Täydellinen silmänrajaus: Ohjeet vaihe vaiheelta

Olivian meikkitutorial osa 3:

Ripset kasvavat lisää pituutta ja silmien muoto korostuu rajauksella. Rajauksen paksuutta, terävyyttä ja muotoa vaihtamalla muuttuu samalla koko silmämeikin ilme. Yhteistä kaikille rajauksille on, että ne lähtevät aivan ripsen tyvestä ja ne piirretään pätkä kerrallaan. Paras tulos tulee, kun hahmottelet rajauksen kynällä ja piirrät lopullisen rajauksen kynähahmotelman päälle joko tussilla, voidemaisella- tai kakkurajauksella.

Et välttämättä tarvitse kuin yhden rajausvärin, mustan.  Rajauksen värin saat vaihdettua taputtelemalla vielä kostean rajauksen päälle kirkkaansävyistä luomiväriä. Samalla se kiinnittää rajauksen.

Näin syntyy oikeaoppinen silmänrajaus:

silmänrajaus

1. Kiristä ihoa kohottamalla sitä kulmaluulta, näin luomi silottuu, eikä rajaukseen tule röpöjä. Toinen vaihtoehto on ottaa peili käteen ja pitää sitä leuan alapuolella. Kun joudut katsomaan alaviistoon, silmäluomi oikenee kuin itsekseen.

silmänrajaus

 2. Käytä rajaukseen tarkoitettua sivellintä. Saat siitä tukevan otteen ja yllät aivan rispien tyveen. Liikuta sivellintä lappeellaan, älä kärki edellä. Näin saat siistimpää jälkeä. Piirrä raja alkaen ulkonurkasta kohti luomen keskiosaa pätkä kerrallaan. Älä edes yritä piirtää koko rajausta kerralla, sillä silloin sinun on vaikeampi seurata ripsirajaa ja rajauksesta tulee epäsiisti.

silmänrajaus

3. Jatka piirtämällä rajaus silmän sisänurkasta luomen keskiosaa kohti. Piirrä raja useampaan kertaan, jotta siitä tulee riittävän vahva ja pysyvä. Etenkin kynärajaus kannattaa kiinnittää samansävyisellä luomivärillä.

silmänrajaus

4. Nosta rajausta silmän ulkonurkasta pari milliä ylöspäin. Näin saat virkeämmän ilmeen ja lurpattavat luomet nousemaan. Pidempi häntä muuttaa rajauksen 50-luvun kissarajaukseksi, joka on parhaimmillaan punaisten huulten kanssa.

silmänrajaus

5. Jos teet virheen, korjaa se pyyhkäisemällä kohtaa puhtaalla siveltimellä tai meikkivoiteeseen kastetulla pumpulitikulla. Voit myös vaihtaa tiukan rajauksen pehmeämpään, taputtelemalla rajauksen päälle samansävyistä luomiväriä. Samalla myös rajaukseen vahingossa tulleet ylimääräiset mutkat jäävät piiloon.

silmänrajaus

6. Älä jätä ihoa näkyviin rajauksen ja ripsien välissä, äläkä piirrä rajausta laskemaan ulkonurkasta alaspäin, sillä se saa sinut näyttämään väsähtäneeltä ja surulliselta.

Katso Olivian opasvideo!

 

 

Teksti: Riikka Väänänen
Videon kuvat: Marco Menestrina

Toimitus suosittelee