pääsiäiskimppu

Aurinkoisen pääsiäispäivän pimenevää iltaa! Täällä ollaan kotiuduttu mummiukkilareissulta itä-Suomesta. Takana pari päivää lenkkeilyä niin pelloilla hankiaisilla kuin järven jäälläkin. Takana myös yksi reissu eläinlääkäripäivystykseen (yhteensä 100 km ja 360 euroa) mutta siitä taisimme jälleen kerran selvitä pelkällä säikähdyksellä. Väinö saa itse poiketa kertomaan reissusta tarkemmin vaikkapa huomenissa – nyt koira vetelee sikeitä tuolla omassa sängyssään. Yritettyään ensin syödä oman osansa meidän tämän illan pizzoista… ;)

Itse en ole ikinä tainnut olla pääsiäisihminen. Toki rakastan näitä ylimääräisiä vapaapäiviä mutta en ole milloinkaan innostunut koristelemaan kotia sen kummemmin – ainakaan verhoamaan keltaisen eri sävyihin. Nytkin pyörittelin ennen pääsiäistä kaupassa käsissäni jos jotain keltaista kynttilää ja tulppaanikimppua – päätyen kuitenkin toteamaan, että minulle pääsiäisfiiliksen tuo keltaistakin paremmin keväisen vihreä kukkakimppu. Ja kynttilätkin saavat olla totuttuun tapaan valkoiset. Ja voi miten tuo kukkakimppu onkaan ihana! Ei mitään enempää tai vähempää kuin muutama lumipalloheisin oksa. Tai no, sorruin kyllä pariin vihertävän vaaleaan leinikkiinkin – ja pihapensaista napsaistuihin angervon oksiin.

Tässä siis meidän pääsiäiskoristeet. Kukkia ja kynttilöitä. Lisukkeena sitruunainen juustokakku ja tytöille muutama Kinder-muna. Niistä on meidän pääsiäinen tehty :) Ja kuten jo aiemmassakin postauksessa pohdin, pääsiäispyhissä nykyään parasta on tämä jatkuva perjantaifiilis – tai no, tänään mennään fiiliksen puolesta jo lauantaissa. Muistan tosin vieläkin varsin elävästi kuinka palasimme parikymmentä vuotta sitten Thaimaan vilkkaasta HuaHinista kotiin juurikin pääsiäispäivänä. Kuulun ihmisiin, joiden mielestä lomareissut voisivat jatkua vaikka kuinka pitkään ja tuolloin pääsiäisenä kotiinpaluu tuntui vieläkin tylsemmältä – kun koko Suomi tuntui pysähtyneen. Ketään ei liikkunut missään. Nykyään kauppojen ollessa auki, fiilis ei onneksi ole ihan vastaavanlainen.

Nyt syömään pizzaa – ellei Väinö ole ennättänyt ennen minua… ;) Leppoisaa pääsiäispyhien jatkoa itse kullekin! Meillä huominen jatkuu tanssitreenien merkeissä. Luvassa ihanan lyhyt viikko sillä pidämme tanssitytön kanssa tulevan perjantain vapaata ja suuntaamme Helsinkiin jo hyvissä ajoin ennen discon SM-kisoja. Aikeissa majoittua työkaverini vanhempien yksiöön Töölöön. Pääsemme siis leikkimään töölöläisiä edes yhden vuorokauden ajan :)

ps. Kumpaa sanaa teillä käytetään näistä kevään kantavista hangista? Savossa puhuvat hankiaisista, itse olen lapsuudessa tottunut hiihtelemään hankikantosilla :)

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*