autumn vibes ja armoton hedari

autumn-leaves

Maanantai-iltaa ja alkanutta lokakuuta! Kuukausi vaihtui töissä kiireisissä merkeissä joten perjantai-illan perinteinen sisustusinpiskin jäi postaamatta – sen verran sippi olin muutaman pidemmän työpäivän ja combatin jäljiltä. Vain elämää ja sohvan nurkka siis kutsui aikalailla… Lauantaina suuntasimme itä-Suomeen mummiukkilaan juhlimaan eräitä valmistujaisia – istuin kyllä läppäri sylissä koko menomatkan mutta sikeästi unessa. Eilen sunnuntaina olin sitten päättänyt postailla oikein urakalla koko paluumatkan vaan kuinka kävikään. Sain seurakseni heti aamusta alkaen aivan armottoman hedarin. Päätä särki niin, etten saanut sitä kunnolla tyynystä nostettua ja sama jatkuikin kotiin ja aina nukkumaanmenoon asti. Tänä aamuna olo oli sen verran helpottanut, että pääsin raahautumaan töihin…

Vaan eipä ehkä olisi kannattanut – minusta taisi olla höttöpäisenä enemmän haittaa kuin hyötyä. Ajoin kuunvaihteeseen liittyvät raportit aivan päin mäntyä, kirjasin kateoikaisuja ihan väärille kuukausille… ja korjailin loppupäivän omia typeriä virheitäni. Sen siitä saa kun yrittää tehdä jotain pää kainalossa. Sillä siellä se tuntui vielä tänäänkin olevan – ja nyt taas meinaa alkaa särkeä ihan kunnolla.

Kertokaapa te viisaammat, kuulostaako tuollainen migreeniltä? En ole ikinä ajatellutkaan, että minulla voisi olla migreeni kun en mitään sahalaitakuvioita näe mutta entäs jos päähän koskee niin paljon, että sitä ei tosiaan saa tyynystä ylös? Tai jos saa, on pakko lähteä oksentamaan? Tai jos kaikki äänet koskee päähän? Kovin usein en onneksi noin kovasta päänsärystä kärsi mutta jokusen kerran vuodessa se iskee. Nytkin varmasti stressin, kiireen ja liian vähien yöunien laukaisemana…

autumn-leaves4

autumn-leaves3

autumn-leaves7

autumn-leaves6

autumn-leaves8

Oikein harmittaa, että menetin kauniin aurinkoisen syyspäivän viettäessäni koko eilispäivän vaakatasossa – mutta minkäs teet. Kunpa syksy jatkuisi yhtä kauniina! Ei haittaa yhtään vaikka olisi pakkastakin – kunhan on aurinkoista! Itseasiassa ihanaa jos pakastaa niin Väinönkään ei ole ihan niin helppoa syödä lenkkipolun varrelta ihan kaikkea mahdollista… ;)

Vielä kun tottuisi tähän pimeyteen… se tuntuu vuosi vuodelta vaikeammalta. Kunpa osaisikin tuntea kuten alla:

“I like misty autumn mornings, and cold snowy winter nights.
Rainstorms bring me inner peace, thunder sets my soul alight.

I care not for summer, days too long, the heavy heat.
Give me candlelight evenings, early darkness, a silent street.”
Natalia Crow

 • Hanna

  Kuulostaa kyllä migreenille. Äänet, valot, hajut, niistä tunnistan omani. Ja monesti tulee myös makeannälkä. Saan itse migreenin stressistä ja kun syön huonosti ja verensokeri laskee liian alas. Käy työterveydessä juttelemassa ja jos on migreeniä, on lääkkeistä iso apu. Ne vaan pitää muistaa ottaa heti, eikä kohta. Vuosi sitten kesällä olin niin kamalassa migreenissä, että vielä seuraavana päivänäkin työterveyshoitaja sanoi näkevänsä, että en ollut kunnossa. Inha vaiva, mutta lääkkeet on auttaneet itselläni.

  Ja hei, niin kauniin väriset lehdet!

 • Emppu / Iloa & Unelmaa

  Kuulostaa myös minusta migreeniltä, aurattomalta sellaiselta.
  Juuri koko eilisen päivän vietin kunnon migreeni seuranani.
  Minulla oli ennakko-oireita jo edellisenä päivänä, molempia korvia vihloi vähän väliä ja teki ihan hirveästi mieli kaikkea makeaa. Aamuyöllä alkoi kunnon toispuoleinen päänsärky. Minulla migreeniin liittyy herkkyys valoille ja äänille, lisäksi hajuaisti on korostunut. Pahoinvointia ja keskittymiskyvyttömyyttä.
  Migreeniä pitää alkaa hoitamaan jo ennakko-oireita huomatessaan, yleensä otan 1g Panadolia sekä 1000mg ibuprofeiinia. Itselläni ei ole pahoinvointilääkkeitä, pitäisi varmaan hankkia lääkekaappiin valmiiksi. Särkylääkkeiden lisäksi yritän päästä pimeään, hiljaiseen huoneeseen lepäämään. Jos en saa migreeniä hoidettua mahdollisimman nopeasti, jää se pahimmillaan on/off tyyppisesti päälle kolmeksikin päiväksi.
  Minulla migreeni laukee herkästi tanniinia(?) Sisältävistä viineistä, verensokerin heilahteluista, huonosta nukkumisesta, stressistä, negatiivisista tunnehuipuista, kirkkaasta auringonvalosta yms.
  Ennen viimeisintä perheenlisäystä sain migreenin minimoitua ihan selkeästi noudattamalla vähähiilihydraattista ruokavaliota, mutta nyt 10kk vauvan yöheräilyistä johtuen ei ole ollut voimia miettiä tarkemmin syömisiäni. ;)
  Migreeniä on ilmeisesti montaa eri laatua, osaan liittyy myös esim. puutumis/halvausoireet.
  Kohtauslääkkeitä käytin muutama vuosi sitten, mutta jätin ne sillä sivuvaikutukset oli minulla hyötyä suurempia.
  Pitkä sepustus, toivottavasti sait jotain vinkkejä. ;)

 • mari

  Kuulostaa tutulta ja migreeniltä.. tuo väsymys / haukottelu on myös yksi ennakko-oire. Mene ihmeessä työterveyslääkärin pakeille niin saat diagnoosin ja kunnon lääkityksen – kuten yllä Emppu totesi vain ajoissa otettu kunnon lääke vie kohtauksen pois. Migreeniyhdistyksen sivuilla on hyvää tietoa paljon! Mm. Vain 10-15 %:a kärsii näköhöiriöistä eli aurasta. Tuolta voi myös ladata päänsärkypäikirjan joka on hyvä tietolähde lääkärille. http://www.migreeni.org

 • Saara

  Moikka, tässä meidän migreenikokemuksia. Meidän pojalla diagnosoitu migreeni. Neurologi sanoi, että jos henkilöllä on ollut 5 x päänsärky oksentamisen kanssa niin se luokitellaan migreeniksi. Lääkityksenä Imigran nenäsumute, joten pahoinvointi ei estä lääkkeen vaikutusta, ja tämän lääkkeen voi ottaa vaikka kohtaus olisi jo alkanut. Päänsärkykin on loppunut puolessa tunnissa :))

 • LH

  Kuulostaa myös minusta migreeniltä. Omaa kohtausta ennakoi aivan järjetön väsymys ( ja toisinaan haukottelu). Kerran elämäs on tullut aurallinen migreeni.

  Itsellä peruslääkkeet ovat täysin turhia. Avun olen saanut täsmälääkkeesta nenäsumuttteena ja aina heti ensi oireisiin.

  Migreeni on ihan kamala tauti. Harva, joka sitä ei ole kokenut ei edes ymmärrä kuinka poissa pelistä on.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*

Toimitus suosittelee