tulossa parin viikon päästä, teinityttömme haluaa ostoksille.. Sinä Hesan kävijänä kerro minne kannattaa suunnata soppailemaan nuorison kanssa eli saadaan mahdollisimman paljon irti parin päivän aikana Helsingin kaupoista:)- Marja

  • marja

   Hmm… meillä shoppailuintoinen tytär tykkää kiertää tietenkin Zaran. Ja mieluisia liikkeitä tuntuu löytyvän myös niin Kampista kuin Forumistakin. Oikein mukavaa Hesa-reissua teille! Meillä suunnitteilla samanmoinen – kunhan tulisi välillä tili :)

 • Merja

  Voi, meinasin kuolla nauruun, anteeksi. Tuli vaan mieleen autonhakureissut Saksasta, olikohan niitä viisi. Mies oli ihan mykkä, ja minä lyhyellä saksalla varustettuna toimin asiantuntevana ostajana. Kamala sentään, mitä on yhdenvertaisuustodistus saksaksi, entä arvonlisävero, yms. hirviösanat. Kehityin kerta kerralta ja loppu hyvin kaikki hyvin.

  • marja

   Haa kohtalotoverini siis! Entäs ne kaikki auton tekniikkaan liittyvät sanat sitten… :D Meiltä meni tuolloin maatalon isännän komea Audi sivu suun koska enhän mä osannut kysellä yhtikäs mitään – enkä ymmärtänyt yhtikäs mitään. Ja mies vielä vähemmän. Sittemmin autot on ostettu englantia puhuen :)

   Mutta sitä en kiellä, etteivätkö nuo reissut olisi olleet omalla tavallaan tosi kivojakin! Mutta myös turhauttavia kun jotain tiettyä autoa (tai autoliikettä!) ei edes löydy minne ollaan ajettu 500 km… tai kun viimeisimmältä reissulta palasimme kotiin ilman uutta autoa. Se vasta tylsää olikin! Toivottavasti nyt ei käy samoin!

   • Hanna

    Ajattelinkin että sulla on rokea mies, kun luottaa uuden löytyvän noin helposti. Meillä asuu super tarkka kaikkien nitinöiden, natinoiden, kolinoiden, tärinöiden, vatkauksien ym. kuulia ja huomaaja ? Ehkä sen takia edellisellä ajettiinkin melkein kymmenen vuotta. Ja vaikka nykyinen on syksyllä vaihdettu, haikaillaan vielä kaikki (mies muuten, minä farmarin) perään ?

 • Leena

  Hei Maria ja tervetuloa Tukholmaan! Jos ilmat eivät suosi matkanne ajankohtana niin suosittelen tekemään ostokset Mall of Scandinaviassa. Fotografiskasn ehdit vaikka illallisen jälkeen kun se on avoinna kl 01 asti! Mukavaa lomaa!

  • marja

   Voihan Mall of Scandinavia… tuo paikka kiinnostaisi kovasti mutta ollaan ainoastaan yksi päivä Tukholmassa niin ei taideta raaskia kuluttaa sitä ostoskeskuksessa. Mä kun rakastan Tukholman keskustaa. Toki jos sataa kaatamalla niin sitten kyllä painellaan suoraan sinne :) Onko Fotografiska myös lauantaisin auki noin pitkään? Ja kiitos, kohta tullaan :)

 • Leena

  Hei vielä! Fotografiska on auki to – la kl 9 – 01 ? Kyllä minäkin valitsisin Tukholman keskustan MOS:n sijaan.

 • Tuija Poikonen

  Hei! sulla on ihana blogi, jota olen seurannut jo usean vuoden. Olen kanssasi saman ikäinen ja meidän “esikoiset” on saman vuotiset kaksostytöt kuin teillä. Sun jutut koskettaa ja ilahduttaa rehellisyydellään ja positiivisuudellaan. Kiitos blogista! Tuija

  • marja

   Voi vitsit miten viiveellä vastaan kommentteihin, pahoittelut siitä. Taisin pitää kommenttilomaa kesälomani ajan ;) Ihanaa kuulla, että siellä lukijoissa on siis “kohtalotovereita”. Ovatko teidän tytöt identtiset? Meillä kun ovat kuin yö ja päivä, myös luonteiltaan… eivätkä juuri edes viihdy keskenään – paitsi pakon edessä :D Ja aina välillä muutenkin mikä lämmittää äidin sydäntä.

   Ja voi kiitos ღ Mähän olen aikamoinen pessimisti, jolla on lasi aina puoliksi tyhjä joten mukava kuulla, ettei blogini ole kuitenkaan täysin negatiivinen – rehellinen se kyllä on :)

   Mukavia loppukesän päiviä sinne teille! Ja sielläkin siis tyttärille lykkyä yläasteelle!

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*

Toimitus suosittelee