parasta juuri nyt

Keskiviikkoiltaa, aurinkoista sellaista! Kieltämättä tuntui hieman hassulta tulla äsken kotiin tanssikoulun kevätnäytöksestä – kun aurinko paistaa vielä yhdeksältä illalla, linnut laulavat ja kaikki nurmikot ovat aivan valkoisena lumesta. Kun tavallaan tuntuu keväältä mutta tavallaan ei sitten yhtään.

Oletteko te kaikki muut jo nähneet Pekka Poudan huippuhauskan säätiedotuksen tältä aamulta? Ihan paras! Olen katsellut sitä tänään ties kuinka moneen kertaan – ja aina nauran kyyneleet silmistä valuen. Yhtäkkiä tämä viisi lämpöastetta ja vähän väliä satava lumi eivät enää tunnukaan niin hirveältä :D

Parasta juuri nyt Pekka Poudan lisäksi ovat toki nuo tanssinäytökset. Niistä tulee se tietty, jokavuotinen kevätfiilis – lupaus kesästä ja lomasta. Onneksi tanssit kuitenkin vielä jatkuvat näytösten jälkeenkin aina SM-kisoihin asti. Vaikka olen nähnyt tyttären ryhmien esitykset jo moneen kertaan, huomaan silti odottavani seuraavaa kevätnäytöstä. Pienryhmä (lentoemot) ja iso junnumuodostelma sattuvat vielä osumaan samaan näytökseen. Ihan parasta, että saadaan siihen näytökseen mummi ja vaarikin katsomaan ღ

Mitä postauksen kuviin tulee, niin parasta tällä hetkellä on myös tuo uusi tuoksuni. Silmäni kiinnittyi taannoin Kicksissa kauniin yksinkertaiseen hajuvesipulloon ja kun tuoksukin miellytti, en voinut tuota vastustaa. Ensimmäinen hajuvesi-
ostokseni aikoihin. Olen nimittäin käyttänyt viimeisen vuoden käytännössä ainoastaan lempituoksuani Byredon Blanchea. Se on edelleen se ylivoimainen ykkönen mutta vaihtelu kieltämättä virkistää. Ja miten hyvältä kuulostaakaan tämän Pink Moléculen vaaleanpunainen shampanja… Alkutuoksuina myös seljankukkaa, aprikoosia, mustaa orkideaa ja molekyyleja (mielenkiintoista :) ) ja pohjatuoksuna mahonkia, kermaa, puun sävyjä. Kyseinen hajuvesi on tanskalainen ja itselleni aivan uusi tuttavuus.

Parasta juuri nyt on myös se, että saimme toisen tyttäristämme leirikoulusta takaisin kotiin. Leirikoulussa oli ollut tosi hauskaa ja mikäli opettajaan on uskominen, oli luokka käyttäytynyt varsin mallikkaasti. Olen niin ylpeä tyttärestä, jonka luokkakaverit olivat valinneet leirikoulussa kaikkien kaveriksi ღ Siinä hyvä taito myös tulevaisuutta ajatellen.

Nyt jääkiekon pariin! Se ei tosin ehkä ole ihan sitä parasta mitä leijonilta on nähty…
:::

 

 • Laura

  Kiinnitän usein huomiota, että kerrot postauksissasi “tanssitytöstäsi” ja kehut häntä, mutta mainitset tai kirjoitat todella harvoin toisesta tyttärestäsi. Vähän kuin häntä ei olisi olemassakaan, sellainen fiilis tulee.

  • marja

   Tämä johtuu puhtaasti siitä, että toinen tyttäristämme ei halua olla esillä blogissani milläänlailla. Tanssista on helppoa ja kiva kirjoitella mutta toisen tyttären uintitreeneistä ei niin saisi edes jutunjuurta. Voisin toki kehua hänen uimataitojaan tai loistavaa koulumenestystään mutta jotenkin en ole tuollaisia puolia halunnut täällä korostaa. Mutta olen myös itse tiedostanut saman asian – että helposti sitten tulee kirjoiteltua tanssitytön kuulumisia. Pitää kiinnittää asiaan jatkossa huomiota. Molemmat tyttäret ovat kyllä ihan yhtälailla olemassa ja yhtä rakkaita <3

 • Hilda

  Olisin kysynyt jäätelökakuistasi, yritin nimittäin tehdä jotakin saman suuntaista. Laitatko jäätelön pohjan päälle viipaleina vai sulatatko sen niin pehmeäksi että sen voi vain lusikoida? Kuinka paljon käytät jäätelöä yhteen kakkuun, paketin, kaksi? Ja eikö pohjasta tule hurjan kova kun siinä on sulatettua valkosuklaata joka sitten pakkasessa jäätyy? Onko vuokasi normaali yli 20 senttinen irtopohjavuoka vai käytätkö pienempää? Kiitos blogisi upeista valokuvista!

  • marja

   Hyviä kysymyksiä – ja ajankohtaisia sillä olen tekemässä tänään itsekin jäätelökakkua huomista tanssityttöjen tiimi-iltaa sekä sitä seuraavan illan koiratyttöjen iltaa varten :)

   Pohjasta tulee suht kova kyllä. Yleensä teen pohjan keksimurskasta ja voisulasta, harvemmin suklaasta. Suklaan kera siitä tulee toki vielä kovempi kuin voisulalla. Mutta kun pohjasta tekee ohuen, ei tuo haittaa leikkaamistakaan. Ja pohja tuo kuitenkin kiva lisän kakkuun. Jäätelön nostan yleensä sulamaan siinä vaiheessa kun alan murskata keksejä eli yleensä ehtii sulaa sen verran, että saan sen lusikoitua vuokaan pohjan päälle. Eli sellaisia lusikalla otettavia viipaleita lätkin vuokaan :) Teen kakun yleensä pienempään about 17 cm vuokaan ja siihen mulla menee tasan litra jäätelöä. Väliin tulevat lisukkeet kun vievät yllättävän paljon tilaa vuoasta – ja niitä kannattaa laittaa reilusti sillä häviävät yllättävästi jäätelön sekaan. Yli 20 cm vuokaan olen tainnut laittaa about puolitoista litraa jäätelöä. Pitkälti riippuu siitä kuinka korkean kakusta haluaa.

 • Westend Mum

  Ehkäpä sitä kevään kunniaksi ostaisi jonkun uuden tuoksun… Olisi kiva saada joku uusi ja raikas hajuvesi :)
  http://westendmum.fi

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*

Toimitus suosittelee