Lue, miten Suvi Tiilikainen voitti aknen

1. Akne lähti otsonoidulla oliiviöljyllä

”Finnit ovat olleet minulle riesa 11-vuotiaasta asti. Kun akne 20 vuoden taistelun jälkeen hellitti, ensimmäinen raskauteni laukaisi perioraalidermatiitin eli suunympärysihottuman. Vääränlainen voide voi nostaa päivässä 20 valkopäistä finniä suupielten ympärille. Ihottuma voi yltyä myös tulisesta ruuasta, auringosta tai liian kylmästä tai kuumasta ilmasta. Lukuisat antibioottikuurit ja Roaccutan-lääkekuuri ovat auttaneet vain hetkellisesti.

Löysin nettipalstoja lukemalla otsonoidun oliiviöljyn. Se on jämäkkää antimikrobista öljyä, jota käytetään aamuin illoin kasvo­voiteen tapaan. En ole eläessäni löytänyt mitään niin ihmeellistä. 24 vuotta minua vaivanneet finnit katosivat neljässä päivässä, eivätkä iho-onglemat tulleet takaisin, vaikka olen tehnyt kaikkea, mikä ennen ärsytti ihoani.”

 

 

2. Kutinan rauhoittaa lähdevesi

”Ennen äitiyttä perioraalidermatiitin saaminen olisi ollut vielä raskaampaa, olisin varmaan tullut hulluksi. Äitiys on opettanut panemaan asiat mittasuhteisiin.

Kun lääkäri joskus totesi naureskellen, etteivät finnini edes ole kovin isoja, kysyin, onko hänellä itsellään ollut perioraalidermatiittia. Ulkonäkö ei ole pahin asia, vaan jatkuva kihelmöinti. Olen kuvaillut miehelleni, että välillä teki mieli leikata veitsellä naama irti. Pahimpaan kutinaan auttoi La Roche-Posayn rauhoittava kasvovesi. Suihkin sitä silloin myös meikin päälle monta kertaa päivässä.”

 

3. Käytän vain vähän tuotteita

”Herkimpinä kausina käytän mahdollisimman vähän tuotteita. Silmän­ympärysiholle käytän L’Oréal Paris’n silmänympärysvoidetta. Se ei ärsytä ihoa ja sen hennosti hohtava pigmentti häivyttää silmänympärysten tummuutta. Lancômen rauhoittava Hydra Zen -geelivoide on luottotuotteeni. Se sopii finniselle iholle, joka tarvitsee kosteutusta. Ihoni on myös hieman atooppinen ja huuleni ovat välillä niin kuivat, ettei niihin auta edes Bepanthen. Hoidan ne kuntoon Munken’sin mehiläisvahavoiteella, jota saa luontaistuotekaupoista.”

 

4. Panostin tummaan silmämeikkiin

”Niinä kausina, jolloin iho-ongelmat ovat olleet pahimmillaan, on ollut stressaavaa olla julkisessa ammatissa, jossa ulkonäköäni tarkastellaan. Rakastan silti kosmetiikkaa, enkä lopettanut meikkien käyttöä missään vaiheessa, vaikka lääkärit sitä suosittelivatkin.

Opettelin kiinnittämään meikillä huo­mion muualle kuin huuliin silloin, kun huulten seutu oli huonossa kunnossa. Kun odotin ensimmäistä lastani, saatoin käyttää korostetun tummaa silmämeikkiä päivälläkin.

Kyse ei ole pelkästään väristä, vaan myös koostumuksella on väliä. Puuterimaisen poskipunan levitys voi viedä huolella levitetyn peitevoiteen finnien päältä. Helpompaa on taputella peiteaineen päälle varovasti voidemaista poskipunaa.”

5. Ravitsen ihoa sisältä

”Olen kuullut lääkäreiltä tuhat kertaa, miten lisäravinteilla ja ruokavaliolla ei voi vaikuttaa perioraalidermatiittiin. Varoituksista huolimatta olen saanut lisäravinteista apua. Syön maailman vahvinta maitohappobakteerivalmistetta, sillä uskon suoliston kunnon heijastelevan myös ihoon. Ihoa vahvistavaa kollageenia aloin syödä, kun Karita Tykkä vinkkasi valmisteesta sen jälkeen, kun olin ihastellut hänen hehkuvaa ihoaan. Nyt kun olen voittanut iho-ongelmat, voin rauhassa keskittyä juonteiden häivyttämiseen ja ihon vahvistamiseen.”

 

Teksti: Anni Nissi
Kuvat: Fabian Björk ja Fotolia

Toimitus suosittelee

Pin It on Pinterest