herkullinen pistaasipulla

Kaupallisessa yhteistyössä K-ruoan kanssa

k-ruoka pistaasipulla15

Pistaasipähkinät ovat olleet suosikkejani jo pitkään – pidän hurjasti niiden hieman suolaisesta mausta, ja kauniin värisiäkin nuo ovat. Olen käyttänyt pistaasia niin rockyroadissa kuin jäätelössäkin, ja ties monenko kääretortun ja kuivakakun koristeena. Mutta perinteiseen pullaan en ole keksinyt pistaasia ikinä yhdistää.

Totuuden nimissä en ole kyllä leiponut minkäänmoista pullaa sitten kouluvuosien kotitaloustuntien… Nyt parikin kertaa tätä pistaasipullaa tehtyäni en voi ymmärtää miksi. Jotenkin muistelen pullan leipomisen olleen muka vaikeaa ja hidasta mutta ihan helppoahan tuo olikin. Vaikka näiden pistaasipullien kanssa piti jopa nähdä hieman enemmän vaivaa verrattuna pyöreiden peruspullien tekoon. Onneksi tytöt auttoivat niin taikinan vaivaamisessa kuin pistaasipähkinöiden kuorimisessa ja murskaamisessakin joten minun tehtäväkseni jäi vain taikinan kauliminen ja pullien paistaminen.

Päätin kokeilla paistaa pullat tuossa vanhassa pitkänmallisessa vuoassa bostonpitkon tapaan. Kaulitun taikinan päälle ensin pehmeää voita ja sitten reilusti pistaasirouhetta, sokeria ja hieman vaniljasokeria. Taikinan rullaus ja leikkaaminen paloiksi korvapuustien tapaan. Sitten vain pullapalat vierekkäin vuokaan kohoamaan. Voitelu ja päälle lisää pistaasia sekä raesokeria. Hieman tuossa vaiheessa vielä mietitytti miten suolaiset pistaasit sopivat makeaan pullaan mutta nam, oikein hyvin sopivat! Makean ja suolaisen liitto kun kutkuttaa ainakin allekirjoittaneen makuhermoja. Kiikutin osan pullapitkosta mummivaarilaan ja sielläkin kyselivät samantien reseptiä eli ihan pieleen ei tainnut tämä pulla mennä – vaikka edelliskerrasta olikin vuosikymmeniä!

k-ruoka pistaasipulla3

k-ruoka pistaasipulla7

k-ruoka pistaasipulla9

k-ruoka pistaasipulla6

k-ruoka pistaasipulla12

k-ruoka pistaasipulla8

k-ruoka pistaasipulla10

k-ruoka pistaasipulla18

k-ruoka pistaasipulla14

k-ruoka pistaasipulla16

Koska taikinaa jäi yli, tein osasta perinteisiä korvapuustin mallisia pikkupullia, osan taas pyörittelin ihan tavallisiksi voisilmäpulliksi, lisäten pistaasit ja raesokerin voisilmän sekaan. Niin hyvää! Pistaasi tuo pullaan kivan keväisen fiiliksen (kiitos tuon vihreän värin) ja nämä pullat sopivatkin hyvin vaikkapa pääsiäiskahvipöytään. Uusimmasta k-ruokalehdestä löydät lisää juttua pistaasista ja lisää ideoita pääsiäisruokapöytään K-ruoan pääsiäisosiosta.

Kaupallisessa yhteistyössä K-ruoan kanssa.

 

 • LPP

  Pistaasit on herkkua <3

  • marja

   Niin onkii :D Näemmä myös pullassa!

 • Sari Riekkola

  Herkullisen näköistä pullaa ja kiva keksintö laittaa päälle pistaasia, on minunkin lemppari naposteltavaa!
  Ihanat kuvat sulla :)

  • marja

   Kiitos, tykkäsin itsekin näistä kuvista jostain syystä kovasti :) Ja nam, pistaasit kyllä sopivat tuohon pullaan tosi kivasti!

 • Marita

  Olet taitava pullamaakari! Hei, hyvää lomaa sinne Leville sairastumisesta huolimatta. Kaikki saattaa muuttua vielä hyväksi..

  • marja

   Hih varsin taitava… pullan leipomiskerrat kun voi tosiaan laskea yhden käden sormilla :D Mutta kieltämättä innostuin pullan leipomisesta!

 • Hanna/ Pastellimaja

  Meillä menee myös pistaaseja paljon, kuopus niitä tykkää erityisesti itse kuoria ja nakertaa. Tämä pulla menee kyllä seuraavana pullapäivänä kokeiluun! kuulostaa ja näyttää niin hyvältä.

  • marja

   Meillä tykkää tytöt pistaaseista myös (ihme!). Ja suosittelen, tämä pulla oli kyllä hyvää! Kunhan vain laittaa tarpeeksi niitä pistaaseja :)

 • Heli/beachhousekitchen

  Rakastan pistaasipähkinöitä! Jotenkin tuo ihana pulla muuttuu heti terveellisemmäksi, kun sitä maustaa pähkinöillä. Nam! Ihanaa viikonalkua hirsitaloon : )

  • marja

   Mä myös! Siis rakastan pistaasipähkinöitä :) Ja totta, pullakin tuntui heti astetta terveellisemmältä :D Aurinkoisen keväistä viikonloppua sinne Beach House Kitcheniin täältä tienpäältä, matkalta kotiin…

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*

Toimitus suosittelee