hyvää matkaa maailmaan (ja yläasteelle)

“Joutsenpari teki pesän kauraslammen poukamaan, lapset tarkkailivat niitä usein koulumatkallaan.
Isä joutsen uhitellen leyhytteli siipiään, suojellakseen puolisoaan kun se hautoi pesällään.
Ja kun koulun ikkunoista suvivirsi kantautui, untuvikot ensi kerran emon vanaveteen ui.
Hyvää matkaa maailmaan, teille toivomme nyt vaan.
Kunpa väistäisitte vaarat, hyvää matkaa maailmaan.

Kesän jälkeen tultiin yhteen, rusketukset vertailtiin. Hämmästeltiin kuinka joku oli venähtänyt niin.
Sitten joutsenia mentiin lammen rantaan katsomaan, nähtiin nuoret uljaat linnut sukimassa sulkiaan.
Ja kun lähdön hetki koitti lokakuussa vihdoinkin, lapset lauloi kirkkain äänin, jotkut vingahtelevin.
Hyvää matkaa maailmaan, teille toivomme nyt vaan.
Nostetta ja myötätuulta, hyvää matkaa maailmaan.

Hyvää matkaa maailmaan, teille toivomme nyt vaan.
Lähtö seuraava on meidän, hyvää matkaa maailmaan.

 

Vaikka tyttöjen koulussa ei tänä keväänä (toivottavasti poikkeuksellisesti!) vietetty varsinaisia kevätjuhlia, pääsin silti kuulemaan tuon koulun nimikkolaulun eilen kutosten juhlalounaalla minne meidät vanhemmatkin oli toivotettu tervetulleeksi. Laulu kertoo koulun viereisen lammen jokavuotisesta joutsenpariskunnasta. Siellä pienet poikaset näyttivät nytkin uiskentelevan Suvivirren soidessa ღ

“Kunpa väistäisitte vaarat, hyvää matkaa maailmaan…”

Hyvää matkaa maailmaan tuon laulun sanojen myötä myös kaikille kesälomalle sännänneille lapsille ja nuorille. Voi miten pitkältä kesäloma lapsena tuntuukaan, ja voi miten avoimelta koko maailma! Ja voi miten ihanaa onkaan, kun lapset voivat jäädä arkiaamuisin kotiin nukkumaan – sitä tuntee itsekin olevansa tuon myötä miltei lomalla vaikka töissä onkin.

Nyt kamera olalle sillä lupauduin kuvaamaan työkaverini tyttären ylioppilasjuhlat. En kyllä ymmärrä miksi en ikinä osaa sanoa ei… Jännitän nimittäin tällaisia valokuvauskeikkoja aivan järjettömän paljon! Vaikka rakastankin kuvaamista niin ihmisten kuvaaminen on minulle jotenkin tosi vaikeaa ja vaivaannuttavaa. Osaan kyllä kuvata mutta en yhtään ohjata ihmisiä kuvissa. Mulla tarvitsisi olla assari :) Ja se stressi mikä mulle tuleekaan kuvien onnistumisen pakosta. Kakun voi aina leipoa uudelleen mutta hää- tai ylioppilasjuhlapäivää ei oikein voi järjestää toista kertaa vaikka kuvat olisivatkin epäonnistuneet… Toivotaan siis parasta!

Aurinkoisia kesäpäiviä kaikille tänään lomansa aloittaneille, onnea valmistuneille,
ja pitkää kuumaa kesää meille kaikille!

 • Marja

  Ai että miten ihanat kukat!<3<3
  Turhaan jänskätät kuvaamista olet todella taitava kuvaaja.
  Ihanaa viikonloppua täällä sataa lunta.. -Marja

 • Pia Mikkonen

  Aivan varmasti onnistuit.
  Kyllä pionit on ihania?

 • Merja

  Pioni on minunkin lempikukkani. Olen aikoinani kerännyt Pioni sarjan lasit ja lautaset, tarjoiluastiat sekä jälkiruokakupit. Pidän niitä edelleen aarteinani. Sarjaa ei ole vuosiin enää valmistettu. Yhden lasin olen ostanut divarista hajonneen tilalle.

 • Tunturipöllö

  Hei, Ikävä kuulla, ettei kaikissa kouluissa vietetä kevätjuhlia. Kiky vaikutti/vaikuttaa myös opetustyöhön, jossa tehdään paljon tuntien ulkopuolista työtä. Välillä näitä tunteja on tehty niin tiiviisti, että että aikaa ja energiaa ei ole erityisemmin jäänyt varsinaisten oppituntien suunnitteluun. Useat tuntemani opettajat ovat tänä keväänä olleet erityisen väsyneitä työn kuormituksesta; opetussuunnitelman ja arviointien suuri muutos on koetellut jaksamisen rajoja. Moni tunnollinen opettaja tekee 40-tuntista työviikkoa, mutta sitten johonkin on vedettävä työn ja vapaa-ajan raja. Ymmärrän hyvin, että tämä työn lisääntyminen (kikyyn ei siis opetusalalla huomioitu sitä työtä/tunteja, jotka jo nyt tehdään “ilmaiseksi”, vaan se tuli lisänä nykyisten töiden päälle) vaikuttaa jotenkin arkityöhön. Vaikka sitten harmillisesti niin, että paukkuja ja aikaa ei välttämättä riitä ihanien, tärkeiden ja muistorikkaiden kevätjuhlien järjestämiseen.

  Arvostan, että nostat esille vanhemman näkökulman asiaan. Toivottavasti tähän asiaan saadaan kaikissa Suomen kouluissa joku järkevä systeemi aikaiseksi niin, että juhlien ideointia ja suunnittelua ei tarvitse opettajankaan toteuttaa ilman erillistä korvausta. ??

  Tästä vuodatuksesta huolimatta haluan kiittää sinua ihanasta blogista. Aurinkoista kesää Sinulle ja perheellesi!

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*

Toimitus suosittelee