kasvatusneuvoja vailla

minni the cat34

En lasten vaan tämän meidän kissaneidin suhteen. Liekö aika todellakin kullannut muistot täydellisesti mutta väitän etteivät edelliset kissamme ole yhteensäkään olleet näin villejä ja tottelemattomia kuin tämä pikkutyttö…

Minni on ihana alkaessaan nukkumaan ja nukkuessaan mutta valveillaoloajan tuo kissa on oikea täystuho. Säntäilee puolelta toiselle, hyppii verhoihin ja kaikkeen mahdolliseen roikkuvaan… yrittää kiivetä niin seinille kuin ihan mihin vaan. Repii ovien tiivisteitä (argh!) ja onnistuipa tuo irrottamaan paikoiltaan myös kylpyhuoneen lattiakaivon ritileikön – ja kiskomaan ison kasan hiusmönjää lattialle… Mies tosin totesi, että kerrankaan hänen ei tarvinnut siivota viemäriä :D

Minni myös avaa kaappien ovet ja käy hakemassa kaapeista kaiken kiinnostavan (kuten siivousrätit, taikasienet yms.) omiin leikkeihinsä… Kissa myös syö kaiken ruoan mitä suuhunsa löytää ja aikas monta kertaa tuo on onnistunut hyppäämään suoraan salaattilautaselleni… Öisin kissa repii ovien listoja yrittäessään päästä makuuhuoneisiin. Toki tuo myös terottaa kyntensä olohuoneen sohvaan (tätä osasin kyllä odottaakin) ja on repinyt jo monta tyynyäkin piloille. Oikein jo kauhulla odotan, koska tuo kissa pääsee livahtamaan vaatehuoneisiin tekemään tuhojaan… Tähän väliin on pakko mainita kuinka tuo meidän vanha Otto-herramme söi pienenä villaa! Siis ainoastaan aitoa villaa sisältäviä vaatteita… muistan muutamankin neuleen, jonka Otto onnistui syömään kauttaaltaan pyöreille rei´ille :D Mutta se olikin ainoa ongelma kyseisen katin kanssa.

Nykyisin en voi katsella enää iltaisin televisiota torkkupeittoon kääriytyneenä sillä Minni tuntuu pitävän peittoa pahimpana vihollisenaan raapien samalla allekirjoittaneen verille… Okei, kyllähän me muistettiin että kissanpentu rakastaa hyökkäillä heiluviin varpaisiin tai tarrata nilkkaan kiinni mutta että koko ajan…

Mitä meidän siis pitäisi tehdä? Odottaa rauhassa, että Minni tuosta aikuistuu ja rauhoittuu? Leikkauttaa se heti kun mahdollista? Voi miksi, voi miksi ei raaskittu hankkia uutta Pyhää Birmaa.. tosin nyt on myöhäistä katua. Nokian Sorvankylän neiti on vallannut meidän kodin ;)

EDIT. Kiitos tuhannesti jo nyt kaikista vinkeistä! Suihkupullo meillä on ollut (ahkerassa!) käytössä alusta asti. Kiipeilypuu löytyy myös ja leikittäjiäkin riittää :)

minni the cat35

minni the cat36

Tällaisia mietteitä tänään… onneksi perheen muut pikkunaiset ovat hieman tottelevaisempia – vaikka tänään kumpikaan ei suostunut tyhjentämään eikä täyttämään tiskikonetta. No, eivät sentään hypänneet sinne astioiden sekaan kuten tämä kolmas neiti…

 

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*