city life & hetki töölöläisenä

Yksi lempikansioistani omassa Pinterestissani on ehdottomasti city life -kansio – pitäen sisällään hetkiä kaupungissa… kahviloita, ravintoloita, kadunkulmia. Sitä tietynlaista (suur)kaupungin tunnelmaa. Tunnelmaa, jota rakastan ja jonka osa haluaisin olla.

Välillä pohdin jääkö ihminen paljosta paitsi jos ei asu kaupungin sykkeessä? Kahvilassa Nykissä tuntee helposti olevansa tapahtumien keskiössä, juuri siellä, sillä hetkellä tuntuu ettei missaa mitään. Kaupungin sydän ikäänkuin sykkii samaan tahtiin… Jääkö jotain puuttumaan kun ei tuosta vain voi piipahtaa hakemassa alakerran leipomosta tuoretta leipää tai kulmakahviosta isoa lattea… Mutta sitten taas toisaalta? Jäisinkö cityihmisenä paitsi monesta sellaisesta jutusta mikä nyt on arkipäivää. Kuulisinko lintujen laulua (sisälle asti) myöhään illalla tai aamuvarhain? Pääsisinkö juoksemaan peltojen keskelle viidessä minuutissa? Ihanteellisintahan olisi jos omistaisi asunnon sekä “maalla” että kaupungissa – pääsisi nauttimaan molemmista.

Loppuviikosta me tanssitytön kanssa aiomme anyway nauttia kaupungin vilskeestä leikkimällä reilun vuorokauden olevamme töölöläisiä :) Suuntaamme jo huomisiltana Helsinkiin ja majoitumme Töölössä sijaitsevaan yksiöön aina lauantaihin saakka. Sieluni silmin näen meidät kulkemassa aurinkoisia, keväisiä kaupungin katuja pitkin… Pysähtelemässä ihastelemaan näyteikkunoita tai poikkeamassa kahville aina kun siltä tuntuu :) Haluaisin myös kulkea kameran kanssa, kuvata kaupunkimaisemia…

Vaan saas nähdä kuinka käy… Säätiedotus lupaa tietenkin juuri perjantaiksi sadetta (se ainakin kuvaamisesta ja päämäärättömästi kulkemisesta) ja hieman pelkään löydänkö mistään edes parkkipaikkaa huomisiltana? Ruokakauppa onneksi pitäisi olla ihan kulman takana eli nälkään tuskin kuolemme vaikka emme monessa kahvilassa raaskisikaan piipahtaa :)

Toisaalta vuorokausi on aivan liian lyhyt aika ehtiä tehdä kaikkea mitä haluaisi. Haluamme nimittäin kumpikin tyttären kanssa myös kiertää kaupoilla, ja siinähän se yksi päivä jo vierähtääkin. Tarvittaisiin siis vähintään toinenkin lomapäivä jotta ehtisimme oikeasti kuvitella asuvamme Helsingin keskustassa :)


Mutta nyt juoksulenkille ja viimeistelemään neidin discokisa-asua… Kertokaahan meille vielä viime hetken vinkit missä käydä illalla syömässä? Mikäli sataa vettä niin mielellään Töölöntorin nurkilla. Mamma Rosaa mietin mutta muutkin ideat ovat tervetulleita! Entäs ne kivat kahvilat? Relovessa aiomme ainakin piipahtaa – satoi tai paistoi.

 

 • Kaisa

  Jos pidätte sushista, käykää Korjaamon Sushi&wine:ssa, nam!

  • marja

   Kiitos vinkistä! Harmikseni en ole ikinä löytänyt yhteistä säveltä sushin kanssa :D Yrittänyt olen kyllä!

 • Päivi

  Ratikka kulkee ihan siitä nurkilta joten siihen hyppäämällä a) saan ihania kuvia b) näette ihmisiä ja kaupunkia c) olette City ihmisiä;) ja d) löydätte sateensuojalla monta hyvää ravintolaa! ♡

  • marja

   Hei hyvä idea! Ratikka! Jos osataan sellaisella kulkea :D Mua ei yhtään hirvitä ajaa autolla kaupungeissa mutta ratikat on pelottavia :D Mutta taidammekin hypätä ratikan kyytiin niin säästyy hieman tanssitytön voimatkin ennen lauantaisia discodance-kisoja.

 • Hanna

  Töölön katuja on kiva kulkea. Me ollaan yövytty monesti siinä Scandic Parkissa (ja toukokuussa siskon, äidin ja mummini kanssa) ja välillä olen vienyt lapset hotelliin ja haahuillut ykain pitkin katuja. Relovea vastapäätä on kiva paperikauppa. Vähän sellainen vanhanaikainen. Joulun alla löysin ihania kortteja. Anton&Anton on myös ihana paikka fiilistellä sitä cityelämää :) Olisi ihana olla joskus edes hetki “kaupunkilainen” isossa kaupungissa (ja rikas) ja tehdä ostokset pikku putiikeissa, napata pullat ja kukat mukaan kivojalkakaupoista.

  • marja

   Mekin ollaan taidettu joskus yöpyä siinä Scandicissa ja nytkin pari tyttären ryhmästä yöpyy siinä. Hotellissa olisi kieltämättä helppo majoittua mutta päätettiin tällä kertaa kokeilla jotain ihan muuta – tiimikaverini vanhemmilla kun on sopivasti yksiö Töölössä :) Monesti olen haaveillut majoittuvani Hesassa Airbnb:n kautta ja tämähän vastaakin nyt sitä :) Mä olen kanssa muutamia kertoja kävellyt Töölössä, poikennut Relovessa ja käynyt Mamma Rosassa syömässä. Tuo paperikauppa pitääkin muistaa bongata, kiitos vinkistä! Ja Anton&Anton! Juuri jotain sellaista ajattelinkin! Ja just noin, olisi ihanaa joskus viettää hetki kaupunkilaisena – ja mä haluaisin nimenomaan kokea tuon jossain suurkaupungissa :)

 • Liisa

  Töölöä en tunne, mutta minusta näyttää siltä että kaipaamasi city life -tunnelman saisit Esplanadin Strindbergiltä, jos heidän terassinsa on silloin auki. Helsingissä on kuitenkin lopulta aika vähän viihtyisiä kahvilaterasseja. Useimmat terassit on ihan olutpaikkoja, tai sitten liikenteen melu on huima.

  • marja

   Mä olen jopa pari kertaa kävellyt Töölön läpi, poikennut Relove-kirppiksellä ja käynyt syömässä Mamma Rosassa :) Ja totta, sitä suurkaupungin kahvilatunnelmaa löytyy Helsingistä lähinnä ihan keskustasta ja juurikin Espalta. Mutta ehkä sitäkin enemmän minua kiinnostaa nyt fiilistellä sitä, miltä tuntuisi asua Hesassa, vaikka nyt sitten Töölössä :)

 • Carola

  En juuri koskaan jätä kommentteja, mutta nyt on ihan pakko vinkata herkullisesta välimerellisestä tapas-ravintolasta. Bar Teos sijaitsee osoitteessa Runeberginkatu 61 http://www.barteos.fi

  • marja

   Moikka Carola :) ja kiva kun jätit kommenttia! Kiitos vinkistä, arvaapa valuuko täällä jo kuola suupielistä – sen verran hyviltä kuulostavat nuo tapakset. Omasta mielestäni – vähän nimittäin veikkaan, etteivät kelpaisi ronkelille tyttärelle ;) Sen unohdinkin mainita tuolla postauksessa :D Varsinkin kun tytär on se, jonka on syytä syödä vatsansa täyteen jotta jaksaa tanssia täysillä seuraavana päivänä. Mutta tuon tapas-paikan pistän korvan taakse!

 • ellien

  Voffeli&Kaffelia voin suositella, ihana pikku kahvila :).

 • Susanna

  No aamuhan alkaa Cafe Tin Tin Tangossa höyryävän kuuman lattemukin lämmittäessä sormia, vastapuristettu appelsiinimehu ja kinkkumunakas laittavat aamun käyntiin. Aamiaisen jälkeen kipaiset lenkille Seurasaareen, jossa raikas merituuli tuo lupauksen kesästä, lenkki kulkee ja hymyilet vastaantulijoille. Suihkun jälkeen -miten se tukkakin laittautuu niin kivasti, just tänään – käyt kävelyllä ja valokuvaamassa Helsingin historiaa ja taloja. Saat hymyn ja hatunnostotervehdyksen vanhalta pariskunnalta, lapsetkin juoksevat pihakujilla kauniit letitetyt hiukset heiluen. Päiväkahvi ja lasi kuohuvaa Mamma Rosan katetutulla terassilla, miten se aurinkokin lämmittää erilailla! Illalliselle menet trattoria Sognoon, lasi punaviiniä, italialaista ruokaa, iloisia hersyviä ihmisiä ympärillä. Huulipunakin pysyy koko illan hyvänä….

  Tai sitten te pyörähdätte hakemassa Alepasta aamiaisjogut, riennätte tanssimestoille, odotat, luet lehtiä, selaat kännykkää, katsot kisat, odotat, haukottelet, juot buffan pahvimukikahvia, odotat. Lopulta kisat on ohi, olette niin väsyneitä, että kävelet lähimpään auki olevaan kortteliravintolaan, tilaatte fetasalaatin ja kanakorin ja hampaiden pesun jälkeen sitä on valmis nukkumaan…

  Toivottavasti todellisuus on jotain siltä väliltä :) Mä odotan vielä sitä reissua jossa mä pyöräilen Seinen rantaan eväät polkupyörän korissa, pitkät kiharat hiukset ja punainen mekko hulmuten. Tän viikonlopun reissun mä vietän…. salibandyhallissa ja hiuksetkin on lyhyet… ;)

 • TerhiKoo

  Töölöläisenä pakko kommentoida :) Bar Teosta joku jo kehuikin, itse tykkään myös paljon Sognosta (siellä on ehkä hgin parhaat pizzat ja toki muutenkin hyvää ruokaa ja mukava puheensorina aina). Cafe Tin Tin on siinä töölöntorilla ja ihanan pariisilainen kahvila. Korjaamo on kiva paikka mutta ruoan puolesta en sinne menisi jos sushi ei maistu. Ravintola Kuussa kävin joskus miljoona vuotta sitten ja tykkäsin kyllä. Tervetuloa Töölöön!

 • Lumo

  Sognoa komppaan minäkin, hyvä ruoka ja vähän sellaista italalaistyyppistä mutkatonta menoa. Museokadulla on kahviloita, Anton & Anton-ruokakauppa ja kivoja liikkeitäkin.

 • Muuttuva kotini Päivi S

  Pääsiäisenä käytiin perheen kanssa Helsingissä. Pieniä kahviloita on paljon pääkaupunkiseudulla, mutta jos haluat ja et ole ennen käynyt. Käykää Hernesaaren Löyly kahvila/ruokapaikassa. näkömisen arvoinen paikka ja ihana miljöö. Onnea kisoihin. Meilläkin Hämeenlinnassa lauantaina tankotanssi kisat ja äitiä taitaa jännittää enemmän kuin tyttöä.

 • ania

  Tervetuloa Stadiin, Marja!
  Odotan kovasti postaustasi ja kuvasaldoasi, on aina niin mielenkiintoista nähdä muitten kuvatärpit tutuista paikoista. Toivon, että sää suosii teitä. Ei pieni sade kuitenkaan ole menoille mikään este, eihän. Jos ei muuta, niin huristelkaa ratikalla keskustaan (HSL:n vuorokausilippu:
  https://www.hsl.fi/liput-ja-hinnat ), niin ei tarvitse stressata niitä parkkipaikkoja… ja säästää väsyneitä (?) jalkoja. Yhden vuorokauden lipun saa ostaa esim. ratikan kuljettajalta.
  Toivotan teille oikein ihanaa ja antoisaa viikonloppua ja tyttärelle tsemppiä tanssikisaan!

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*

Toimitus suosittelee

>