Tapetti ja tuunaus luovat tunnelman tamperelaiskotiin

Tapetti tekee tilan! Terhin ja Kristianin koti on tuunattu ihanan kukkeaksi upeilla tapeteilla ja sisustusoivalluksilla.

Tapetti vangitsee katseen

Tapetti on tehokas keino. Ruokailutilan rohkea, isokuosinen pionitapetti on Eijffingerin.

Värit ja kuosit ovat vaihtuneet kodissa muutamaan kertaan, sillä Terhi rakastaa kauniita tapetteja. Tapetti on kekseliäästi kasetoitu seinäpinnoille. Ruokapöytä on Kristianin tekemä. Pinnatuolit ovat Kristianin isoäidiltä perittyjä.

Lue myös: Älä ota sisustamista liian vakavasti – kevään värit saavat näkyä sisustuksessa

Vanhan talon tunnelma saa näkyä

Terhin ja Kristianin koti sijaitsee 1927 rakennetussa talossa Pispalassa, Tampereella.

Talon tunnelma on tärkeä. Terhi nappaa mielellään sisustusideoita elokuvista ja tv-sarjoista, kuten Downton Abbey ja Emmerdale.

Olohuoneeseen tulee valoa neljästä ilmansuunnasta. Reilun kokoiselle sohvalle mahtuu koko perhe. Terhi nikkaroi itse ovesta sohvapöydän, jonka pyörät löytyivät lopulta Bauhausista. Verhon korvikkeina ovat kokedamat, sammalpalloistutukset. Terhi pitää kasveista kodin tunnelman tekijöinä.

Lue myös: Pehmeästi väritetyssä kodissa valaisimet ovat keskiössä

Lintukuosi on lemmikki

Kyllä! Tapettia voi käyttää myös liesituulettimen takana. Eijffingerin lintuaiheinen Pip-tapetti on Terhin suosikki. Siksi sitä on käytetty talossa useammassakin paikassa, keittiössä myös seinähyllykön taustalla ja makuuhuoneessa.

Lue myös: Näin funkkistaloon kunnostettiin rennon tyylikäs koti

Käytännöllinen myönnytys

Terhi ajattelee, että vanhaa taloa tulee kohdella hellästi palauttaa vanhaan kuosiin mieluummin kuin rakentaa uusiksi. Pispalan-talossa oli kuitenkin pakko ratkaista asioita uudistamalla. Ikean maalaisromanttinen keittiö on yksi myönnytys nykyajan käytännöllisyydelle. Paneelit on suunniteltu vaakaan, mutta asennettu pystyyn.

– Niin vain silmä tottuu, enkä enää ajattele, että onpa ysärityyliä, Terhi kertoo.

Lue myös: Perinteinen pirtti säilytti kodikkuutensa modernisti

Televisiosarjat ja leffat inspiroivat

Terhi poimi keittiön säilytykseen idean Emmerdale-sarjasta. Tapettitaustainen avohylly syvennyksessä on hauska vaihtoehto tavalliselle avohyllykölle. Myös huippusarja Downton Abbey on inspiroinut Terhiä sisustajana.

Lue myös: 3 x onnistunut keittiön muodonmuutos

Perittyä ja itse tehtyä

Vanhempien makuuhuoneen seinälle on laitettu Terhin lempikuosia, Eijffingerin Pip-tapettia.

Kauniit sängynpäädyt ovat Kristianin isomummin vanhasta sängystä. Kristian ja Terhi ovat toimiva remonttitiimi, jonka työnjako on selvä. Terhi ideoi ja Kristian kertoo, ovatko ideat mahdollisia toteuttaa  toteuttaa. Terhi on sisustajana kokeilija, Kristian tarkka. Molemmille tärkeintä kuitenkin on, että rakennuskulttuuri pysyy mukana remonttia tehdessä. Niin tehtiin tässäkin talossa.

– Vaikka kodista tuli ihana, niin ympäristöllä on tosi iso merkitys viihtyvyyteen. Ala-Pispala on huippukiva paikka asua, he kertovat.

Lue myös:

Näin onnistut pintaremontissa – 6 vinkkiä

Unelmakoti löytyi rintamamiestalosta

Lavastajan sininen koti on kuin näytelmästä

 

 

 

 

teksti Taina Vuohelainen
kuvat Arto Vuohelainen

Toimitus suosittelee

Pin It on Pinterest