kuumetta, raitista ilmaa ja rakkolaastareita

 

levi2

Terveiset talvilomalta! Siinä missä etelässä eletään jo ihan keväthuumassa, elämme me vielä hetken talven ihmemaassa täällä Levillä. Lunta reilu metri, puut tykkylumen peitossa, keli muutaman asteen plussalla ja aurinkokin vihdoin löytynyt pilvien takaa. Tosin tämän päiväinen aurinko ja +8 asteen keli saivat kaikki nuo lumet tippumaan puista… onneksi ennätin eilen ikuistaa tuon valkoisen maiseman edes muutamaan kuvaan.

Otsikossa tulivatkin oikeastaan alkuloman kuulumiset tiivistetyssä muodossa. Tanssitytölle nousi kuume heti ensimmäisenä loma-aamuna (hetken jo ennätimme luulla, että tyttö selvisi muuta tanssiporukkaa vaivanneesta taudista pelkällä kurkkukivulla mutta ei…) ja edelleen sellainen pieni ärsyttävä kuume vain jatkuu ja jatkuu. Käytössä on kuumelääkkeiden ohella niin C-vitamiinit, sinkit, auringonhattu-uutteet kuin käsidesikin (ja meillä aikuisilla varuiksi jägermeisteritkin) ja toiveena edes tuon toisen tyttären pysyminen terveenä – intohimoinen lautailija kun on. Harmitus kuumepotilaan puolesta on suuri mutta onneksi tyttö pärjää mökissä netflixiä katsellen sillä välin kun me muut hengitämme rinteessä raitista ilmaa…

Mitä tulee rakkolaastareihin niin voi tsiisus miten voikaan monot hiertää näin jalkoja?! Vihdoinkin minulla on uudet nykyaikaiset sukset mutta monot, ne ovat kutakuinkin parikymmentä vuotta vanhat… ja siltä alkavat kyllä tuntuakin. Hiertävät sääriin ja nilkkoihin rakot… Olisi ehkä sittenkin pitänyt raaskia ostaa myös uudet monot eikä vain noita suksia.

levi7

levi3

levi6

levi8

levi4

levi

levi5

Nyt vielä hetkeksi ulos kävelylenkille – vaikka ulkoiltu onkin jo kahdeksan tuntia tänään. Mutta tätähän tänne tultiin hakemaan, raitista ilmaa! Näihin kuviin ja tunnelmiin, moikka!

 • Miina P

  Oi Levi on kyllä huikea! Itse olin siellä juuri puoli vuotta töissä ja rakastuin paikkaan niin etten yhtään ihmettelisi vaikka löytäisin sieltä itseni ihan asumasta :) <3

  • marja

   Me myös pidetään Levistä – tosin totuuden nimissä ei juuri muualla olla edes käyty laskettelemassa. Kerran olen käynyt Rukalla ja muu poppoo Kolilla (ja Tahkot ym. toki tuttuja) mutta jostain kumman syystä tuo Levi vetää aina puoleensa :)

 • Muuttuvakotini Päivi S

  Levillä oltiin kans hiihtoloma viikolla. Tyttö kävi mäessä ja mie jouduin verkko-opiskelemaan hotellin huoneessa :(. Olis kyllä tehnyt mieli mäkeen ja hakea punaiset posket. Ihania kuvia olet saanut otettua. Itellä olisi haluttanut käydä ottan Tuikusta kuva. Oliko ihan lumikuurassa? Nähnyt yhden upean kuvan siitä, kun oli ihan lumipeitteessä. Harmi en muista kuka oli kuvan ottanut. Kivaa loppu lomaa sinne ja toivottavasti tyttö parantuu. Meillä tänään tuli tyttö kuumeeseen :(.

  • marja

   Voihan opiskelut… niin ihana oli nimittäin olla viikkoa ulkona! Ei käyty Tuikussa ollenkaan koko viikon aikana sillä se ei kuulu meidän lempiravintoloihin (vrt. aiemman kommentin vastaukseni :) ) – mutta kuvauspaikkana se on kyllä ihana! Olisi pitänyt ensimmäisinä lumisina päivinä muistaa sielläkin poiketa – sittemminhän kaikki mökit ja puut paljastuivat lumen alta eikä kuurastakaan ollut enää tietoakaan :(

   Ja kiitos, saatiin kuumepotilas viimeisenä lomapäivänä mukaan rinteeseen… hieman taisi olla poloisella tylsä lomaviikko sisällä mökissä :( Pikaista paranemista sinne suunnalle! Meidän tytön tanssiporukalla tauti on tuntunut kestävän viikon verran…

 • Sanna

  Oih horisontin kanakori :) Missään muualla ranskalaiset maistu niin hyvälle kun tuolla. Johtunee ehkä siitä ulkonaolosta. Oluenkin siellä saa vanhanajan tuopissa missä kahva :)

  • marja

   Horizont on meidän lempiravintola tunturissa, Sivakan ohella. Sivakassa käydään kaakaoilla ja Horizontissa juurikin kanakoreilla. Just eilen totesin kuinka ne ranskalaiset olivat hurjan hyviä – johtuneeko sitten tosiaan ulkoilmasta ja ihanasta näläntunteesta vai itse ranskiksista ;) Aiemmin Utsun ala-asemalla oli ihana pieni kahvio mistä sai aamupäivän parhaat munkit mutta sitä ei ole enää vuosiin ollut :(

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*

Toimitus suosittelee