kymmenen vuoden kuvat

No kai minä kun kerran kaikki muutkin… Tartuin siis muissa blogeissa kiertäneeseen haasteeseen esitellä kymmenen vuoden facebook-profiilikuvat. Näemmä siitä on tosiaankin jo kymmenen vuotta kun minäkin facebookiin olen liittynyt. Muistan silloin aluksi koukuttuneeni kaikenmaailman peleihin. Ehkä kaikista idioottimaisin oli peli, jossa piti ihan alussa valita halusiko olla laskettelija vai lautailija – ja sitten kisattiin toista porukkaa vastaan. Kuulostaa tässä vaiheessa vielä ihan järkevältä… mutta entäs kun koko pelin idea oli siinä, että yhtä nappia painamalla FB arpoi vastustajan ja samalla voittajan kulloiseltakin kierrokselta. Ja voi hyvänen aika miten koukussa tuohon olinkaan yhdessä silloisen hyvän työkaverini kanssa! Pelattiin tuota kaiket illat, aina yön pikkutunneille asti ja välillä lounastauotkin töissä… Lopputuloksena se, että taisimme olla Suomen parhaimmat laskettelijat :D Tuolta ajalta mulla on vieläkin kavereina facessa pari lautailijaa, joiden kanssa meillä oli tiukimmat skabat.

Sittemmin kyllästyin peleihin mutta facebookissa on näemmä silti tullut notkuttua kaikki nämä vuodet. Välillä aktiivisemmin statuksia ja profiilikuvia päivittäen, välillä harvemmin. Yleensä statukseni taitavat liittyä joko liikuntaan, tyttäriin, lemmikkieläimiimme tai siihen kuinka ihanaa on kun on perjantai ja jääkylmä green apple light :) Mitä kuviin tulee niin alkuvuosina kaikki kuvani olivat tuollaisia ihan pikkuruisia – sittemmin kuvakoko on ehkä hieman kasvanut… Ihan tuhottomasti en profiilikuvia ole faceen lataillut mutta näemmä noita jokunen on kuitenkin kertynyt per vuosi.

Siinä missä monella muulla on kymmenessä vuodessa ennättänyt olla niin lyhyet kuin pitkät sekä tummat ja vaaleat hiukset, on minun lookini pysynyt tuskastuttavan samana. Miten niin kaavoihin kangistunut… :) Ihkaensimmäisessä fb-kuvassani mulla on sentään tuollainen hieman lyhyempi polkkatukka – tuosta tykkäisin itseasiassa jälleen! Kuva on otettu etelänreissulta Kyprokselta ja nyt kun tuon muistin, tajusin samalla kuvan olevan oikeasti peräisin jo vuodelta 2003. Hups. Näemmä mulla ei ollut vuonna 2007 mitään parempaakaan kuvaa faceen ladattavaksi :)

Tuo vuosi 2007 oli siinä mielessä merkityksellinen, että silloin ryhdyin oikeastaan ensimmäistä kertaa elämäni aikana ihan tosissani kuntoilemaan – pyöräilin, kävin salilla ja löysin bodycombatin. Onko ihmekään, että seuraavien vuosien kaikista kuvista heijastuu se hyväolo mitä tuolloin koin reilut 10 kiloa hoikistuneessa kropassani. Vuonna 2010 juoksin ensimmäisen maratonini – ja taisin muutenkin olla aikas hyvässä kunnossa.

Vuoden 2011 kuvassa tytöt ovat päässeet eskarista, tuo kuva on juurikin kevätjuhlapäivältä. Niisk. Ja nyt nuo pahukset pääsevät jo ala-asteelta! Minne tämä aika kiitää?! Vuosi 2012 on minulle jossain määrin hämärän peitossa sillä kyseisenä vuonna olin mukana työpaikkamme SAP-projektissa ja tein ihan järjettömän pitkiä työpäiviä. Kesälomallekin jäin vasta ihan kesän lopulla, tuo kuva on silloiselta Kreetan reissulta.

Vuonna 2013 näemmä juoksin ja kävin salilla. Sama jatkui seuraavana vuonna. Huomaatteko mitä hurjan rohkeaa teinkään tuolloin?! Leikkautin otsahiukset! Ensimmäistä kertaa 20 vuoteen. Viihdyin otsiksessa yllättävän hyvin mutta kiitos otsalla olevien pyörteiden päädyin kasvattamaan otsahiukset jälleen pois… Näemmä myös vuonna 2015 olen repäissyt leikkauttamalla polkkatukan. Tykkäsin hiuksista tosi paljon mutta en tykännyt niistä itselläni :) Koin oloni jättiläiseksi tukka auki ja päädyin takaisin pidempään hiusmalliin. Ja taas maittoi juoksulenkitkin saatuani hiukset kiinni :D Viimeisen parin vuoden aikana olen tainnut ensimmäistä kertaa käsitellä joistain kuvista silmäjuonteita hieman näkymättömämmiksi kuin mitä ne oikeasti ovat… kymmenen vuotta on näemmä tehnyt auttamatta tehtävänsä….
,,,

Siinäpä ne, meikäläisen kuvat kymmeneltä vuodelta. Toisaalta aika tuntuu ihan järjettömän pitkältä, toisaalta kuvien perusteella en ihan hirveästi ole muuttunut suuntaan enkä toiseen – ellei niitä juonteita lasketa… tai mietitä kuinka kroppa palautuu kuntoilusta. Mistä tulikin mieleeni, että jee, huomenna onkin taas perjantai! Combat, sauna ja green apple light – aivan kuten jo vuonna 2007 :D

 

 • Hanna

  Olen tainnut lukea sun blogia tosi kauan, kun muistan nähneeni monet noista kuvista :) 2010 eteenpäin ainakin.

  Mukavaa perjantaina ja viikonloppua!

  • marja

   Joo varmaan nuo kaikki kuvat on blogissakin aikojen saatossa pyörineet… :) Ja kauan tätä on kyllä tullut jo kirjoiteltua!

 • Westend Mum

  Saat olla tyytyväinen, kymmenen vuotta ei näy missään! :D
  http://westendmum.fi

  • marja

   No näkyy se kyllä oikeasti aikas paljon – ja varsinkin tuntuu! Kroppa ei enää palaudu ollenkaan samallalailla kuin kymmenen vuotta sitten. Ja juonteet… niitä tulee hurjaa vauhtia – tosin taisi niitä olla jo kymmenen vuotta sittenkin. Mutta näillä mennään :)

 • Minnea/Minnean muruja

  Samaa tulin sanomaan kuin westend mum, 10 vuotta ei näy missään! Ihan samannäköinen ja kaunis olet edelleen!

  • marja

   Kiitos :) Kyllä se livenä näkyy ja tuntuu… mutta onneksi on kuvienkäsittelyohjelmat :D

 • Anne

  Ihanat nuo kuvan 2007 hiukset – sopivat sulle mielestäni parhaiten, korostavat kapeita kasvojasi ja hiuksesi näyttävät todella paksuilta. Kannattaisi miettiä kunnon lyhennystä tasapitkäksi : )

  • marja

   Joo mulla oli nuo hiukset monta vuotta… muistan kuinka väkersin niihin joka aamu isot paplarit jotta sain niihin hieman volyymia… Viime perjantaina harkittiin tuota mallia kampaajalla mutta ääh, tulin siihen tulokseen etten halua tuota pituutta. Jostain kumman syystä koen olevani tuollaisilla pallohiuksilla ihan jättiläinen! Lienee pelkästään korvien välinen juttu mutta anyway. Jos leikkautan niin leikkautan aivan lyhyeksi – niin että hiukset näyttävät siltä kuin miltä ne nyt näyttävät kiinni ollessaan…

 • Mervi

  Iätötä kauneutta, ei tosiaan ole muutosta tapahtunut kymmeneen vuoteen, lucky you☺ Ja tosiaan toi lyhyt polkka v. 2007 sopii sinulle tosi hyvin?

  • marja

   Kuten tuossa jo muillekin kommentoin, niin kyllä tämän kymmenen vuoden aikana on tullut vanhennuttua tosi paljon… onneksi nykyään on kuvankäsittelyohjelmat ;) Nekään tosin eivät auta siihen tosiseikkaan, että kroppa vanhenee eikä palaudu enää kuten ennen.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*

Toimitus suosittelee