potilas porotilalla

porotilalla3

Jee, lomareissun tokavika päivä ja saatiin vihdoin tuo kuumepotilaskin tolpilleen! Jo oli aikakin – pääsee tyttö edes yhdeksi päiväksi meidän muiden kanssa rinteeseen. Tänään tyttö ulkoili porotilalla käynnin verran – tuon tunnin aikana ehti niin sataa lunta taivaan täydeltä kuin paistaa aurinko pilvettömän siniseltä taivaalta…

Täällä loma siis lähenee loppuaan mutta ehkä hyvä niin sillä meidän laskettelijoiden jalat huutavat jo pikkuhiljaa hoosiannaa – ja syötyäkin on tullut viikon aikana ihan liikaa. Mistä tulikin mieleeni eräs ihmetys, joka toistuu täällä Lapissa joka vuosi. Vaikka ruokavalio ei sinällään muutu kotioloihin verrattuna (enkä juokaan kuin sen yhden saunasiiderin illassa ja minttukaakaon päivässä) niin olen aivan turvoksissa kuin pullataikina – sormukset eivät mahdu sormiin ja silmäpussit ovat aivan järkyttävät. Nyt pikkuhiljaa alkaa helpottaa mutta ensimmäisinä päivinä erityisesti silmät meinaavat kadota tuohon turvotukseen. Onko kellään muulla samaa, mistä ihmeestä tuo voi johtua? Liiallisesta ulkoilmasta? :) Liian pitkistä yöunista? Mikään muu kun ei merkittävästi kotioloihin nähden ole muuttunut… Muistan viime vuodelta ihan saman – kuinka vasta kotona sormukset mahtuivat sormiin uudelleen. Hassua.

porotilalla2

porotilalla5

porotilalla4

porotilalla6

porotilalla

Eipä tänne kummempia. Huomisesta rinnepäivästä pitää yrittää nauttia vielä täysin siemauksin vaikka pakkasta ja tuulta luvataankin. Tätä raitista ilmaa ja lomailua kun ehtii taatusti tulla ikävä vielä ennen kesän lomia…

 • Terhi

  Sairaanhoitajana neuvoisin sinua kyllä lämpimästi käymään lomasi jälkeen lääkärillä. Tuo sormien turvotus ei kuitenkaan ole ihan tavallista. Nauti lomastasi täysin siemauksin, jos muita oireita ei ole. Varmasti kyse ei ole mistään isosta asiasta, mutta hyvä tuon syy olisi selvittää. Hyvää lomaa !

  • marja

   Mä taas en sormista ole ollenkaan ihmeissäni (miehelläkin aina sama)… ollut niin kauan kuin muistan joka vuosi sama. Tosin en ymmärrä tuota kun ollaan Lapissa, etelän reissuilla ymmärrän kun on niin kuuma. Mua enemmän ihmetyttää nämä silmät. Mutta toisaalta nekin helpottaa mitä todennäköisemmin heti kun päästään kotiin. Kiinnostaa lähinnä mistä tämä johtuu. Mutta voisihan tätä lääkäriltäkin toki kysäistä kiinnostuksen vuoksi.

 • Arja

  Hei minulla käy aina sama juttu kun matkustamme Helsingistä -Leville! Jalat sormet jopa kasvot turpoo! Mutta olen todennut ,että se on pitkästä auto matkasta!Liiasta istumisesta! Loppu lomasta turvotus häviää! Kun ollaan viikko yrheiltu,niin nesteet lähtee liikkeelle! terkuin Arja

  • marja

   Tiiätkö voi hyvinkin olla tuo sama mulla sillä loman loppua kohti silmätkin taas löytyivät ja sormukset mahtuivat sormiin. Mutta nyt eivät enää liikahdakaan kun istutaan autossa matkalla kotia kohti… ja huomenna istutaan taas matkalla tanssikisoihin Hesaan ja siellä koko päivä… Ensi viikolla on siis pakko päästä liikkumaan joka ilta töitten jälkeen!

 • Anu

  Oon huomannut saman:)
  Mulla oli silmät aamuisin niin ummessa etten meinannut auki saada.
  Mä aattelin,että noissa mökeissä on niin pölyiset petivaatteet ettei meinannu henki kulkea.
  Ja sormien turvotus vois liittyä siihen,että ulkoillessa ei tule juotua riittävästi koska vessassa käynti on niin työlästä.
  En tiedä sitte..

  • marja

   Huh onneksi en siis ole ainoa tämän ongelman kanssa! Sormet ei vielä niinkään häirinneet mutta tosiaankin ne silmät :( Mä kyllä väittäisin, että jos johtuisi pölystä niin kulkisin täällä kotona silmät aivan ummessa jatkuvasti… ;D Luulen siis, että silmät ja sormet liittyy johonkin samaan asiaan mutta mihin… ja miksi helpottaa ainakin mulla aina loppulomaa kohden? Mietin voiko johtua tuulesta rinteessä? Mutta hmm, sormet turpoaa jo ajomatkan aikana…

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*

Toimitus suosittelee