ihana Palma osa II

Palataanko vielä Palmaan? Vaikka olimme käyneet kaupungissa jo aikaisemmalla reissulla (reilut 15 vuotta sitten), en muistanut kaupunkia yhtään. Mikään kadunkulma ei tuonut dejavu-tunnetta, kaupunki oli minulle kuin aivan uusi tuttavuus. Mitähän ihmettä teimme Palmassa edellisreissulla :D

Nykyinen Palma de Mallorca yllätti minut suuruudellaan ja vilkkaudellaan – vaikka tiesinkin kaupungissa olevan 400 000 asukasta. Kaupunki yllätti myös kauneudellaan. Vietimme Palmassa koko päivän – kiertelimme vanhan kaupungin kaduilla, löysimme kaikki nuorison suosimat vaateliikkeet ja illan tullen kävimme vielä syömässä rannan tuntumassa. Itse pidin eniten Carrer de Sant Miguel -nimisestä kävelykadusta – kyseinen ostoskatu oli myös muotitietoisen tyttären mieleen :) Muuten en juuri mitään nähtävyyttä tai katua nimeltä osaakaan mainita – kaupungin keskusta tuntui olevan täynnä pieniä, ihania mutkittelevia katuja, renessanssitaloja, pieniä toreja, (barokki)kirkkoja… Rannan tuntumassa sijaitsevaan Almunaidan palatsiin ja La Seun katedraaliin olisin halunnut tutustua tarkemmin mutta moinen olisikin vaatinut jo toisen kaupunkipäivän. Itseasiassa olin alunperin suunnitellut viettäväni Palmassa vielä toisenkin päivän mutta toinen majapaikkamme sijaitsi sen verran kauempana Palmasta että toinen reissu kaupunkiin jäi tekemättä.

Summa summarum pidin Palman tunnelmasta, vilkkaudesta, espanjalaisen ja kansainvälisen kulttuurin sekoituksesta. Kaupungissa oli helppo liikkua, myös jalan – eivätkä välimatkat keskustassa olleet liian pitkiä. Mallorcalla taksilla liikkuminen on btw erittäin helppoa – taksit ovat mittaritakseja ja taksat suht edullisia.

Menisinkö Palmaan toiste? Ehdottomasti! Toisaalta miltei harmi, että maailma on täynnä kiinnostavia matkakohteita – niin ihanaa olisi Mallorcallekin reissata uudelleen. Mutta toisaalta en halua jämähtää yhteen ja samaan matkakohteeseen… tuumii paraskin, Santoriniin rakastunut ja sinne jo monta reissua tehnyt matkailija :)

 

 

 

Tajusin juuri, että minulla on vielä kokonaan käymättä läpi loppureissun kuvat. Ja niitähän riittää… Toisaalta ihanaa kun on kuvia mitä katsella ja lisää reissupäiviä mitä muistella. Seuraavaksi siis omaan lempparikohteeseeni Cala D´Oriin ja koko saaren upeimpiin maisemiin Cap de Formentoriin.

Sitä ennen kuitenkin viikonlopun viettoon! Tai tarkalleen ottaen vatsani vierelle sohvalle lojumaan. Onnistuin nimittäin syömään tänään miltei kaksi pizzaa! Voi jessus miten täynnä ihminen voikaan olla! Tilannetta ei näemmä helpottanut edes illan combat. Ei kai kun sen jälkeen kävimme tosiaan vielä pizzalla. Ja kun töissäkin sattui olemaan pizzaperjantai, voin vain todeta, etten halua pizzaa ihan hetkeen. Samaa tosin tuumin Mallorcan reissunkin jälkeen… :D

ps. Kävimme äsken ensimmäistä kertaa Tampereella Sitko Pizza & Barissa. Vitsit miten kiva paikka ja hyvää pizzaa. Tykkäsin!

 

 • Sarp

  Ihanat lomakuvat!
  Pääsi itsekin ihan fiilikseen.
  Nauratti tuo vaatekaupan oven viereinen tuoli ja kyltti “tired husbannds”

  • marja

   No hyvä :) Vaikka nuo nyt ovatkin tuollaisia satunnaisia räpsäisyjä sieltä täältä… Ja sama kyltti nauratti, siksi piti ikuistaa myös se :) Meidän miehet tosin olivat kaukaa viisaita ja tulivat Palmaan vasta illalla perässä.

 • Tuuli - Lumo Lifestyle

  Oijoi, onpa ihania tunnelmia.

  Miesparkki on hyvä keksintö ?

  • marja

   Palmassa oli kyllä ihana tunnelma kaikenkaikkiaan! Ja miesparkit on ehdottomia :D Tosin meidän miehet olivat kaukaa viisaitai ja tulivat Palmaan vasta illalla perässä…

 • Venla

  Damn kuinka pajunvitsanhoikka olet! Ja miten aina kuitenkin moitit habitustasi, ihan hassua. Antaisin aika paljon noin upeista ohuista jaloista, ei puhettakaan että paljastaisin omiani Välimeri-matkoillamme, onneksi on maksihameet?

  • marja

   Voi kuule… tuossa hameen mitassa menee kipuraja, yhtään tuon lyhyempää mekkoa / hametta en kehtaa kinttuineni käyttää. Olen koko ikäni kadehtinut ihmisiä, jotka voivat käyttää shortseja sillä itse en ole ikinä kehdannut niitä käyttää. Mulla kun on perintökalleusreisilihakset (isot ja rumat) sekä näin iän myötä tosi rumat polvet. Sääret on ihan jees, onneksi. Kunnes jossain vaiheessa tulee suonikohjut :D Ja voi kuule… muistan eräänkin reissun (ennen lapsia) kun en kehdannut kertaakaan nousta rantatuolista edes uimaan kun koin olevani niin iso. Päänsisäinen juttu mutta tosi kurja sellainen. Nykyään en enää jaksa ihan niin paljon välittää – toki harmittaa joutua vetämään vatsaansa sisään mutta silti nousen siitä rantatuolista ja käyn sentään välillä uimassakin :)

 • Merja

  Kuvasi Palmasta ovat ihania.

 • Minttu

  Ihania kuvia. Ihana tunnelma. Ja tuo sinun toppi on kaunis. Mistä olet sen löytänyt?

  • marja

   Tuo on New Yorkerista. Ainakin vielä viime viikonloppuna niitä näytti tarjolla olevan.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*

Toimitus suosittelee