Joulupöydän kattaus

Kolme yötä enää jouluun! Tänä vuonna vietämme ensimmäistä kertaa joulua kotona lasten kanssa. Aikaisempina vuosina olemme ajelleet ristiin rastiin isovanhemmilta toisille, mutta tänä vuonna olemme aaton meillä kotona. Ihanaa! Helpottaa huomattavasti lahjahärdelliä ja lasten nukkumaanmenoa kun ollaan oman kodin mukavuudessa eikä tarvitse kantaa kaikkien lasten lahjoja paikasta toiseen. Päiväksi seuraamme liittyy vielä molemmat siskoni sekä isäni.

Ulkomailla asuessamme isännöimme melkein aina kaikki joulut, sillä mieheni työn takia olimme aina sidottu kulloiseen asuinmaahan. Nyt pitkästa aikaa on meidän vuoro järjestää joulu omassa kodissa ja siksi olenkin erityisen suurella innolla rakentanut joulua kotiimme. Kuusi on kauniiksi koristeltu, lahjapaketit odottavat kuusen alla ja nyt on aika suunnitella joulupöydän kattausta.

Alla näkyvissä kuvissa näkyy aattopöydän suunnitelmia. Pöytä ei ole siis vielä valmis. Vasta hahmottelen ja mietin miltä lopputulos saisi näyttää. Pöytäliinakin kaipaa kipeästi vielä silittämistä.

kultaiset lumihiutaleet CLAS OHLSON (10kpl pakkaus 1,5e)
kultaiset aterimet CLAS OHLSON
lautaset VILLEROY BOCH

Samalla väriteemalla jatketaan, eli valkoista, hopeaa ja kultaista. Erityisen paljon pidän ideasta ripustaa lamppuun kimaletelvia kultaisia lumihiutaleita ja kullanhohtoisia koristepalloja. Koristeet tuovat kivan lisän ruokailuun, mutta eivät kuitenkaan vie tilaa pöydältä, joka tulee olemaan täynnä jouluruokia.

Ajatuksena olisi hankkia vielä aitoja havunoksia keskelle joulupöytää. Nyt kuvissa näkyy  hopeinen köynnös, jota käytin joulupöydässä melkein joka vuosi vielä ulkomailla asueassamme. Vaikka hopea köynnoskin on ihan kiva, taidan itse kuitenkin kallistua aidon havun suuntaan. Kurkkaahan Instagram-tarinani ja käy äänestämässä sinusta parasta vaihtoehtoa.

Hiljalleen alkaa meidän joulupöytä hahmottua. Valmiin pöydän näette viimeistään jouluaattona Instagram-tarinan puolelta. Mikäli teillä heräsi tästä ideoita meidän joulupöytään, kuulen niistä mieluusti kommenttiboksissa. Toivottavasti näistä kuvista sai joku idean omaankin joulupöytään. Että onkin ihanaa valmistella joulua omaan kotiin!