Vinkki Amerikan-matkalle: Drybar

Seuraavan kerran kun matkustat jenkkeihin ja kaipaat pitkän lennon jälkeen pientä levähdys- ja hemmotteluhetkeä, käy piipahtamassa Drybarissa. Drybar on nimensä mukaisesti hiusten lämpömuotoiluun erikoistunut hiussalonki, jonka sisustus on oivaltavasti baariteemalla toteutettu. Työpisteet on hauskasti vaalean marmoritiskin ympärillä. Tiskin toisella puolella hääräävä ”baarimestari” hoitaa ajanvarauksia ja pitää huolen että asiakkaat saavat kahvia, teetä tai vaikka lasin skumppaa. Juoma kuuluu aina hintaan. Kaikki hiustenhoitotuotteet on leikkisästi cocktail-tyyliin nimetty, kuten Happy Hour -shampoo, Cream Soda -suojageeli ja Triple Sec -kuivashampoo, joka lupaa tuoda tekstuuria, ilmavuutta ja raikkautta. Kyseessä ei ole kampaamo, sillä he eivät leikkaa eivätkä värjää hiuksia.

Ennen aikasi alkamista saat käsiisi lookbook menun, johon on listattu 6 erilaista hiustyyliä. On suoraa ja sileää, isoa ja kiharaista sekä huolettoman seksikästä rantatukkaa. Näiden lisäksi he tekevät myös kampauksia. Kuvia katsomalla voit kertoa tarkemmin minkä tyylisen hiustenkuivauksen haluaisit. Minä valitsen yleensä Southern Bellin ja Cosmopolitainin välimuodon. Tykkään kun tyvessä on vähän voluumia (mutta ei liikaa) ja latvat ovat hennolla kiharalla. Kun olet valinnut hiustyylisi sinut viedään pesupisteelle, missä hiuksesi pestään. Pesun jälkeen asiakkaat istutetaan vaalean marmoritiskin äärelle, missä voit samalla katsella elokuvia baarin seinällä olevista televisioista. Olen huomannut elokuvatarjonnan koostuvan pitkälti chic flickeistä sekä Casablancan tyylisistä klassikoista. Kaliforniassa asuessani olen ottanut tietokoneen mukaan ja hoitanut työjuttuja samalla. Tiskin alta löytyy kätevästi kaikille latauspistokkeetkin.

New Yorkin-matkalla päätimme Metin kanssa varastaa pienen hemmotteluhetken ja kävimme yhdessä Drybarissa. Se oli erinomainen päätös, koska näin säästyi aikaakin. Liikkeen wifin ansiosta pystyttiin tekemään vähän töitä ja soitella perheen kuulumisia. Käynti kestää n.45 minuuttia (toki riippuu hiuksista ja tyylistä) ja kustantaa 40-45 dollaria + tipin. Hinta vaihtelee muutaman dollarin suuntaan tai toiseen riippuen kaupungista. Nykissä maksoi 45 dollaria, kun taas Losissa 40 dollaria. Aika kannattaa varata etukäteen sillä drybar on jenkeissä hurjan suosittu. Mutta joskus on onnekas ja saa ajan heti paikan päällä (pop-in). Kaliforniassa käytin Drybarin netissä olevaa ajanvarausjärjestelmää, mutta nyt Nykissä hotellimme respa tiedusteli meille vapaata aikaa lähimmästä pisteestä. Vapaita ei ollut vielä pariin tuntiin, mutta he kehottivat tulemaan ripeästi, sillä heillä saattaisi juuria aueta kahdelle paikka ”no show”-asiakkaiden tuoliin. Mehän kipitimme ja saimme iloksemme ne ajat.

Itse pidän tästä konseptista hurjasti ja kaipaisin vastaavaa Helsinkiinkin. Miltä teistä kuulostaa? Luuletteko, että liikeidea toimisi Suomessa vai onko tässä säässä ja kulttuurissamme ihan tuhoontuomittu idea?