Näin teet täydellisen silmänrajauksen

Rajaus antaa silmillesi muodon ja meikillesi sielun. Näillä vinkeillä opit, millainen silmänrajaus sinulle sopii ja miten se tehdään.

SELLAINEN RAJAUS MILLAINEN SILMÄ

Raskaat luomet

Kun yläluomesi peittää silmän ulkonurkan ja luomiväri tuppaa kasaantumaan, piirrä vain hyvin ohut rajaus aivan ripsien tyveen.

 

roikkuvatluomet

 

Pienet silmät

Kun haluat kasvattaa silmiesi kokoa, jatka rajausta hieman sekä silmän sisä- että ulkonurkasta ja piirrä sisärajaus luonnonvalkoisella.

pienet_silmat

 

Lähekkäin olevat silmät

Kun silmiesi väli on pienempi kuin yhden silmän leveys, tee rajaus vain ulkonurkkaan ja jatka sitä millin–pari ulkonurkan yli.

lähekkäin_olevat_silmät

 

Ulkonevat silmät

Kun silmiesi koko liikkuva luomi näkyy ja peittää iiristä tavallista enemmän, rajaa koko yläluomen matkalta ja pehmennä jälki samansävyisellä luomivärillä.

ulkonevat_silmat

 

Syvällä olevat silmät

Kun liikkuvaa luomea ei juuri näy, kulmaluut ovat vahvat ja kulmakarvat hyvin lähellä silmiä, rajaa vain hyvin ohuesti ripsirajaa korostaen.

syvalla_olevat_silmat

 

Kaukana toisistaan olevat silmät

Kun silmiesi väli on suurempi kuin yhden silmän leveys, rajaa koko yläluomi. Rajauksen paksuin kohta saa olla pupillin kohdalla, ja ulkonurkkaa kohti rajaus ohenee.

kaukana_toisistaan_olevat_silmat

 

TÄYDELLINEN SILMÄNRAJAUS VAIHE VAIHEELTA

  • Ota peili käteen ja pidä sitä hiukan leukasi alapuolella. Kun katsot alaviistoon, luomesi oikenee ja rajaus on helpompi tehdä. Toinen vaihtoehto on kohottaa ihoa kulmaluun kohdalta, jolloin luomi suoristuu ja ripsiraja paljastuu.
  • Jos olet epävarma tai tavoittelet erikoisempaa rajausta, hahmottele se ensin kevyesti meikkikynällä. Piirrä hahmotelman päälle vahvemmalla rajausvärillä, kuten kakkumaisella tai voidemaisella rajauksella.
  • Aloita piirtäminen silmän ulkonurkasta ja piirrä viivaa pieni pätkä kerrallaan aina silmän keskiosaan saakka. Piirrä sitten rajaus pätkä kerrallaan silmän sisänurkasta luomen keskiosaan.
  • Pidä sivellintä lappeellaan, sillä pelkällä kärjellä syntyy vain sotkua. Kun haluat oikein kapean rajauksen, käännä sivellintä hiukan pystyyn. Pyri aina tuputtamaan väriä aivan ripsien tyveen, jolloin ripsiraja vahvistuu ja ripset näyttävät pidemmiltä.
  • Hyvä ja kestävä rajaus ei synny kertavedolla. Vahvista piirtämääsi viivaa moneen kertaan.
  • Kun haluat nopean kasvojenkohotuksen, piirrä rajausta vielä noin milli silmän ulkonurkan ulkopuolelle ja nosta sitä hiukan ohimoa kohti.
  • Jos rajausjälki ei ole aivan tasainen, voit käydä sen läpi puhtaalla kapealla siveltimellä. Älä paina liikaa, ettei väri karkaa siveltimen alta.
rajaussivellin

Katso videolta, miten täydellinen silmänrajaus tehdään:

Täydellinen silmänrajaus

 

SILMÄNRAJAUSTEN VUOSIKYMMENET

1950-luvun kissanainen

Kakkumaisella rajausvärillä tehty rajaus, joka on kapea silmän sisänurkassa ja levenee ja nousee ulkonurkkaa kohti, kunnes päättyy kapeaan häntään pari milliä silmän ulkonurkan ulkopuolella.

1950-luvun_kissarajaus

 

1960-luvun voimanainen

Tussilla piirretty vahva, musta rajaus on koko matkaltaan leveä. Rohkeimmat piirtävät lisäksi mustalla kynällä tiukan alarajauksen.

1960-luvun_voimanainen

1970-luvun hippi

Pehmeän ruskea, pienellä luomivärisiveltimellä ja kuivalla luomivärillä tehty utuinen rajaus yläluomella.

1970-luvun_hippi

 

1980-luvun rokkikana

Tussilla piirretty vahva, musta ylärajaus ja pehmeämpi musta alarajaus.

1980-luvun_rajaus

 

1990-luvun supermalli

Aivan ripsien tyveen piirretty ohut rajaus, joka korostaa silmien muotoa ja ripsirajaa ja saa ripset näyttämään pitemmiltä.

1990-luvun_rajaus

 

LÖYDÄ OIKEA TUOTE

Luomiväri

Pehmeä jälki. Levitetään kapealla siveltimellä. Luomiväri kiinnittää voide-, tussi- ja geelirajauksen, ja sillä voi pehmentää pikkuvirheitä. Sopii ala- ja ylärajaukseen.

luomivari

Kakkurajaus

Vahva jälki. Rajauksen voimakkuutta voi säädellä siveltimen kosteudella. Sopii kosteana vain ylä­rajaukseen, kuivana ja pehmeänä myös alarajaukseen.

 

kakkurajaus

 

Kynä

Pehmeä, ei kovin pysyvä jälki. Kestääkseen paremmin tarvitsee kiinnityksen luomi­värillä. Sopii ala- ja ylärajaukseen.

rajauskyna

Kajal

Pehmeä kynä. Vaaleat sävyt kirkastavat silmiä, tummat tekevät katseesta intensiivisen. Sopii lähinnä sisärajauksiin.

 

kajal

Tussi

Vahva jälki, joka pysyy hyvin. Vaatii vakaata kättä ja sileää luomea, sillä etenkin kosteat tussit leviävät helposti juonteisiin. Vain ylärajaukseen.

 

tussi

OIKEAT VÄLINEET

Hyvä rajaussivellin on kapea ja jämäkkä, jotta saat ujutettua sen ripsien tyveen.

tarkka_rajaussivellin

Luomivärirajaukseen sopii luonnon­karvainen sivellin, joka on pieni ja litteä.

rajaussivellin

Vahvimman rajauksen saat painelemalla voidemaisen rajauksen päälle samansävyistä luomiväriä vaahto­muovi­aplikaattorilla.

aplikaattori

 

Teksti
Kuvat Kimmo Lehtonen ja Antoni Ruiz Arago

Toimitus suosittelee

Pin It on Pinterest