pääsiäiskimppu

Aurinkoisen pääsiäispäivän pimenevää iltaa! Täällä ollaan kotiuduttu mummiukkilareissulta itä-Suomesta. Takana pari päivää lenkkeilyä niin pelloilla hankiaisilla kuin järven jäälläkin. Takana myös yksi reissu eläinlääkäripäivystykseen (yhteensä 100 km ja 360 euroa) mutta siitä taisimme jälleen kerran selvitä pelkällä säikähdyksellä. Väinö saa itse poiketa kertomaan reissusta tarkemmin vaikkapa huomenissa – nyt koira vetelee sikeitä tuolla omassa sängyssään. Yritettyään ensin syödä oman osansa meidän tämän illan pizzoista… ;)

Itse en ole ikinä tainnut olla pääsiäisihminen. Toki rakastan näitä ylimääräisiä vapaapäiviä mutta en ole milloinkaan innostunut koristelemaan kotia sen kummemmin – ainakaan verhoamaan keltaisen eri sävyihin. Nytkin pyörittelin ennen pääsiäistä kaupassa käsissäni jos jotain keltaista kynttilää ja tulppaanikimppua – päätyen kuitenkin toteamaan, että minulle pääsiäisfiiliksen tuo keltaistakin paremmin keväisen vihreä kukkakimppu. Ja kynttilätkin saavat olla totuttuun tapaan valkoiset. Ja voi miten tuo kukkakimppu onkaan ihana! Ei mitään enempää tai vähempää kuin muutama lumipalloheisin oksa. Tai no, sorruin kyllä pariin vihertävän vaaleaan leinikkiinkin – ja pihapensaista napsaistuihin angervon oksiin.

Tässä siis meidän pääsiäiskoristeet. Kukkia ja kynttilöitä. Lisukkeena sitruunainen juustokakku ja tytöille muutama Kinder-muna. Niistä on meidän pääsiäinen tehty :) Ja kuten jo aiemmassakin postauksessa pohdin, pääsiäispyhissä nykyään parasta on tämä jatkuva perjantaifiilis – tai no, tänään mennään fiiliksen puolesta jo lauantaissa. Muistan tosin vieläkin varsin elävästi kuinka palasimme parikymmentä vuotta sitten Thaimaan vilkkaasta HuaHinista kotiin juurikin pääsiäispäivänä. Kuulun ihmisiin, joiden mielestä lomareissut voisivat jatkua vaikka kuinka pitkään ja tuolloin pääsiäisenä kotiinpaluu tuntui vieläkin tylsemmältä – kun koko Suomi tuntui pysähtyneen. Ketään ei liikkunut missään. Nykyään kauppojen ollessa auki, fiilis ei onneksi ole ihan vastaavanlainen.

Nyt syömään pizzaa – ellei Väinö ole ennättänyt ennen minua… ;) Leppoisaa pääsiäispyhien jatkoa itse kullekin! Meillä huominen jatkuu tanssitreenien merkeissä. Luvassa ihanan lyhyt viikko sillä pidämme tanssitytön kanssa tulevan perjantain vapaata ja suuntaamme Helsinkiin jo hyvissä ajoin ennen discon SM-kisoja. Aikeissa majoittua työkaverini vanhempien yksiöön Töölöön. Pääsemme siis leikkimään töölöläisiä edes yhden vuorokauden ajan :)

ps. Kumpaa sanaa teillä käytetään näistä kevään kantavista hangista? Savossa puhuvat hankiaisista, itse olen lapsuudessa tottunut hiihtelemään hankikantosilla :)

 • Satu

  Kestohangilla meillä ollaan ?

 • kirsi

  Länsimurteissa kantohangen yksi nimitys on Kirsi ??

 • Jenni / Keski.

  Oi miten upea kimppu <3 Pyörittelin viime kukkakauppareissulla näitä lumipalloheisiä käsissäni, mutta jäivät sitten jaloleinikkien varjoon, mutta ehkä ensi kerralla on pakko, niin upeilta näyttävät sinulla <3
  Ja hankikantonen meillä on sanottu. :)

 • Sara

  Meil on monen vuoden tauon jälkeen koko setti: keltaisia tulppaaneja, narsisseja ja kynttilöitä, rairuohoa, tipuja, pupuja, munia ja virpomisoksia.

  Kotiseudullani ei ole erillistä sanaa kantavalle hangelle tai ehkä anoppi saattaisi tietää jonkin sanan, jota en ole kuullutkaan. Hänellä on ehtymätön varasto sananparsia. Sellaista tilannetta ei tule vastaan, jota varten häneltä ei löytyisi sananlaskua. Pitäisi alkaa kirjata niitä ylös.

  Oi, tunnistan itseni täysillä tuosta lomaltapaluuangstista. Olemme olleet useana vuonna reissussa ja palanneet takaisin juhannusaattona tai -päivänä. On hyvä, että se lähi-Alepa on ollut auki, mutta on ihan hirveä konstrasti olla aamulla +30 asteen helteessä ja sitten iltapäivällä siirtyä arkeen, kaljaa raahaaviin asiakkaisiin lähikaupassa ja useimmiten korkeintaan +15 asteeseen, jos siihenkään. Arkeen palaaminen vie aina aikansa minulla ihan kaikilta reissulta, vaikka viihdyn tosi hyvin kotona.

  Hyvää pääsiäispäivän jatkoa! ?

 • Hanna/ Pastellimaja

  Ihanat kukat oot taas valkannu Marja! Täällä toivutaan vielä Suomeen paluu -shokista ja uudesta hintatasosta, enkä ole raaskinut ostaa leikkokukkia vasta kuin kerran. Miten yksi kukan varsi voi maksaa monta euroa?

  Täällä P-Karjalan puolella puhutaan myös hankiaisista, mutta myös hankikannosta. Hyvää pääsiäisen jatkoa sinne <3!

 • Muuttuva kotini Päivi S

  Voi Väinö :( …onneksi selvisitte säikähdyksellä ja onhan nuo kalliita eläinlääkärin käynnit. Ihana kimppu. Mieki tein toissa pääsiäisenän kipsistä munia ja ovat kyllä kivoja. Ite olen vain pääsiäiseksi aina ostanut helmililjoja. Sopii kyllä hyvin tuollainen vihertäväkin kimppu. Väinölle iso rutistus…ei vissiiin yhtään koirakuume :)

 • Saraj

  Mistä tuo kynttiläsysteemi onkaan peräisin? Olen yrittänyt etsiä sellaista, mutta kun en tiedä, kenen suunnittelema/valmistama se on, niin ei meinaa löytyä.

  • marja

   Moikka, tuo on siis nimeltään Multi candle pin, valmistaja Eno Studio. Itse tilasin omani aikoinaan täältä: http://www.kn2.fi/tuotemerkki/eno-studio/ mutta näemmä tuolla ei ainakaan nyt ole kynttelikköä tarjolla :( Kannattaa googlettaa josko jostain muualta löytyisi! Olen kyllä tykännyt tuosta tosi paljon!

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*

Toimitus suosittelee