hyvää matkaa maailmaan (ja yläasteelle)

“Joutsenpari teki pesän kauraslammen poukamaan, lapset tarkkailivat niitä usein koulumatkallaan.
Isä joutsen uhitellen leyhytteli siipiään, suojellakseen puolisoaan kun se hautoi pesällään.
Ja kun koulun ikkunoista suvivirsi kantautui, untuvikot ensi kerran emon vanaveteen ui.
Hyvää matkaa maailmaan, teille toivomme nyt vaan.
Kunpa väistäisitte vaarat, hyvää matkaa maailmaan.

Kesän jälkeen tultiin yhteen, rusketukset vertailtiin. Hämmästeltiin kuinka joku oli venähtänyt niin.
Sitten joutsenia mentiin lammen rantaan katsomaan, nähtiin nuoret uljaat linnut sukimassa sulkiaan.
Ja kun lähdön hetki koitti lokakuussa vihdoinkin, lapset lauloi kirkkain äänin, jotkut vingahtelevin.
Hyvää matkaa maailmaan, teille toivomme nyt vaan.
Nostetta ja myötätuulta, hyvää matkaa maailmaan.

Hyvää matkaa maailmaan, teille toivomme nyt vaan.
Lähtö seuraava on meidän, hyvää matkaa maailmaan.

 

Vaikka tyttöjen koulussa ei tänä keväänä (toivottavasti poikkeuksellisesti!) vietetty varsinaisia kevätjuhlia, pääsin silti kuulemaan tuon koulun nimikkolaulun eilen kutosten juhlalounaalla minne meidät vanhemmatkin oli toivotettu tervetulleeksi. Laulu kertoo koulun viereisen lammen jokavuotisesta joutsenpariskunnasta. Siellä pienet poikaset näyttivät nytkin uiskentelevan Suvivirren soidessa ღ

“Kunpa väistäisitte vaarat, hyvää matkaa maailmaan…”

Hyvää matkaa maailmaan tuon laulun sanojen myötä myös kaikille kesälomalle sännänneille lapsille ja nuorille. Voi miten pitkältä kesäloma lapsena tuntuukaan, ja voi miten avoimelta koko maailma! Ja voi miten ihanaa onkaan, kun lapset voivat jäädä arkiaamuisin kotiin nukkumaan – sitä tuntee itsekin olevansa tuon myötä miltei lomalla vaikka töissä onkin.

Nyt kamera olalle sillä lupauduin kuvaamaan työkaverini tyttären ylioppilasjuhlat. En kyllä ymmärrä miksi en ikinä osaa sanoa ei… Jännitän nimittäin tällaisia valokuvauskeikkoja aivan järjettömän paljon! Vaikka rakastankin kuvaamista niin ihmisten kuvaaminen on minulle jotenkin tosi vaikeaa ja vaivaannuttavaa. Osaan kyllä kuvata mutta en yhtään ohjata ihmisiä kuvissa. Mulla tarvitsisi olla assari :) Ja se stressi mikä mulle tuleekaan kuvien onnistumisen pakosta. Kakun voi aina leipoa uudelleen mutta hää- tai ylioppilasjuhlapäivää ei oikein voi järjestää toista kertaa vaikka kuvat olisivatkin epäonnistuneet… Toivotaan siis parasta!

Aurinkoisia kesäpäiviä kaikille tänään lomansa aloittaneille, onnea valmistuneille,
ja pitkää kuumaa kesää meille kaikille!

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*