Tässä ne nyt ovat: uudet 10 käskyä!

Uudet 10 käskyä nostavat tapetille huonoja tapoja, joista meidän on vaikea päästä eroon. Aina kannattaa kuitenkin yrittää!

Näitä 10 käskyä noudattamalla karistat huonot tavat pois elämästäsi. Palkintona ihmissuhteesi kohenevat ja elämänlaatusi paranee.

10 käskyä

1.  Älä hengaa väärien ihmisten seurassa. Valittajat, pessimistit ja sellaiset ihmiset, jotka ovat aina ongelmissa, imevät sinusta voimat. Valitse lähellesi rehellisiä ja positiivisia ihmisiä, jotka haluavat myös sinun parastasi. Silloin kukoistat.

2. Älä valehtele itsellesi. Myönnä, mitä oikeasti haluat ja tarvitset, äläkä keksi tekosyitä, miksi tyytyisit vähempään. Jos esimerkiksi kaipaat vakavaa suhdetta, älä ryhdy suhteeseen ihmisen kanssa, joka haluaa pelkkää hauskanpitoa.

3. Älä yritä olla joku muu kuin olet. Kun olet aito oma itsesi, seuraasi hakeutuu ihmisiä, jotka pitävät sinusta oikeasti. Tietynlaisen roolin, kuten ilopillerin roolin, vetäminen voi olla pidemmän päälle uuvuttavaa.

4. Älä pelkää virheiden tekemistä. Jokainen menestynytkin ihminen on tehnyt elämässään virheitä ja oppinut niistä. Mokat voi myös kääntää huumoriksi.

5. Älä yritä ostaa onnea. Shoppailu on hauskaa, mutta tavarat eivät tuo pysyvää onnea. Parhaat asiat ovat ilmaisia, kuten hymy, nauru, ystävät ja rakkaus.

6. Älä odota muiden tekevän sinua onnelliseksi. Älä ryntää mihin tahansa suhteeseen vain siksi, että sinun ei tarvitsisi olla yksin. Odota rauhassa oikeaa tyyppiä ja keskity tuntemaan itsesi paremmin. Pyri tekemään asioita, jotka kohentavat itseluottamustasi. Kun olet tyytyväinen itseesi, et ole riippuvainen muista.

7. Älä ryve itsesäälissä tai kateudessa. Itsensä vertailu toisiin aiheuttaa vain pahaa oloa. Lopeta valittaminen ja opettele arvostamaan itseäsi. Keskity huomioimaan omat hyvät puolesi, sillä kukaan muu ei ole juuri sellainen kuin sinä!

8. Älä mene sieltä, missä aita on matalin. Jos haluat hyvän työ- tai opiskelupaikan, ole valmis tekemään töitä. Mitä enemmän näet vaivaa saavuttaaksesi jotain, sitä ylpeämpi voit olla itsestäsi. Helpoimman vaihtoehdon valitseminen ei tunnu palkitsevalta.

9. Älä yritä olla täydellinen. Hyväksy itsessäsi myös huonot puolesi, koska niitä on kaikilla. Ne, jotka pitävät sinusta, pitävät sinusta kaikkine virheinesi. Rentoudu ja nauti elämästä, niin olet mukavimmillasi!

10. Älä murehdi. Etukäteen stressaaminen vie ilon juuri tästä päivästä. Ja vaikka kuinka vatvoisit asioita, et voi siltikään varmuudella tietää, mitä huomenna tapahtuu. Murehtiminen on ajanhukkaa.

Juttu on aiemmin julkaistu Miss Mixissä 10/2013

Lue myös:

Näin lisäät onnellisuutta

10 tapaa saada parempi itsetunto

 

Teksti
Kuva Fotolia

Tilaa Idealistan uutiskirje!

Saat sähköpostiisi suoraan monipuoliset treeni-, kauneus- ja hyvinvointijutut.

Toimitus suosittelee

Pin It on Pinterest