city life & hetki töölöläisenä

Yksi lempikansioistani omassa Pinterestissani on ehdottomasti city life -kansio – pitäen sisällään hetkiä kaupungissa… kahviloita, ravintoloita, kadunkulmia. Sitä tietynlaista (suur)kaupungin tunnelmaa. Tunnelmaa, jota rakastan ja jonka osa haluaisin olla.

Välillä pohdin jääkö ihminen paljosta paitsi jos ei asu kaupungin sykkeessä? Kahvilassa Nykissä tuntee helposti olevansa tapahtumien keskiössä, juuri siellä, sillä hetkellä tuntuu ettei missaa mitään. Kaupungin sydän ikäänkuin sykkii samaan tahtiin… Jääkö jotain puuttumaan kun ei tuosta vain voi piipahtaa hakemassa alakerran leipomosta tuoretta leipää tai kulmakahviosta isoa lattea… Mutta sitten taas toisaalta? Jäisinkö cityihmisenä paitsi monesta sellaisesta jutusta mikä nyt on arkipäivää. Kuulisinko lintujen laulua (sisälle asti) myöhään illalla tai aamuvarhain? Pääsisinkö juoksemaan peltojen keskelle viidessä minuutissa? Ihanteellisintahan olisi jos omistaisi asunnon sekä ”maalla” että kaupungissa – pääsisi nauttimaan molemmista.

Loppuviikosta me tanssitytön kanssa aiomme anyway nauttia kaupungin vilskeestä leikkimällä reilun vuorokauden olevamme töölöläisiä :) Suuntaamme jo huomisiltana Helsinkiin ja majoitumme Töölössä sijaitsevaan yksiöön aina lauantaihin saakka. Sieluni silmin näen meidät kulkemassa aurinkoisia, keväisiä kaupungin katuja pitkin… Pysähtelemässä ihastelemaan näyteikkunoita tai poikkeamassa kahville aina kun siltä tuntuu :) Haluaisin myös kulkea kameran kanssa, kuvata kaupunkimaisemia…

Vaan saas nähdä kuinka käy… Säätiedotus lupaa tietenkin juuri perjantaiksi sadetta (se ainakin kuvaamisesta ja päämäärättömästi kulkemisesta) ja hieman pelkään löydänkö mistään edes parkkipaikkaa huomisiltana? Ruokakauppa onneksi pitäisi olla ihan kulman takana eli nälkään tuskin kuolemme vaikka emme monessa kahvilassa raaskisikaan piipahtaa :)

Toisaalta vuorokausi on aivan liian lyhyt aika ehtiä tehdä kaikkea mitä haluaisi. Haluamme nimittäin kumpikin tyttären kanssa myös kiertää kaupoilla, ja siinähän se yksi päivä jo vierähtääkin. Tarvittaisiin siis vähintään toinenkin lomapäivä jotta ehtisimme oikeasti kuvitella asuvamme Helsingin keskustassa :)


Mutta nyt juoksulenkille ja viimeistelemään neidin discokisa-asua… Kertokaahan meille vielä viime hetken vinkit missä käydä illalla syömässä? Mikäli sataa vettä niin mielellään Töölöntorin nurkilla. Mamma Rosaa mietin mutta muutkin ideat ovat tervetulleita! Entäs ne kivat kahvilat? Relovessa aiomme ainakin piipahtaa – satoi tai paistoi.

 

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*