etsinnässä päiväpeitto – mutta millainen

Käytättekö te muut päiväpeittoa? Millaista? Aiemmin kun makuuhuoneemme oli yläkerrassa, meillä ei juuri päiväpeittoa käytetty. Sittemmin tytärten vallatessa yläkerran huoneet itselleen ja makuuhuoneemme muutettua alakertaan, hankin sänkyyn päiväpeiton Ikeasta. En mitään oikeaa päiväpeittoa vaan sellainen ison ja mahdollisimman muhkean, valkoisen höyhenpeiton. Mielestäni ihan paras ja mukavin päiväpeitto ikinä! Helppo heittää pesukoneeseen ja pyöräyttää kuivaksi kuivausrummussa.

Vaikka periaatepäätökseni kuuluukin ettei sänky ole eläinten paikka, löytyy Väinö varsin usein sängystämme kuorsaamasta (ja kuka pystyy komentamaan nukkuvan koiran pois sängystä… en minä ainakaan). Siksi päiväpeitto tuntuukin nykyään entistä oleellisemmalta. Vaan kas, joko hullu-Minni tai Väinö on onnistunut rikkomaan nykyisen täkin muutamasta kohdasta. Ja voinette vain kuvitella mitä tuosta on seurannut… höyheniä! Ympäri makuuhuonetta. Mies ehdotti peiton parsimista, itse mietin josko parsitun peiton päälle hankkisi vaikkapa HM Homen ihanan tuplaleveän pellavapussilakanan. Tuossa yhdistelmässä (muhkea peitto + rouhea pellavapussilakana) olisi mielestäni juurikin oikeanlaista fiilistä – rento, kutsuva petaus. Ja pussilakana olisi helppo niinikään pyöräyttää tasaisin väliajoin pesukoneessa ja kuivurissa.

Mutta ääh, mies ei jostain syystä lämmennyt tuolle (loistavalle) idealleni. Haluaa kuulemma mieluummin ihan oikean päiväpeiton. Ja niinpä pääsin ongelman ytimeen. Millaisia päiväpeittoja nykyään edes käytetään? Itselleni kun tulee mieleen ainoastaan takaumia päiväpeitoistamme parinkymmenen vuoden takaa eivätkä nuo muistot hirveästi innosta… silloisessa vesisängyssämme taisi olla korallinpunainen ohut päiväpeitto :)

Selailin muutama päivä sitten läpi niin Pinterestin bedrooms-kansioni kuvat kuin HM:n ja Elloksen nettikatalogitkin. Lopputulemana pistin Ellokselta tilaukseen muutaman erilaisen version, joita jännityksellä odottelen saapuvaksi. Kaikista mukavimman näköiset pellavaiset päiväpeitteet maksoivat sielläkin liki 300 euroa joten ihan sellaisia en kuitenkaan raaskinut tilata… Ellei mikään tilatuista yksilöistä miellytä sisustussilmääni, päätynen parsimaan vanhan peittomme ja ostamaan pellavaisen pussilakanan. Tosin tuplaleveät pellavalakanatkin maksavat sen satasen verran. Tai sitten painelen Ikeaan ja hankin uuden höyhentäkin. Pelkona vain tuossa vaihtoehdossa on nuo eläimet, niiden kynnet ja uudet reiät peitossa…

..

Innostuin myös tekemään kollaaseja Pinterestin petauskuvista. Eipä noissa lempikuvissani juurikaan tunnu päiväpeittoja olevan… pellavaisia pussilakanoita vain. Tai noita ihania neulottuja torkkupeittoja. Huoh.

All pictures via Pinterest.

Kaikki ideat ja vinkit päiväpeitteistä otetaan siis ilolla vastaan! Toki yksi vaihtoehto olisi olla petaamatta sänkyä ja pitää makuuhuoneen ovea aina kiinni mutta ääh, makuuhuoneen ikkunoista tulee mukavasti lisävaloa koko alakertaan joten haluan pitää oven auki. Ja näinollen päästää koko tämä meidän kirppusirkus (niin tytöt kuin eläimetkin) lojumaan sängylle :)

Aurinkoista sunnuntain jatkoa! Tosin täällä meni näemmä pilveen juuri kun meidän oli tarkoitus lähteä pitkälle lenkille Väinön kanssa. Lisää eilispäivän kaltaisia upeita kevätkelejä please!

 

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*