kakku jota mies(kin) otti kaksi palaa

cheesecake with caramel and popcorn

Aurinkoista loppiaista! Voi mikä keli ulkona onkaan! Niin kirkasta ja niin kylmää. Toistelen tätä samaa joka vuosi – sitä, kuinka rakastan tällaisia kunnon pakkasia. Vaikka ulkona onkin kylmä, tarkoittavat kovat pakkaset yleensä aina myös pilvetöntä taivasta. Ja niin tänäänkin. Ulkona -25, sisällä onneksi hieman lämpimämpää kiitos takassa palavan tulen.

Piti jo eilisiltana tehdä tämä postaus mutta en pystynyt keskittymään mihinkään muuhun kuin jääkiekkoon :) En tosin uskaltanut juurikaan peliä katsella kuin sivusilmällä mutta tuossa silti istua nökötin nojatuolissa koko illan jännittämässä. PAITSI voittomaalin aikana. Päätin nimittäin Venäjän tasoitusmaalin jälkeen ryhtyä riisumaan kuusta ja enkö imuroinut neulasia juuri pelin ratketessa Suomen maaliin. Tuo kuusi olisi pitänyt kiikuttaa veks jo viikko sitten, se näet tiputtaa kaikki neulasensa ihan just… Oikein odotan muuta perhettä Tahkolta tänään kotiin – pääsee mies katkomaan kuusen suoraan jätesäkkiin.

Mutta nyt asiaan eli näiden kuvien kakkuun. Kaikki tosin taitavat olla jonkinsortin kevennyskuurilla mutta niille, jotka (allekirjoittaneen tavoin) aloittavat terveellisemmän elämän vasta loppiaisen jälkeen, tässä viimehetken vinkki kahvipöytään. Popcorn-kermatoffee-juustokakku. Kunnia tästä kakusta menee Pastellimajan Hannalle. Tiesin nimittäin heti Hannan postauksen nähtyäni, että tuota kakkua minun olisi vielä leivottava ennen sitä kevyempää elämää :D Niinpä tartuin viime viikonloppuna mummiukkilassa tuumasta toimeen – taka-ajatuksena saada kakku myös kuvattua mummilan pöydällä. Tuo vanha ja kulunut pirtinpöytä kun on kaunein pöytä mitä tiedän ღ

Noudatin muuten Hannan reseptiä mutta kakkupohjan kaurakeksit vaihdoin jälleen Marie-kekseihin sillä olen todennut ne sopivan kevyiksi näihin erilaisiin juustokakkuihin – aivan kuten tässä ykköslempparissani sitruunajuustokakussa. Harkitsin tekeväni kakun ilman liivatetta (hieman runsaammalla tomusokerimäärällä) mutta en kuitenkaan uskaltanut ottaa riskiä sen hyytymättömyydestä joten noudatin siis alkuperäistä ohjetta liivatteineen. Ja tästä kakusta taisi tulla sitruunajuustokakun ohella ihan ylivoimainen suosikkini! Kakku oli hyvää sellaisenaan, ilman popcorniakin mutta popparit toivat makumaailmaan tosi kivan lisän. Ja vaikka kakkuun tuli reilusti Omar-karkkia, ei se silti ollut mitenkään ällömakea. Jopa mies otti kakkua kaksi palaa. Siis se mies, joka ei yleensä pidä mistään makeista leivonnaisista…

cheesecake with caramel and popcorn2

cheesecake with caramel and popcorn5

cheesecake with caramel and popcorn9

cheesecake with caramel and popcorn10

cheesecake with caramel and popcorn6

cheesecake with caramel and popcorn4

cheesecake with caramel and popcorn7
Nyt vaatteet niskaan ja ulkoilemaan! Ihan ensimmäiseksi mun on tosin saatava auto käyntiin jotta pääsen ostamaan jonkun keväisen kukkakimpun tuon varisevan joulukuusen tilalle :) Voi kunpa jostain löytyisi valkoisia papukaijatulppaaneja! Tai leinikkejä, tai anemoneja.

Pirteää pakkaspäivää kaikille!

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*