juhlapöydän juustokakku & äitienpäiväruusut

Kuten edellisestä postauksesta saatoittekin varmasti jo päätellä, leivoin äitienpäiväksi (yllättäen :) ) juustokakun. Olin itse päätymässä mutakakkuun mutta kysäisin vielä äitini toivetta – ja niin vaihtui suklainen vaihtoehto lennosta juustoiseen. Koska olen leiponut viime aikoina useampaankin kertaan tätä ihan parasta sitruunaista juustokakkua, päätin tällä kertaa kokeilla pitkästä aikaa hieman tuhdimpaa, paistettavaa ja valkosuklaista versiota.

Olen aiemmin tehnyt samalla ohjeella mustikkaisen version ja niinpä tällä kerralla halusin kokeilla jotain muuta – eli vadelmia. Resepti on käsittääkseni peräisin Leila Lindholmilta ja ihan se alkuperäisin ohje eräästä ruokabaarista New Yorkista. Itse sovelsin tuota alempaa löytyvää ohjetta ainesosien osalta sillä tein kakun reilusti pienempään (halkaisija 17 cm) irtopohjavuokaan. Puolitin käytännössä kaikki aineet, hieman toki esim. kananmunissa soveltaen. Digestive-keksien tilalla käytiin jälleen kerran Marie-keksejä kun niitä kaapista sattui löytymään. Koska kyseiset keksit ovat suht mauttomia, lisäsin keksimurskan sekaan myös hieman kaardemummaa (nam).

Ihme kyllä kakku onnistui yli odotusten. Leivoin kakun näet puoliltaöin viime lauantai-iltana, euroviisuja samalla kuunnellen… Luin reseptiä puolihuolimattomasti ja yhdistelin aineet ihan väärässä järjestyksessä. Ottaessani kakkua uunista tiputin sen miltei lattialle… Mutta eipä tuo näemmä makuun vaikuttanut. Sen verran tuhtia tavaraa kakku kyllä oli etten edes itse jaksanut syödä kahta palaa enempää kerralla :) Koristelin kakun vadelmilla ja äitienpäiväruusuilla.
….

 

 

 

Sain taannoin kommenttia siitä, kuinka minulla on liikaa kuvia samasta jäätelökakusta tai koirasta, joten pahoittelut jälleen kuvatulvasta. Näistä kakkukuvista nyt vaan tuli omasta mielestäni sen verran kivoja, etten malttanut niistä hirveästi karsia… Tai no, ottaen huomioon, että otin kuvia reilut sata, on tässä rankkausta tehty jo aikas paljon :D

Mutta nyt hetkeksi television ääreen. Tämän illan olenkin ottanut rennosti käytyäni hieronnassa. Harvinainen maanantai-ilta siis, maanantai kun on yleensä juoksupäivä.

 • NinS

  Näyttää kyllä niin hurmaavalta ja makoisalta, että on aivan pakko leipoa omiin kesän 50-v. juhliini. Kiitos vinkistä ja ihanista kuvista:):)

 • Laura

  Oi että. Näyttää ja kuulostaa tosi hyvältä. Menee kyllä ehdottomasti testaukseen. Kiitos!

  • marja

   Suosittelen! Mutta laita pohjalle Digestiveja – tuovat enemmän makua ja sopivat mustikoiden / vadelmien kanssa kivasti yhteen.

 • Riikka

  En ole koskaan tuollaisia leiponut, joten kysynkin nyt- kun ohjeessa lukee “vatkaa…” niin tarkoittaako se sähkövatkainta vai vatkataanko käsin? Sori tyhmä kysymys, mutta minua ei ole luotu leipomaan (paitsi kääretorttu ja wilhelmiina- keksit sentään onnistuvat, sekä nyt pullataikina!)

  • Anu

   Sähkövatkaimella pääsee ainakin helpommalla! Ja lopputulos kuohkeampi. Sitten kun jotain “käännellään” tai “sekoitetaan varovasti” taikinaan, silloin kannattaa käyttää esim. nuolijaa, jolla sekoitetaan vain sen verran, että sekoitettava aines sekoittuu taikinaan, mutta ei rasiteta taikinaa enää enempää. Ja vain harjoittelemalla oppii!

   Tuo alkuperäinen ohje mustikoilla on munkin lemppariohje juustokakulle! Ja kuvat ovat niin kauniita, että niitä kyllä katselee mielellään useammankin:)!

   • marja

    Noniin, sinä ennätitkin jo vastailla minua nopeammin tuohon vatkauskysymykseen :) Vieläpä samallalailla kuin minäkin olisin vastannut :)

    Ja joo, se alkuperäinen ohje mustikoilla (ja digestivella) on kyllä tosi hyvä! Mutta ei tämä vadelmillakaan huono ollut :)

  • marja

   Heh, hyvä kysymys – mietin nääs tuota itsekin :D Jos ohjeessa lukee “vatkaa” niin kyllä mä aina otan sähkövatkaimen esille – niin helppoa ja helpommin kuohkeaa. Mutta en siis mitenkään erityisen kauan tätä taikinaa vatkannut. Kermaakaan ei neuvottu vatkaamaan vaahdoksi asti, joten senkin vain hurruutin muun seoksen sekaan :)

   Siis wilhelmiina-keksejä, nam! Niihin haluan reseptin! Varsinkin jos ne on helppoja tehdä :D Niin ja oon itsekin sen verran surkea leipomaan, että turha luulla, että blogissani jakaisin kovinkaan vaikeita reseptejä :D

 • Piia

  Kakkukuvasi ovat aina yhtä ihastuttavia! Olet kyllä ammattilainen sillä saralla…houkuttelee aina leipomaan;)

  • marja

   Voi kiitos Piia! Nämä kakkukuvat kieltämättä onnistuvat aika usein – ainakin useammin kuin itse kakut :D

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*

Toimitus suosittelee