Liian täydelliset treffit takana? Näin tunnistat sarjahurmaajan!

Kuka on tämä nykypäivän Don Juan? Saako hän treffeillä sinunkin polvesi veteliksi? Älä lankea ansaan!

Menikö treffit hyvin – liiankin hyvin? Sarjahurmaaja on ovela otus. Hänestä ei voi olla pitämättä, eikä häneltä puutu itsevarmuutta. Hänet huomataan kaikkialla. Hän on usein sangen edustuskelpoinen. Hiukset, vaatteet ja hymy ovat kaikki tarkoin harkittuja. Sanojen kanssa hän on suorastaan mestari: hän tuntuu löytävän oikean fraasin lähes tilanteeseen kuin tilanteeseen. Hän on hyvää seuraa, ja osaa niin naurattaa kuin itkettääkin.

Sarjahurmaaja ei useinkaan seurustele, mutta kuulet hänellä olevan juttua milloin kenenkin kanssa. Usein loppuun lisätään kuitenkin fraasi ”ei mitään vakavaa.”
Varsin ymmärrettävää ihastua tähän ihmeeseen, mutta varo kiintymästä liikaa! Hän saa kiksinsä siitä, että häneen ihastutaan.

Näin tunnistat sarjahurmaajan!

Jos pleijeri eli nykypäivän Don Juan on valinnut sinut uhrikseen, älä alistu pelinappulaksi. Tunnista ensin, mitä tapahtuu:

1. Sarjahurmaaja alkaa hakea katsekontaktiasi.

Tunnet sarjahurmaajan katseen varmasti. Ei ole sattumaa, että hän vilkaisee sinua pelkästään ensimmäisen puolituntisen aikana useita kertoja. Tietenkin niin ovelasti, että jäät miettimään, onko se tarkoituksellista.

2. Hän alkaa jutella kanssasi sosiaalisen median välityksellä ja vähitellen myös kasvotusten.

Sarjahurmaaja ei ala keskustella ihan mistä vain. Hän etsii aiheen, josta ihan kaikki eivät puhu, mutta mistä ajattelette samalla tavalla. Hän myös muistaa tarkkaan, mitä olet kertonut, ja ujuttaa keskusteluihin myös muutamia kehuja. Hänellä on taitoa ja kokemusta siitä, kuinka kala saadaan koukkuun.

3. Hän ei puhu kanssasi muutamaan viikkoon.

Et ymmärrä, mitä tapahtuu. Vasta juttelitte joka ilta yömyöhään syntyjä syviä, mutta nyt tyyppi ei puhu yhtään mitään. Tämä kuuluu taktiikkaan: hän herättää epävarmuutesi. Yritä malttaa mielesi, äläkä sinäkään ota yhteyttä.

4. Hän aloittaa juttelun uudestaan ja ehdottaa tapaamista.

Sarjahurmaajan erottaa tavallisesta kiinnostuneesta jo pelkästään tapaamispaikkojen perusteella – hän karttaa liian ruuhkaisia ja suosittuja paikkoja. Kotibileissä sarjahurmaaja tuskin linnoittautuu kanssasi juttelemaan kahdestaan, mutta pitkät kävelylenkit kahden kesken ovat hänelle erityisen mieleisiä. Muiden tietämättä ja näkemättä, totta kai.

5. Ette esiinny parina julkisesti yhdessä.

Sarjahurmaaja harvoin suostuu näyttäytymään jonkun kanssa seurustelevana. Julkiset hellyyden osoituksen eivät todellakaan kuulu sarjahurmaajan tapoihin, ja saat odottaa turhaan parisuhdestatuksen muuttamista seurusteluun Facebookissa.

6. Häviää ennen h-hetkeä

Karu totuus on, ettei sarjahurmaaja useinkaan vakinaista uhrejaan. Hän saa tarpeekseen kun häneen on rakastuttu. Sarjahurmaajalle on tyypillistä vetäytyä juuri ennen kuin alatte keskustella aiheesta ”olemmeko yhdessä vai emme”. Varaudu pettymykseen.

Lue myös: ”En kadu romanssiani työkaverini kanssa”

Miten suojautua sarjahurmaajalta?

Kun epäilet joutuneesi sarjahurmaajan haaviin, tunge jäitä hattuun niin paljon kuin hattuun vain mahtuu. Kun uusi tyyppi pyörii mielessäsi yötä päivää, pyri järjestämään treffit mahdollisimman pian. Ja mahdollisimman julkiselle paikalle, kuten hänne työpaikkansa lähelle. Jos tämä vastustaa, tiedät mistä on kyse, ja voit vielä vetäytyä. Pyri myös kyselemään tyypin entisiltä ”uhreilta”, miten heidän tarinansa meni. Pyydä myös mahdollisimman nopeasti tyyppiä hengaamaan yhdessä ystäviesi kanssa, jotta nämäkin voivat observoida tilannetta. Ja mitä tahansa teetkin, älä vuodata tämän tyypin takia yhden ainutta kyyneltä.

Älä kuitenkaan heittäydy täysin skeptiseksi, sillä kivojakin tyyppejä on olemassa! Lähimainkaan jokainen ei ole sarjahurmaaja, joten luostariin ei kannata ihan heti hakeutua.

Lue myös: Mitä olet oppinut rakkaudesta, Elina Hirvonen?

Oletko itse sarjahurmaaja?

Onko treffiaplikaatiot täynnä uusia vilkkuvia viestejä? Huomaatko kyllästyväsi ihastukseesi aina, kun tämä alkaa osoittaa kiinnostuksen merkkejä itseäsi kohtaan? Onnittelut, saatat olla sarjahurmaaja. Sydänten särkeminen ei ole reilua peliä. Tunteitaan ei tietenkään voi valita, mutta niitä voi kontrolloida. Älä koskaan anna ymmärtää enemmän kuin olet valmis antamaan. Toisten tunteilla leikkiminen on julmaa ja väärin. Kovetat samalla myös omaa sydäntäsi ja saatat lopulta huomata, ettet ehkä kykenekään enää oikeisiin, aitoihin rakkauden ja ihastuksen tunteisiin.

Lue myös:

Kannattaako ystävään rakastumisesta kertoa? | Idealista

Näin nettideittailija onnistuu: ”Jo kolmansilla treffeillä löytyi sielunkumppani”

Taas uusi pettymys – näin pääset siitä yli

 

Teksti
Kuvat Fotolia
Julkaistu Miss Mixissä 2/2013

Toimitus suosittelee